Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

GERB nuk do të mbështesë ndryshimet në festat kombëtare

Deputetët duan të kontrollojnë aktin noterial të Kishës Ruse në Sofje

Bojko Borisov
Foto: BGNES

GERB nuk do të mbështesë ndryshimin e festës kombëtare nga 3 marsi në 24 maj. Nuk do të jetë në Kushtetutë, komentoi në parlament kreu i GERB Bojko Borisov. “Dhe jo sepse nuk jemi për 24 majin, por festat në Bullgari nuk duhet të luftohen, sepse edhe 3 marsi, edhe 24 maji, edhe Bashkimi janë festa jashtëzakonisht të ndritshme për t’u bërë vend për debat, mosmarrëveshje apo politikë”, shpjegoi Borisov. “Prioritetet pa të cilat puna parlamentare nuk mund të përfundojë janë Kushtetuta dhe dy ose tre ligje sipas Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë”, shtoi Borisov.

Deputetët Bojko Borisov, Kirill Petkov, Deljan Peevski dhe Ivajllo Mirçev paraqitën një kërkesë në prokurori që të kontrollojë pronën e kishës “Shën Nikollaj” në Sofje, njoftoi qendra e shtypit e parlamentit.  Në vitin 1997, noteri Ivan Dahterov i lëshoi ​​ambasadës ruse një akt noterial të pronësisë së tempullit bazuar në një akt të pronësisë së tokës nga viti 1898. Por tempulli u ndërtua në vitin 1914. Në këto rrethana të rreme, akti noterial është e rrem, pretendojnë kërkuesit.


Më shumë nga rubrika

Do të investohen 500 milionë euro për trajnimin digjital të 660 mijë bullgarëve

Aftësitë digjitale të bullgarëve janë në nivel të ulët dhe mbeten prapa në digjitalizim. Sipas këtij treguesi jemi në vendin e parafundit në BE. Por në 10 vitet e ardhshme, 90% e vendeve të punës në vend do të kërkojnë të paktën një njohuri mesatare të..

botuar më 23-12-07 2.39.MD

Qeveria financoi këstin e parë për blerjen e automjeteve të blinduara Stryker

Qeveria miratoi disbursimin urgjent prej 263.3 milionë dollarësh si këstin e parë për blerjen e automjeteve të blinduara luftarake Stryker nga SHBA. Pagesa duhet të bëhet brenda datës 15 dhjetor. Kontrata e miratuar nga parlamenti do të bëjë të mundur..

botuar më 23-12-07 11.17.PD

U miratuan rregulloret për aplikimin e një karikuesi elektronik të unifikuar përmes USB-C

Bullgaria është gati sipas direktivës evropiane për unifikimin e e-karikuesve. Qeveria miratoi ndryshime në 2 rregullore që aplikojnë një karikues të unifikuar USB-C. Direktiva evropiane hyn në fuqi nga viti 2025, dhe për laptopët - nga viti 2027...

botuar më 23-12-07 10.14.PD