Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pajisje për kirurgji robotike do të prodhohen nga një fabrikë pranë qytetit Përvomaj

Foto: BNR-arkiv

Një kompani e teknologjisë së lartë për prodhimin e pajisjeve të kirurgjisë robotike do të investojë mbi 80 milionë leva në Përvomaj, Bullgari Jugore. Kompania do të ndërtojë një bazë moderne prodhimi, e cila do të rrisë kapacitetin e saj të prodhimit të endoskopëve 3D të nevojshëm për ndërhyrjet me Sistemin e Kirurgjisë së Asistuar Da Vinci. Deri më tani ata prodhohen në Gjermani. Në prodhim do të krijohen mbi 100 vende të reja pune dhe në pak vite pritet që numri i nëpunësve të arrijë 300 veta.

Përpiloi: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva

Më shumë nga rubrika

Ministria e Financave

Ministria e Financave njoftoi se mjetet e Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë u reduktuan për shkak mekanizmit të vlefshëm për të gjitha vendet anëtare

Fondet sipas Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë janë të reduktuara për shkak të një mekanizmi të nënshkruar nga qeveria e Bojko Borisov. Kështu thuhet në qëndrimin e Ministrisë së Financave. Prej aty saktësojnë se grantet për vendin tonë u ulën..

botuar më 22-07-05 4.03.MD
Ura e Danubit 2

Një terminal intermodal do të lehtësojë trafikun nëpër Danub pas vitit 2025

Një terminal intermodal do të ndërtohet në qytetin danubian Ruse deri në fund të vitit 2025. Kjo u bë e ditur nga Kompania Kombëtare e Infrastrukturës Hekurudhore.Vlera e projektit është 52 milionë leva. Ndërtimi i objektit pritet të fillojë vitin..

botuar më 22-07-05 3.13.MD

Investimet e huaja në Bullgari pas vitit 2010 janë mbi 51 miliardë euro.

Holanda mbetet investitori më i madh i huaj në Bullgari me 7.7 miliardë euro ose 15.1 për qind të të gjitha fondeve të tërhequra. Pas saj vjen Austria me 4.95 miliardë - 9.7 për qind. Gjermania është e treta me 3.78 miliardë euro. Me një rezultat..

botuar më 22-07-04 1.57.MD