Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Udhërrëfyesit bullgare dhe rumunë do të njohin turistët me trashëgiminë kulturore të Dobruxhës

Foto: arkiv

Njëzet udhërrëfyes bullgarë dhe rumunë do t'i çojnë turistët në katër itinerare të reja në rajonin ndërkufitar Dobriç-Konstancë. Para kësaj, ata do marrin pjesë në trajnime profesionale në kuadër të një projekti të përbashkët të komunave Dobriç dhe Harshova për zhvillimin e turizmit ndërkufitar, sipas programit "Interreg V-A Rumani-Bullgari 2014-2020", me vlerë 1 410 770 euro.

Në pjesën praktike, guidat do të realizojnë udhëtime turistike në rrugët e reja - "Dobruxha fetare", "Kultura dhe etnitë", "Ushqimi dhe muzika lokale", "Aventurat natyrore njohëse dhe ekstreme". Në procesin e trajnimit, ata do të pasurojnë njohuritë e tyre për trashëgiminë historike dhe kulturore në Dobruxha. Janë planifikuar leksione të ndryshme për legjislacionin në fushën e turizmit në të dyja vendet, psikologjinë e turistëve, dhënien e ndihmës së parë e të tjera.

Përpiloi: Darina Grigorova

Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva

Më shumë nga rubrika

95 vjet nga ndërtimi i aeroportit më me diell në bregdetin e Detit të Zi

Më 27 qershor 1927, Kompania franceze “Sidna”, pasardhësi i drejtpërdrejtë i së cilës është AIR France, filloi ndërtimin e aeroportit të qytetit Burgas. Aeroporti është i rëndësishëm për aviacionin bullgar. Më 29 qershor 1947 filluan fluturimet..

botuar më 22-06-27 11.28.PD
Celle di Bulgheria

Komuna italiane Celle di Bulgheria - mysafir nderi në festivalin "Petrovska Kitka" në Veliki Preslav

Komuna e Celle di Bulgheria do të jetë mysafir nderi në festivalin folklorik “Petrovska Kitka” në qytetin Veliki Presllav (Bullgari Verilindore). Ngjarja e pritshme do të zhvillohet nga 24 deri më 26 qershor, dhe në të do të marrin pjesë..

botuar më 22-06-24 10.56.PD
Foto: Bansko Nomad Fest 2021

Bansko Nomad Fest 2022 pret qindra nomadë digjitalë nga e gjithë bota

Nga data 26 qershor deri më 3 korrik qyteti Bansko po përgatitet të presë qindra nomadë digjitalë si dhe njerëz të cilët punojnë në distancë nga e gjithë bota, që të mund të festojnë lirinë dhe mënyrën e pavarur të punës dhe të jetës. Në..

botuar më 22-06-24 7.15.PD