Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

"Llukoill” deklaroi se do të kërkojë të drejtat e tij në gjykatë

Llukoill Neftohim Burgas
Foto: BNR, Burgas

“Llukoill Neftohim Burgas” njoftoi se do t’i drejtohet gjykatës për të mbrojtur reputacionin afarist. Qëndrimi është në përgjigje të asaj që tha bashkëkryetari i PP-së Kirill Petkov se do të paraqitet propozimi “për të rikthyer kontrollin e portit Rosenec”. Kompania koncesionare deklaroi se të gjitha akuzat e bëra publikisht për kontrabandë dhe shkelje të tjera në territorin e portit nuk përputhen me realitetin. Kontrata e koncesionit është lidhur në vitin 2011 për një periudhë 35-vjeçare, kujton kompania, duke treguar se shteti kryen kontroll të përditshëm.

Ministri i ekonomisë, Bogdan Bogdanov, tha se po hetohet nëse dhe me çfarë mjetesh kompania kontribuoi në Fondin e Sigurimit të Sistemit Elektrik. Sipas një vendimi të parlamentit të mëparshëm, ai duhet të sjellë çdo muaj 70% të diferencës së çmimit midis naftës bruto “Brent” dhe naftës më të lirë të Rusisë “Urals”.

Qeveritarët duan të ndërpritet koncesioni i Lukoilit për portin në Burgas

Më shumë nga rubrika

Dimitër Radev

BNB rekomandon vendosjen e një buferi prej 10% në buxhetin e vitit 2024

Në vitin 2023, rritja e PBB-së në Bullgari do të jetë 1,9%, duke u ngadalësuar përgjysmë nga norma prej 3,9% në 2022. Kërkesa e brendshme dhe eksportet neto do të kontribuojnë në rritje. Inflacioni vjetor do të jetë 6.1%. Këto janë pritjet e..

botuar më 23-11-28 2.51.MD

U rrit perspektiva për vlerësimin e kreditit të Bullgarisë

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit S&P Global Ratings ngriti perspektivën për vlerësimin e vendit tonë në pozitive nga e qëndrueshme dhe konfirmoi vlerësimin afatgjatë dhe afatshkurtër të Bullgarisë në monedhë të huaj dhe vendase 'BBB/A-2', njofton..

botuar më 23-11-27 9.05.PD
Foto: Pixabay

“Black Friday” në Bullgari – mes mashtrimit tregtar dhe përfitimit për konsumatorin

Fushata e blerjeve të volitshme e njohur si "Black Friday" ose "E Premtja e Zezë" po fiton gjithnjë e më shumë popullaritet në Bullgari. Me planifikim dhe gjurmim të kujdesshëm të ofertave, konsumatorët mund të sigurojnë produkte me çmime të..

botuar më 23-11-24 7.25.PD