Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministria e Financave njoftoi se mjetet e Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë u reduktuan për shkak mekanizmit të vlefshëm për të gjitha vendet anëtare

Ministria e Financave
Foto: Ani Petrova, BNR

Fondet sipas Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë janë të reduktuara për shkak të një mekanizmi të nënshkruar nga qeveria e Bojko Borisov. Kështu thuhet në qëndrimin e Ministrisë së Financave. Prej aty saktësojnë se grantet për vendin tonë u ulën me afro 580 milionë euro për shkak të kuadrit ligjor të nënshkruar nga kabineti Borisov, sipas të cilit 30 për qind e totalit të financimit të grantit të rillogaritet në bazë të rritjes aktuale ekonomike të regjistruar në 2021. Të dhënat për këtë rritje u finalizuan në qershor 2022, mbi bazën e të cilave u bë ulja për vendin tonë, pasi Bullgaria ka tregues më të mirë ekonomikë se mesatarja e BE-së, sqaron ministria.

Në të njëjtën kohë, nga ministria theksojnë se rillogaritja prek të gjitha vendet anëtare në të njëjtën kohë dhe nuk i referohet vetëm Bullgarisë. Për 22 shtete anëtare financimi i grantit sipas mekanizmit u reduktua dhe për 7 vende u reduktua me shuma më të mëdha sesa ajo bullgare.


Më shumë nga rubrika

Tartufi – “thesari i gjelbër” në trojet e Bullgarisë

Vështirë se dikush dyshon se mes natyrës së larmishme dhe të pasur në vendin tonë nuk do të ketë ato kërpudha aromatike që vlejnë një pasuri në tregjet botërore. Bëhet fjalë për tartufin, të cilin njihet prej kohësh në Evropë si një erëza e..

botuar më 22-08-11 7.15.PD

Importi nga Greqia po vret biznesin bullgar

Prodhuesit e pjeshkave nga rajoni i qytetit Sliven të Bullgarisë Juglindore kërcënuan me protesta efektive për shkak të çmimeve të ulëta të blerjes. Sipas tyre, importi nga Greqia po vras biznesin vendas, ndaj duan që shteti të vendosë që prodhimi..

botuar më 22-08-10 3.41.MD
Zëvendëskryeministri teknik Atanas Pekanov

Priten fondet e para evropiane për rimëkëmbjen dhe inovacionin

Mjetet e para sipas Planit të Rimëkëmbjes priten këtë vjeshtë, tha zëvendëskryeministri i qeverisë teknike për fondet evropiane Atanas Pekanov për Nova TV. Ato do të jenë 1.3 miliardë euro dhe Bullgaria do t'i kërkojë deri në fund të gushtit. Brenda..

botuar më 22-08-08 10.51.PD