Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Takime të Presidentit Rumen Radev në Strasburg

| rinovuar më 21-12-02 6.30.MD
Foto: president.bg

Presidentët e Bullgarisë dhe të Gjermanisë, Rumen Radev dhe Frank-Walter Steinmeier, biseduan në Strasburg për sigurinë përgjatë kufijve të BE-së dhe perspektivën evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Radev shprehu shpresë për dialog aktiv me Shkupin. Ai theksoi se Maqedonia e Veriut duhet të tregojë pjekuri evropiane dhe respekt për vlerat e BE-së. Nevojiten veprime konkrete për t'i dhënë fund gjuhës së urrejtjes ndaj Bullgarisë në tekstet historike maqedonase, institucionet shtetërore dhe shkencore dhe në media, për të ndaluar falsifikimin e trashëgimisë kulturore dhe historike bullgare dhe veçanërisht për të respektuar të drejtat e qytetarëve maqedonas që shprehin hapur identitetin e tyre bullgar.

Më vonë Presidenti Rumen Radev shqyrtoi temën e Maqedonisë së Veriut edhe me Presidentin francez Emmanuel Macron. Kreu i Shtetit bullgar përsëri ripohoi pozitën se duhen rezultate konkrete dhe të pakthyeshme nga dialogu me Maqedoninë e Veriut, të cilat të garantojnë respektimin e të drejtave të njeriut dhe ndërprerjen e gjuhës së urrejtjes, si dhe mbrojtjen e trashëgimisë kulturore dhe historike bullgare në Maqedoninë e Veriut.

Radev theksoi gjithashtu se Bullgaria i ka përmbushur kriteret teknike për anëtarësimin në Shengen që në vitin 2011 dhe Macron ra dakord.


Më shumë nga rubrika

ITN propozon ndryshime legjislative në ndihmë të njerëzve me aftësi të kufizuara

“Ka një popull të tillë” paraqiti një projekt për ndryshime në Ligjin e Ndihmës Personale. Sipas deputetit Stanisllav Ballabanov qëllimi është të përmirësohet mekanizmi i dhënies së ndihmës për personat me aftësi të kufizuara, si dhe të..

botuar më 22-01-19 1.53.MD

Kryeministri e përshëndeti fjalimin e Rumen Radevit në Kuvendin Popullor

“Mafia nuk duhet të ketë kontroll mbi shtetin, inovacionet duhet të jenë në fokus, ne duhet të kemi një pozitë udhëheqëse në arenën ndërkombëtare, duhet të jemi një partner i parashikueshëm - të gjithë duhet të biem dakord për gjërat që tha presidenti.”..

botuar më 22-01-19 12.25.MD
Rumen Radev dhe Ilijana Jotova

Rumen Radev dhe Ilijana Jotova u betuan në Kuvendin Popullor për mandatin e dytë si President dhe Nënpresident

Presidenti Rumen Radev dhe Nënpresidentja Ilijana Jotova u betuan në Kuvendin Popullor se gjatë mandatit të dytë do t’i përmbahen Kushtetutës dhe ligjeve të vendit dhe në të gjitha veprimet e tyre do të udhëhiqen nga interesat e popullit. “..

botuar më 22-01-19 11.11.PD
Подкасти от БНР