Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

8.5% është inflacioni vjetor i muajit korrik

Foto: Alamy/Reuters

Në korrik 2023, inflacioni mujor i matur me indeksin e çmimeve të konsumit ishte 0.9% krahasuar me muajin paraardhës, dhe inflacioni vjetor për korrikun 2023 krahasuar me korrikun 2022 ishte 8.5%. Në korrik 2023, krahasuar me muajin paraardhës, rritja më e madhe e çmimeve ishte për argëtimin dhe kulturën (+7.5%), restorantet dhe hotelet (+2.9%), banesat, ujin, rrymën, gazin dhe lëndët e tjera djegëse (+1.8%) dhe kujdesi shëndetësor (+0.7%).


Më shumë nga rubrika

Borxhi i shtetit në vitin 2023 u rrit me 2 miliardë euro

Borxhi i jashtëm shtetëror i Bullgarisë në fund të vitit 2023 u rrit me 22,7% ose mbi 2 miliardë euro, krahasuar me fundin e vitit 2022, dhe arriti në 10 888 miliardë euro. Kjo është 11,6% e PBB-së, njoftoi Banka Kombëtare Bullgare. Në dhjetor..

botuar më 24-03-04 12.50.MD

Një kompani gjermane për prodhimin e pjesëve të makinave investon në një ndërmarrje në Pleven

Kompania gjermane “Kayser Automotive” do të investojë në një ndërmarrje për prodhimin e pjesëve të makinave në Pleven, njofton faqja Investor. Madhësia e investimit nuk është bërë e ditur, por pritet që ndërmarrja të fillojë punën këtë vit në një..

botuar më 24-03-02 8.05.PD

Çmimi i karburantit në Bullgari po rritet

Mesatarisht, karburantet me pakicë në Bullgari janë rritur me 10 stotinka për naftën dhe 4 stotinka për benzinën gjatë muajit të fundit. "Çmimet janë plotësisht adekuate. Ato janë të lidhura me atë që po ndodh në tregjet ndërkombëtare të produkteve të..

botuar më 24-03-01 4.27.MD