Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Banka Popullore Bullgare paralajmëron bankat të jenë të kujdesshme me kreditimin

Godina e Bankës Popullore Bullgare
Foto: BGNES

Në buletinin e Shoqatës së Bankave në Bullgari Guvernatori i Bankës Popullore Bullgare /BNB/ Dimitër Radev parashikon pik të inflacionit gjatë muajit qershor dhe pas kësaj njëfarë qetësimi.

Radev parashikon gjithashtu një kthim të ciklit të normave të interesit. Normat globale të interesit do të rriten dhe kreditimi do të rritet. Ndaj, BNB u bën thirrje bankave që në vitin 2022 të balancojnë me kujdes “midis mundësive për zgjerimin e kreditimit, rezultatit të përmirësimit të pritur të mjedisit ekonomik dhe zonës së sigurisë ekonomike”. Kriteri kryesor për bilanc është “përmirësimi i cilësisë së aktiveve”, beson Radev.

Guvernatori thekson se pavarësisht vonesës, BBC vazhdon të punojë në mënyrë aktive për anëtarësimin e vendit në eurozonë.


Më shumë nga rubrika

Dimitër Radev

BNB: Varet nga proceset politike nëse do ta futim euron në vitin 2024

Guvernatori i Bankës Popullore Bullgare (BNB) Dimitër Radev paralajmëroi se nga dinamika e proceseve politike në vendin tonë varet nëse Bullgaria do të anëtarësohet në eurozonë në janar të vitit 2024 apo ajo. Është i nevojshëm miratimi i 100..

botuar më 22-06-09 6.01.MD

Buxheti i shtetit vjen në korrik me shumë masa kundër krizës, por mbetet si një “brumë picash pa shije” për punëtorët

“Jemi në sy të stuhisë, turbulencat janë jashtëzakonisht të larta. Nga vendimet politike do të varet nëse dhe si biznesi do të mund ta përballojë këtë krizë”, tha Ministri i Financave Asen Vasilev gjatë forumit ekonomik “Zhurma e parave” më 7..

botuar më 22-06-09 8.38.PD

A është Bullgaria gati për anëtarësim në eurozonë?

Javët e fundit, në sferën publike filloi të flitet përsëri për hyrjen e Bullgarisë në eurozonë. Zyrtarët qeveritarë, përfaqësuesit e biznesit dhe ekspertët përmendin edhe datën kur kjo mund të ndodhë - 1 janar 2024. Është e padiskutueshme se me..

botuar më 22-06-07 10.34.PD