Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Festivali Ndërkombëtar i Bandave Ushtarake dhe Artizanatit në Veliko Tërnovo

Foto: Facebook / militaryfestival

Me Festivalin Ndërkombëtar të Bandave Ushtarake dhe Festivalin e Artizanateve në Çarshinë e Samovës, në Veliko Tërnovo fillojnë festimet kushtuara 115 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Bullgarisë. Këtë e njoftoi korrespondentja e BNR Zdravka Masljankova.

Ndër pjesëmarrësit e Festivalit të Bandave Ushtarake është edhe Orkestra Frymore e Forcave Ajrore Mbretërore të Belgjikës. Veliko Tërnovo është qyteti i parë bullgar ku një orkestër ushtarake luajti 144 vjet më parë gjatë miratimit të Kushtetutës së Tërnovos.

Ditën në rrugën e zejtarisë, fillon “Nata e Çarshisë së Samovodit”, në të cilën deri në fund të javës marrin pjesë mbi 70 zejtarë nga Bullgaria, Meksika dhe Peruja, njoftoi Georgija Dançeva nga Agjencia Turistike Komunale “Carevgrad Tërnov”, organizator i veprimtarisë vitin e 13-të me radhë.