Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U rrit perspektiva për vlerësimin e kreditit të Bullgarisë

Foto: arkiv

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit S&P Global Ratings ngriti perspektivën për vlerësimin e vendit tonë në pozitive nga e qëndrueshme dhe konfirmoi vlerësimin afatgjatë dhe afatshkurtër të Bullgarisë në monedhë të huaj dhe vendase 'BBB/A-2', njofton Ministria e Financave. Perspektiva pozitive pasqyron opinionin e agjencisë se Bullgaria ka gjasa të bashkohet me Eurozonën në 24 muajt e ardhshëm. Vihet re se vendi ka tashmë qeverinë e parë të qëndrueshme në dy vitet e fundit pas pesë zgjedhjeve parlamentare. Pavarësisht fuqisë punëtore në plakje, ekonomia e Bullgarisë ka perspektiva të forta për rritje reale me një normë mesatare prej 3% për periudhën 2024-2026, e nxitur kryesisht nga kërkesa e brendshme.

Më shumë nga rubrika

Banka Kombëtare Bullgare pret rritje ekonomike, investimet në prona të paluajtshme po vazhdojnë

Banka Kombëtare Bullgare pret që tendenca drejt ngadalësimit të rritjes ekonomike të ndalet. Në gjysmën e parë të vitit 2024, ekonomia do të rritet e mbështetur nga perspektiva e përmirësuar e kërkesës së jashtme për mallra dhe shërbime bullgare,..

botuar më 24-02-26 10.58.PD

Parlamenti miratoi negociatat me “Hyundai” për njësitë e reja në centralin atomik “Kozlloduj”

Pas një debati të gjatë, parlamenti vendosi që deri më 15 prill të mbahen negociata ndërmjet centralit atomik “Kozlloduj”   - “Kapacitete të  Reja” dhe “Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd”. Kompania është përfshirë në listën e shkurtër të..

botuar më 24-02-23 2.56.MD

Në 5 vitet e ardhshme, biznesi ka nevojë për gjysmë milioni specialistë të rinj

Në një periudhë afatmesme, punëdhënësit presin rritje të lartë ekonomike dhe do të kërkojnë 243 mijë specialistë me arsim të lartë dhe 245 mijë me arsim të mesëm. 194 000 njerëz do të nevojiten në tregti, turizëm dhe transport. Industria do të..

botuar më 24-02-12 11.41.PD