Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një kompani austriake ka nevojë për punonjës të rinj në vendin tonë

Foto: Kronospan Bulgaria

Një kompani austriake që furnizon lëndë druri dhe aksesorë për kompanitë e mobilieve po zgjeron prodhimin e saj në Bullgari. Deri më sot, kompania, e cila është punëdhënësi më i madh në rajonin e Veliko Tërnovos, ka një partneritet të suksesshëm me një rrjet shpërndarësish brenda dhe jashtë vendit. Punëtorët e kërkuar nga kompania do të përfshihen drejtpërdrejt në procesin e prodhimit, si elektricistë, mekanikë, operatorë makinerish, paketues dhe të tjerë. Gjigandi industrial, i themeluar si një punishte e vogël familjare për përpunim druri në Austri në vitin 1897, sot ka degë në mbi 40 vende në Evropë dhe SHBA.

Përpiloi: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva

Më shumë nga rubrika

Në 5 vitet e ardhshme, biznesi ka nevojë për gjysmë milioni specialistë të rinj

Në një periudhë afatmesme, punëdhënësit presin rritje të lartë ekonomike dhe do të kërkojnë 243 mijë specialistë me arsim të lartë dhe 245 mijë me arsim të mesëm. 194 000 njerëz do të nevojiten në tregti, turizëm dhe transport. Industria do të..

botuar më 24-02-12 11.41.PD

Të ardhurat në vendin tonë nuk mund të kompensojnë inflacionin aktual

Me 156 leva (78 euro) është rritur këtë vit pagesa e jetesës së një familjeje 3 anëtarëshe, krahasuar me vitin e kaluar. Shuma e nevojshme për një familje është afërsisht 2600 leva (1300 euro) të ardhura neto në muaj. Megjithatë, dy të tretat e..

botuar më 24-02-05 7.35.PD

Parlamenti miratoi përfundimisht ligjin për Bankën Kombëtare Bullgare, që rregullon statusin e euros

Parlamenti më në fund miratoi ndryshimet në Ligjin për Bankën Kombëtare Bullgare (BNB), të cilat rregullojnë integrimin ligjor të Bankës Qendrore Bullgare në eurosistemin me futjen e euros si monedhë e Bullgarisë. Ndryshimet prekin statusin e..

botuar më 24-02-01 3.03.MD