Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

WWF propozon mbrojtjen e zonave të reja natyrore në Bullgari

Foto: wwf.bg

Përpara shënimit tradicional global të Orës së Tokës më 25 marsin, Organizata për Mbrojtjen e Mjedisit WWF (Fondi Botëror i Kafshëve të Egra) po bën thirrje për krijimin e zonave të reja të mbrojtura në Bullgari.

WWF propozon që të shpallen të mbrojtura zonat “Burimi Belonogata” dhe “Marica – Stambolijski” në Ultësirën e Trakisë së Epërme; “Todorini Kukli” dhe “Zabanova Padina” - në zonën perëndimore të malit Stara Pllanina; “Pylli i ahut në Zllatica” dhe “Lugina Marinov” – në luginën eqyteteve Zllatica dhe Pirdop; “Smiljan” në malin Rodopa; “Rajkovci” – në bashkinë e qytetit Veliko Tërnovo; “Sredec” dhe “Snjagovo” pranë qytetit bregdetar Burgas.

Në kuadër të programit ndërkombëtar “Shtëpia e Përbashkët. E ardhmja e përbashkët” WWF nis fushatën për kthimin e rrëqebullit ballkanik në pyjet bullgare. Rrëqebulli i fundit në Bullgari u vra në vitin 1941.


Më shumë nga rubrika

BE pret një rritje të sulmeve hibride dhe përpjekjeve për ndërhyrje të huaja përpara zgjedhjeve evropiane

Bashkimi Evropian pret të intensifikohen përpjekjet për ndërhyrje të huaja dhe manipulimin e informacionit përpara zgjedhjeve evropiane në qershor të vitit të ardhshëm. Parlamenti Evropian miratoi një raport që kërkon masa urgjente mbrojtëse kundër..

botuar më 23-06-07 1.09.MD

Bullgarët e vegjël në Southampton shkruan një mendim të Apostullit me shkrimin e tij

Shkolla bullgare në Southampton të Britanisë së Madhe mban emrin e revolucionarit Vasill Levski, i cili iu përkushtua misionit të popullit për çlirimin e Atdheut. Me rastin e festimit të 150-vjetorit nga vdekja e Apostullit të Lirisë, nxënësit u..

botuar më 23-06-06 7.15.PD

Në festën e Shpirtit të Shenjtë shënohet edhe Dita e Bullgarëve në Maqedoni

Bota ortodokse kremton festën e Shpirtit të Shenjtë. Ajo shënohet gjithmonë në ditën pas Rrëshajave. Për bullgarët, Shpirti i Shenjtë është edhe një ditë e zgjimit të kujtesës kombëtare, ditë proteste kundër grabitjes dhe falsifikimit të së..

botuar më 23-06-05 2.07.MD