Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria mori një borxh të ri të jashtëm prej 1.5 miliardë euro

Banka Kombëtare Bullgare
Foto: Ani Petrova

Bullgaria çuditërisht doli me një emetim të obligacioneve euro dhjetëvjeçare në tregjet ndërkombëtare. Si më 17 janar, në një ditë, Banka Kombëtare Bullgare shpalli dhe shiti të gjithë borxhin e qarkulluar. Financieri Nikollaj Vanjov komentoi për BNR se dritarja e rritjes së borxhit në tregun e jashtëm është shumë e suksesshme, sepse ka 3 muaj që ka një rënie të interesit të letrave me vlerë të qeverisë. Sipas tij, Bullgaria ka një rritje serioze të PBB-së, e cila tejkalon rritjen e borxhit të jashtëm, prandaj letrat me vlerë bullgare u vendosën më me sukses se letrat me vlerë të Rumanisë dhe Kroacisë. Vendimi për emetimin e jashtëm vjen si pasojë e nevojës për të rrotulluar mbulimin e borxhit të vjetër që duhet të paguhet në mars.


Më shumë nga rubrika

Vendi ynë mbetet me PBB-në më të ulët në Bashkimin Evropian

Bullgaria ka Produktin e Brendshëm Bruto më të ulët për frymë të popullsisë midis 27 vendeve anëtare të Bashkimit Evropian, tregojnë vlerësimet paraprake të Eurostat. Ndërsa në Luksemburgu dhe Irlandë kanë shënuar nivelin më të lartë të PBB-së –..

botuar më 23-03-23 6.09.MD
Petër Simeonov

Karamelet bullgare me ngjyrë rozë do të joshin konsumatorët në Republikën Çeke

Uji i livandës dhe trëndafilit, ngjyra rozë dhe produktet kozmetike nga Bullgaria shkaktuan një bujë të vërtetë në ekspozitën më të vjetër tregtare në Evropë - "Java e Gjelbër Berlin", e cila u mbajt në fillim të vitit. Pikërisht aty, kompania e..

botuar më 23-03-18 8.05.PD
Anton Stefov

Në Burgas po ndërtohet një fabrikë për makina të blinduara

Një kompani ndërkombëtare po fillon ndërtimin e një fabrike për prodhimin e makinave të blinduara në Burgas, e cila do të krijojë 300 vende pune. Investimi është mbi 10 milionë euro. Montimi i makinerive të para do të fillojë në vitin 2024...

botuar më 23-03-15 11.12.PD