Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

Manastiri “Shtatë Fronet” pranon pelegrinë edhe gjatë dimrit

Ndërtesa më e vjetër në manastir është kisha e cila datohet te shekulli i XI.

Gjatë viteve kisha dhe kompleksi i manastirit u shkatërruan dhe u rindërtuan shumë herë.

Në pamjen e sotme kisha ekziston që nga viti 1815. Ajo ka një plan origjinal - një nef në formë kryqi (pjesa e mesme e brendshme të tempullit) dhe gjashtë frone (kapela të vogla), secila prej të cilave mban emrin e një shenjtori.

Foto: Krasimir Martinov

Më shumë nga rubrika

Bukuria e përjetshme e qëndismave bullgare

Qëndismat tona kombëtare janë një nga arritjet më të mëdha të kulturës tradicionale bullgare. Qëndisjet janë të vështirë për t’u kryer dhe përmbajnë simbole dhe kuptime të trashëguara që prej kohe. Gratë bullgare qëndisnin në rroba, mbulesa tavoline..

botuar më 23-01-20 4.07.MD

Kukerët nga Perniku i dëbojnë forcat e liga nga Sofja

Mbi 200 survakarë (djem që shkojnë shtëpi më shtëpi për të uruar Vitin e Ri), krijues maskash dhe valltarë popullorë prezantojnë në Kopshtin e Borisit në Sofje festivalin "Surva" , i cili do të mbahet në Pernik në fund të..

botuar më 23-01-09 10.45.PD

Në ditën e Theofanisë

Më 6 janar festojmë një nga festat më të ndritshme të krishtera – Theofaninë, Epifaninë, Ditën e Bekimit të Ujit, Ditën e Jordanit ose Pagëzimin e Zotit. Dita e Bekimit të Ujit dhe simbolet e pagëzimit Në kishat mbahet një liturgji..

botuar më 23-01-06 12.21.MD