Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kapitali industrial: Pa ndryshime do të kemi një deficit 7 për qind

Vasill Velev
Foto: BGNES

Prioritetet kombëtare të Bullgarisë duhet të jenë anëtarësimi në Shengen deri në fund të vitit, në Eurozonë - nga janari 2025 dhe në Organizatën për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik - nga 2026, mendojnë punëdhënësit. Ata presin që deputetët të zgjedhin një kryetar të Kuvendit Popullor, dhe një kabinet të rregullt dhe të votojnë një buxhet të rregullt aktual. Kështu tha për BNT Vasill Velev, kryetar i Asociacionit të Kapitalit Industrial në Bullgari. Ndër masat e propozuara nga kapitali industrial janë ulja e kostos së administrimit, e cila u rrit me 112 për qind krahasuar me vitin 2019 me inflacion për periudhën prej 32 për qind dhe rënie të popullsisë, si dhe caktim më i mirë i pagesave sociale. “Nëse nuk ndryshon asgjë, do të kemi një deficit buxhetor prej rreth 7 për qind, për të arritur një deficit prej 3 për qind, duhet të arrijmë dyfishin e PBB-së dhe kjo nuk mund të bëhet në 5-6 vitet e ardhshme”, komentoi Velev. Për të hyrë në Eurozonë na duhet një deficit prej 3 për qind.


Më shumë nga rubrika

Evrostat: Bullgaria është në vendin e dytë në BE për sa i përket rritjes së çmimeve të banesave

Çmimet e banesave në Bashkimin Evropian u rritën me 0.3% në tremujorin prill-qershor krahasuar me tremujorin e parë të vitit 2023. Në Bullgari, për të njëjtën periudhë, çmimet e banesave u rritën me 4.3% krahasuar me tremujorin e parë. Këtë e..

botuar më 23-10-03 5.26.MD

Deficiti buxhetor arriti në 0.4% të PBB-së

Në fund të shtatorit, deficiti buxhetor ishte 780 milionë leva (380 milionë euro), sipas Ministrisë së Financave. Kjo është 0.4% e Produktit të Brendshëm Bruto të parashikuar /PBB/. Deri në fund të vitit, deficiti pritet të arrijë në 2.5% të PBB-së së..

botuar më 23-10-03 10.03.PD

Një Dhomë Tregtare Bullgaro-Kosovare do t'i afrojë ekonomitë e të dy vendeve

Në një ceremoni në Sofje u hap zyrtarisht Dhoma e Tregtisë Bullgari-Kosovë. Aktiviteti, i cili u mbajt më 27 shtator, u hap nga Tomisllav Collov, kryetar i Bordit të Dhomës Tregtare Bullgaro-Kosovare, në prani të zëvendësministres së punëve të..

botuar më 23-09-29 2.34.MD