Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Eurostat: Bullgarët largohen nga foleja prindërore në moshën 30-vjeçare

Foto: ec.europa.eu/eurostat

Mesatarisht, të rinjtë bullgarë largohen nga shtëpia e prindërve të tyre rreth moshës 30 vjeç dhe preferojnë të jetojnë më gjatë me ta. Këtë e tregojnë të dhënat e publikuara këto ditë nga agjencia evropiane e statistikave Eurostat për vitin 2022. Sipas këtij treguesi, mosha mesatare e meshkujve bullgarë sipas këtij treguesi është 32,3 vjeç, ndërsa e femrave - 28,2 vjeç.

Në vitin 2022, në të gjithë BE-në, mosha mesatare në të cilën të rinjtë kanë lënë familjen e prindërve të tyre ka qenë 26.4 vjeç. Bullgaria renditet e katërta së bashku me Spanjën në BE sipas këtij treguesi. Lider është Kroacia (33.4 vjet mesatarisht), dhe Finlanda është në polin e kundërt (21.3 vjet mesatarisht).

Më shumë nga rubrika

BNR mbështet fushatën e WWF kundër prerjeve të paligjshme

Më shumë se ¼ e prerjeve në Bullgari, ose 1.7 milion metra kub, janë jashtë fushëveprimit të ligjit, sipas një raporti të Organizata për Mbrojtjen e Natyrës WWF. Sipas një studimi që bëhet çdo 4 vjet, prerjet e paligjshme sjellin të ardhura të..

botuar më 23-12-07 12.04.MD

Një patentë shoferi e hequr në një shtet anëtar do të hiqet në të gjithë BE-në, vendosi Komisioni i Transportit i Parlamentit Evropian

Komisioni i Transportit i Parlamentit Evropian votoi javën e kaluar mbi një propozim sipas të cilit nëse një patentë shoferi hiqet në një shtet anëtar kjo të jetë e vlefshme edhe në të gjithë BE-në. Eurodeputetët në Komisionin e Transportit propozojnë..

botuar më 23-12-06 3.10.MD
Kryeprifti Vlladimir Tishçuk

Shën Nikolla Çudibërësi shoqëroi At Vlladimir Tishçukun në shërbesën e tij jashtë vendit

Pak kohë më parë (një muaj para), Kisha Ruse në Sofje, e shenjtëruar si "Shën Nikolla Mirlikijski Çudibërërësi", priti me gëzim eprorin e saj të ri - Kryepriftin Vlladimir Tishçuk. Ashtu si gjyshi dhe babai i tij, ai e ka të trashëguar priftërimin dhe që..

botuar më 23-12-06 7.00.PD