Programi i ditës

Ekspertët ndërkombëtarë konstatuan shkelje në zonën e aksidentit në autostradën Struma

Foto: BGNES

Nga ekspertiza e gjendjes së rrugës para se të ndodhë aksidenti i rëndë me autobusin maqedonas në autostradën Struma të Bullgarisë, e kryer nga një auditim ndërkombëtar, u konstatua se parmakët e sigurisë nuk janë vendosur në përputhje me kërkesat. Gjithashtu, në zonën e aksidentit kanë ndodhur një sërë aksidentesh, të cilat kanë dëmtuar pajisjet e sigurisë. Kjo ka çuar në riinstalimin e tyre në brezin ndarës të mesëm, por instalimi është kryer gabimisht. Kjo e ka shkaktuar këputjen e parmakut, i projektuar për të mbajtur automjete deri në dy tonë, pavarësisht shpejtësisë së ulët me të cilën është lëvizur autobusi. Nga këqyrja gjithashtu është konstatuar se mungojnë tabela dhe ka shenja të dëmtuara. Auditimi ndërkombëtar është porositur nga Instituti për Sigurinë Rrugore.

Më shumë nga rubrika

Kryeministri e përshëndeti fjalimin e Rumen Radevit në Kuvendin Popullor

“Mafia nuk duhet të ketë kontroll mbi shtetin, inovacionet duhet të jenë në fokus, ne duhet të kemi një pozitë udhëheqëse në arenën ndërkombëtare, duhet të jemi një partner i parashikueshëm - të gjithë duhet të biem dakord për gjërat që tha presidenti.”..

botuar më 22-01-19 12.25.MD
Rumen Radev dhe Ilijana Jotova

Rumen Radev dhe Ilijana Jotova u betuan në Kuvendin Popullor për mandatin e dytë si President dhe Nënpresident

Presidenti Rumen Radev dhe Nënpresidentja Ilijana Jotova u betuan në Kuvendin Popullor se gjatë mandatit të dytë do t’i përmbahen Kushtetutës dhe ligjeve të vendit dhe në të gjitha veprimet e tyre do të udhëhiqen nga interesat e popullit. “..

botuar më 22-01-19 11.11.PD

10 herë më shumë teste pozitive për Covid në shkollat

Në muajin e fundit, numri i testeve pozitive për koronavirus në shkollat është i rritur gati dhjetëfish, tha Ministri i Arsimit Nikollaj Denkov për Nova TV. Aktualisht, 3.6 për qind e mësuesve janë në karantinë, ndërsa përqindja e nxënësve është 2.6...

botuar më 22-01-19 10.38.PD
Подкасти от БНР