Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgarët janë skeptikë ndaj lajmeve në media për luftën në Ukrainë

Përvan Simeonov
Foto: Borisllava Borisova

Bullgaria është një nga shoqëritë më eurofile në BE, por edhe një nga shoqëritë më rusofile, tha Përvan Simeonov nga "Gallup International Balkan" në diskutimin "Pluralizmi dhe dezinformimi gjatë luftës" në Këshilln e Mediave Elektronike

60% e bullgarëve nuk i miratojnë veprimet e Vladimir Putin në Ukrainë. 23.3% më tepër i miratojnë, dhe këta janë njerëzit më të moshuar.

Bullgari është rusofil në zemër, por gjermanofil në mendje, komentoi eksperti. 50,7% besojnë se informacionet në mediat bullgare për luftën në Ukrainë janë të pasigurta, gjë që pasqyron skepticizmin e bullgarëve ndaj autoriteteve në vend. Të dhënat ngrenë shqetësime për besimin e përgjithshëm në mjedisin mediatik, bën përfundimin sociologu.


Më shumë nga rubrika

Minisri Millkov

Ministri i Jashtëm: Bullgarët jashtë vendit duhet të mund të votojnë me postë ose në internet

Për zgjedhjet parlamentare të 2 tetorit, bullgarët jashtë vendit votuan në 755 seksione në 62 vende. Pak më shumë se 178 000 bashkatdhetarë tanë kanë ushtruar të drejtën e tyre të votës: më së shumti në Turqi - rreth 58 000 njerëz, në Britaninë e..

botuar më 22-10-05 6.40.MD
Ministri Millkov

Ministri i Jashtëm: Kërkesa për anëtarësim të përshpejtuar të Ukrainës në NATO është një nismë e rrezikshme

Ministri i Punëve të Jashtme nga qeveria teknike, Nikollaj Millkov, e cilësoi si një nismë të rrezikshme dhe "pak paraprake" deklaratën me të cilën liderët e 9 vendeve nga Evropa Qendrore dhe Lindore mbështesin pranimin e përshpejtuar të Ukrainës..

botuar më 22-10-05 4.38.MD
Kostadin Kostadinov

Partia “Vëzrazhdane” kërkon mandatin e tretë për formimin e qeverisë

Partia “Vëzrazhdane” nuk do të marrë pjesë në grupin e kontaktit të propozuar nga lideri i GERB-it, Bojko Borisov, tha lideri i “Vëzrazhdane” Kostadin Kostadinov. Ai shtoi se është i gatshëm të përpiqet të formojë një qeveri me mandatin e tretë..

botuar më 22-10-05 3.13.MD