Резултати : Autor Stoimen Pavllov

Po diskutohen masat në përkrahje të biznesit dhe pas gjendjes së jashtëzakonshme

Çështja për daljen nga kriza e shkaktuar nga Covid-19, po bëhet gjithnjë e më aktuale në Bullgari. Në këtë etapë zgjidhja e saj është e lidhur kryesisht me masa  për të ndihmuar njësitë më të prekura në ekonomi - ndërmarrjet e vogla dhe të mesme...

30.04.20 13:22 |
Miq, kolegë, shtetas lënë lule, qiri dhe shkruan “Insistojmë për drejtësi” në vendin ku si rezultat i një aksidenti të rëndë vdiq gazetari Milen Cvetkov.

Shoqëria bullgare është e preokupuar nga ndjenja e mungesës së drejtësisë

Më 19 prill gazetari televiziv bullgar Milen Cvetkov vdiq në një bulevard të kryeqytetit përderisa priste semaforin jeshil në xhipin e tij. Nuk shihen  gjurma për të ndaluar nga xhipi i cili e goditi nga pas. Tashmë disa ditë jemi..

22.04.20 15:21 |

Sofja midis suksesit dhe mossuksesit në përpjekjet për rregullimin e presionit të migrantëve ndaj BE-së

Këto ditët e fundit qeveria bullgare dhe personalisht Kryeministri Bojko Borisov ishin shumë aktivë në përpjekjet për zgjidhjen e problemit të ri të refugjatëve mes Bashkimit Evropian (BE) dhe Turqisë. Aktiviteti i fundit në këtë drejtim ishte fluturimi..

04.03.20 15:19 |

Sofja përsëri këmbënguli që BE-ja të mos të vonojë negociatat për anëtarësimin e Shqipërisë dhe të Maqedonisë së Veriut

Në konferencën “Nga Selaniku deri në Zagreb”, të organizuar nga Ministria e Jashtme greke në përkrahje të perspektivës evropiane të vendeve nga Ballkani Perëndimor, Ministrja bullgare e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva paralajmëroi se metodologjia e..

25.02.20 14:07 |

Kontradiktat midis presidentit dhe kryeministrit po thellohen dhe po zgjerohen

Përderisa ditën e diele inspektonte ndërtimin e një autostrade, kryeminist ri Bojko Borisov shprehu pakënaqësi në lidhje me botime në gazetat spanjolle El Periódico dhe El Nacional në të cilat emri i tij komprometohej. Në këtë kontekst ai shprehu..

24.02.20 13:46 |

Blerja e një automjeti të ri është gjithnjë e më e arritshme në Bullgari

Gjatë këtyre ditëve agjencia BGNES njoftoi duke cituar të dhënat e Policisë Rrugore dhe të importuesve të automobilave se ka një ndryshim në qëndrimin e bullgarit sa i përket blerjes së makinës së re. Kjo akoma po bëhet rrallë dhe nga pikëpamja e..

12.02.20 16:15 |

Dinamikë e përshpejtuar në marrëdhëniet me SHBA-në në sfondin e vonesës në lidhjet me Rusinë

Pas takimit të kryeministrit Bojko Borisov me presidentin Donald Trump në SHBA zhvilluar në fund të nëntorit të vitit 2019 shihet një dinamikë në shkëmbimin politik midis të dy shteteve. Për pak më shumë sesa një muaji, nga 8 janar deri më..

12.02.20 14:38 |
Hristo Pançugov

Zëvendësimi i një ministri i la në hije mesazhet e partive në fillim të sesionit të ri parlamentar

Një ditë pas fillimit të sesionit të ri parlamentar (më 15 janar), reagimet në hapësirën publike sa i përket kësaj ngjarjeje tregojnë se synimet e shpallura të partive politike janë lënë në hije nga zëvendësimi i Ministrit të mjedisit dhe ujërave...

16.01.20 15:29 |

A do të ketë stuhi në qeverisje pas dorëheqjes së ministrit të mjedisit

Emocionet rreth krizës me furnizimin e ujit, e cila filloi në fund të vitit të kaluar, nuk qetësohen. Organizata të ndryshme të qytetarëve dhe partitë opozitare parashikojnë se kriza me ujin e pijshëm do të thellohet dhe do të shfaqen probleme të..

14.01.20 15:44 |

2019-ta – një vit i proceseve kontradiktore të brendshme politike

Viti 2019 do të mbahet mend si një vit i proceseve të vështira, të tensionuara kontradiktore në lëmin e politikës së brendshme të Bullgarisë. Rreth zgjedhjeve evropiane në fund të muajit maj autoritetet në pushtet u akuzuan se përfaqësues të tyre..

27.12.19 15:24 |