Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Klima e biznesit në Bullgari po përmirësohet në prill

Foto: BGNES

Situata ekonomike në vend po përmirësohet dhe një pjesë e madhe e përkeqësimit të muajit mars po fshihet. Por gjithnjë e më shumë menaxherë në të gjitha fushat parashikojnë rritje çmimesh në 3 muajt e ardhshëm, sipas studimit të fundit të Institutit Kombëtar të Statistikave. Shitësit me pakicë janë më optimistë për klimën e biznesit, ku pritjet për përmirësim të rritjes janë me 10.6 pikë përqindjeje pas rënies me 7.8 pikë përqindjeje në mars. Rritje prej 4.6 pikësh ka raportuar edhe industria, e ndjekur nga sektori i shërbimeve me 3.5 pikë. Ka një rënie të pritjeve të biznesit në ndërtim prej 2.8 pikësh. Treguesi i përgjithshëm i klimës së biznesit në muajin prill është rritur me 4.2 pikë krahasuar me muajin mars, kur u ul me 4.8 pikë.

Më shumë nga rubrika

Aktualizimi i buxhetit i Bullgarisë për vitin 2022 është fakt

Pas një takimi të gjatë në ditën e fundit të qershorit, deputetët më në fund miratuan përditësimin e buxhetit të shtetit. “Në këtë situatë të vështirë politike, parlamenti tregoi përgjegjësinë e nevojshme, buxheti është i vështirë për t’u..

botuar më 22-07-01 2.03.MD

Bullgaria dëshiron që Korridori № 8 të jetë pjesë e Eurokorridorit të ri “Ballkani Perëndimor”

Bullgaria shprehu qartë mbështetjen e saj për përfshirjen e Korridorit Pan-Europian № 8 Sofje-Shkup-Durrës në korridorin e ri të propozuar të transportit evropian “Ballkani Perëndimor”. Kjo ndodhi gjatë rishikimit të rrjetit të transportit..

botuar më 22-07-01 12.12.MD

Zero TVSH për bukën dhe miellin, vendosi përfundimisht parlamenti

0 për qind Tatim mbi Vlerën e Shtuar për bukën dhe miellin deri në korrik të vitit të ardhshëm – ky është vendimi përfundimtar i Kuvendit Popullor përmes përditësimit të buxhetit të shtetit. U hodh poshtë propozimi për uljen e TVSH-së për vajin,..

botuar më 22-06-29 3.01.MD