Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

Në “Festën e Bozës” në Radomir

Pak ditë më parë në Radomir u mbajt për vitin e radhës Festa e Bozës. Ky qytet, i cili ndodhet më pak se 50 kilometra në jugperëndim të Sofjes, njihet mbi të gjitha për pijen ballkanike të përgatitur me mjeshtëri, e njohur dhe e dashur pothuajse në të gjitha vendet e rajonit. Muzeu Etnografik vendas prezantoi prodhimin e bozës, ashtu siç përgatitet prej shekujsh, dhe banorët vendas ofruan gjellët dhe punimet e tyre artizanale në shesh. Festa u dha mundësi grupeve amatore nga Radomiri dhe fshatrat përreth të hedhin valle popullore, në të cilën u përfshinë edhe mysafirët e qytetit.

Foto: Vlladimir Vlladimirov

Më shumë nga rubrika

Bukuria e përjetshme e qëndismave bullgare

Qëndismat tona kombëtare janë një nga arritjet më të mëdha të kulturës tradicionale bullgare. Qëndisjet janë të vështirë për t’u kryer dhe përmbajnë simbole dhe kuptime të trashëguara që prej kohe. Gratë bullgare qëndisnin në rroba, mbulesa tavoline..

botuar më 23-01-20 4.07.MD

Kukerët nga Perniku i dëbojnë forcat e liga nga Sofja

Mbi 200 survakarë (djem që shkojnë shtëpi më shtëpi për të uruar Vitin e Ri), krijues maskash dhe valltarë popullorë prezantojnë në Kopshtin e Borisit në Sofje festivalin "Surva" , i cili do të mbahet në Pernik në fund të..

botuar më 23-01-09 10.45.PD

Në ditën e Theofanisë

Më 6 janar festojmë një nga festat më të ndritshme të krishtera – Theofaninë, Epifaninë, Ditën e Bekimit të Ujit, Ditën e Jordanit ose Pagëzimin e Zotit. Dita e Bekimit të Ujit dhe simbolet e pagëzimit Në kishat mbahet një liturgji..

botuar më 23-01-06 12.21.MD