Резултати : Autor Monika Aleksandrova

Bulgaristan bale sanatının 2019 yılındaki başarıları

Bulgaristan, bale sanatı alanında gelenekler ve yüksek profesyonelliğe sahip bir ülke olarak biliniyor. Bu yıl, Maestro Emil Dimitrov'un doğumunun 90. Yıldönümü kutlandı. Dans forumlarının geleceği için ilham veren fikirlere sahip bir..

04.01.20 08:00 |

Projektet e suksesshme të pop skenës bullgare

Viti 2019 qe një vit i fortë për muzikën pop bullgare. Shumë  këngëtarë të dashur gëzuan fansat e vet me këngë të reja, kurse në skenë dolën dhe “zbulime” të reja. Me ardhjen e muajit të fundit të vitit doli dhe kënga e Vladimir Ampov - Grafa..

31.12.19 10:35 |

Sukseset e artit bullgar të baletit gjatë vitit 2019

Bullgaria është e njohur si një vend me tradita në fushën e artit të baletit. Sivjet u mbushën 90 vjet nga lindja e maestros Emill Dimitrov – një vizionar, me ide frymëzuese për të ardhmen  e forumeve tëkërcimit. Gjatë vitit 1964 ai krijoi Konkursin e..

26.12.19 10:45 |

Antik Plovdiv’in sırları ortaya çıkmaya devam ediyor

Plovdiv'in merkezinde bir arkeolojik keşif daha yapıldı ve Tanrıça Kibele'nin mermer heykelciği bulundu. Figürün bulunduğu ve antik kentin kalbini temsil eden “Kuzey Forum” merkezinde 1986'dan beri kazılar devam ediyor. Burası Bulgaristan..

13.12.19 08:05 |

Plovdivi antik vazhdon të zbulojë sekretet e veta

Në qendrën e Plovdivit u bë edhe një zbulim arkeologjik – një statujë prej mermeri e hyjneshës Kibella. “Forumi Veriu” ku u gërmua figura antike studiohet që nga viti 1986 dhe përbën zemrën e qytetit antik. Ky është sheshi më i madh antik,..

10.12.19 13:33 |

Les secrets de Plovdiv - la cité millénaire n’en finissent pas de nous émerveiller

Une nouvelle découverte faite au cœur de Plovdiv vient couronner les efforts des archéologues – une statuette en marbre de la déesse Cybèle. Le site du Forum Nord où a été découverte la déesse fait l’objet de recherches depuis 1986 et en fait..

10.12.19 11:21 |

Filmi i metrazhit të shkurtër “Detyrat e ditës” do të marrë pjesë në garën për “Oskar”

Një film bullgar u bë pretendues në kategorinë e filmave të vizatuar me metrazh të shkurtër të çmimeve “Oskar”. Filmi 5 minutash me titull “Detyrat e ditës” me regji të Petja Zllateva ishte prezantuar për herë të parë në edicionin e 16-të të festivalit..

25.10.19 13:49 |

Kısa metrajlı “Günlük ödevler” filmi “Oscar” aday adayı

Kısa metrajlı animasyon filmi kategorisinde “Zadaçi za denya” - “Günlük ödevler” Bulgar eseri “Oskar” aday adayı oldu. Yönetmen Petya Zlateva'nın "Günlük ödevler” başlıklı beş dakikalık çizgi filmi ilk kez Varna'daki 16.“In the Palace”..

24.10.19 16:33 |

Çocuklar ve gençlere yönelik güvenli sürüş ulusal şampiyonası Sofya'da düzenlenecek

17-18 Ağustos günleri "Georgi Asparuhov" Stadyumunun önünde düzenlenen, 2019 "Grand Prix Sofia" Ulusal Otomobil Şampiyonasının 3’cü turuna paralel olarak, çocuklar ve 18 yaş altı gençler için Ulusal Güvenli Sürüş Şampiyonası da gerçekleşecek...

08.08.19 17:13 |

Kampionati kombëtar për ngasje të sigurt për fëmijët dhe të rinjtë do të zhvillohet në Sofje

Paralelisht “Gran Pri Sofja” 2019 - rrethi i III nga Kampionati Kombëtar i Automobilizmit në itinerar të mbyllur/17-18 gusht/ përpara stadiumit “Gjeorgji Asparuhov” në Sofje do të zhvillohet kampionati Kombëtar  “Ngasja e sigurt” për fëmijët dhe..

08.08.19 15:53 |