Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në Ditën e Shën Nikollës

Bullgaria në fotografiDita e Shën Nikollës është një nga festat më të mëdha dhe më të dashura në vendin tonë. Ajo festohet më 6 dhjetor - data në të cilën Kisha Ortodokse nderon kujtimin e Shën. Nikolla Çudibërësit. Shën Nikolla sundon mbi detet, lumenjtë, liqenet dhe gjithë botën nënujore. Njerëzit e nderojnë edhe si mbrojtës të tregtarëve dhe bankierëve, familjes, shtëpisë, pronës dhe mallrave. Pjata kryesore në ditën e Shën Nikollës është peshku, veçanërisht krapi. Prandaj e vizituam Tregun e Grave në Sofje për të parë se çfarë ofrojnë tregtarët. Foto: Ani Petrova

Më shumë nga rubrika

Në mes të stinës dimërore

Sivjet, janari i gëzon adhuruesit e sporteve dimërore dhe lojërave të dëborës me shumë borë. Foto: BGNES

botuar më 22-01-25 2.05.MD

Kukerët në fshatin Drugan të Bullgarisë Perëndimore

Riti dimëror “Surva” është karakteristik për Bullgarinë e Mesme Perëndimore – fshatrat përreth qyteteve Pernik, Breznik, Zemen dhe Radomir. Ai u përfshi në Listën Përfaqësuese të UNESCO-s të Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të Njerëzimit...

botuar më 22-01-14 11.43.PD

Bullgaria në fotografi

Foto: BGNES

botuar më 22-01-07 11.14.PD
Подкасти от БНР