Резултати : Autor Sibilla Lillova

"Places" nën tingujt e fyellit - vende të mbledhura nga Zhivko Vasilevi

I lindur në qytetin Smoljan, në zemër të maleve Rodopi, Zhivko Vasilev rritet me bukurinë e folklorit nga kjo krahinë e Bullgarisë. Fyelli është instrumenti, përmes të cilit ai mëson, zhvillon dhe ruan traditat muzikore rodopëse. Instrumentist i ri dhe..

15.02.21 13:45 |

Albumi i ri i Bluba Lu "Infinity" – një imporvizim në pafundësi

Një tingëllim elektronik modern, i gërshetuar në kompozicione origjinale instrumentale - ky është Bluba Lu ose tandemi krijues Konstantin Kacarski dhe Dimitër Paskalev. Duke kërkuar frymëzim në inovacionet moderne teknike dhe në underground-in, ata..

25.11.20 11:26 |

„Paradise with you“ - debutim për A.L.K.S. në konkursin për këngë të Radios Kombëtare Bullgare

Mes 13 këngëve në finalen e evenimentit të 51 të konkursit të radios për një këngë pop dhe rok të re bullgare “Pranvera 2020” u dallua „ Paradise with you“, e cila sivjet fitoi çmimin për debutues. Autor i saj  dhe interpretues është Aleksandër..

03.08.20 11:45 |
Hayes & Y

Laureatët nga konkursi i Radios Kombëtare Bullgare “Pranvera 2020” − Grupi “Hayes&Y”

Edicioni i 51 i Konkursit të Radios Kombëtare Bullgare “Pranvera 2020” - për këngë pop dhe rok bullgare, u dha mundësi muzikantëve të shumtë bullgarë që punojnë si në vend ashtu edhe jashtë shtetit të marrin pjesë në konkurrim. Mes të dalluarve..

17.07.20 13:35 |

Casual Threesome - yjet e radio konkursit për muzikë të re pop dhe rok bullgare

Radio konkursi “Pranvera 2020” u afirmua si një nga me të autoritetshmet në Bullgari. Qëllimi i tij gjithmonë ka qenë të stimulojë krijimin e këngëve të reja pop dhe rok bullgare. Sipas rregullores një juri prej muzikantëve profesionalë dhe gazetarësh..

07.07.20 11:50 |

Tingëllimi ballkanik dhe suingu takohen në "Strange Suite" të Ateshhan Juseinovit

Ateshhan Juseinov ka marrë arsimin e vet në Shkollën Kombëtare të Arteve “Panajot Pipkov” në qytetin Pleven. I përkushtuar kitarës, ai u bë i njohur si anëtar i formacionit "fusion" “Zone C”. Bashkë me Petër Rallçevin /fizarmonikë/ dhe Stojan..

22.02.20 09:45 |

Këngëtarja pop Sofija nxori një album të ri të titulluar “Rruga drejt teje”

Sofija Gjeorgjieva, e njohur vetëm si Sofija , gjen vendin e vet  në skenën vendase të muzikës pop përpara më shumë se 15 vjetëve. Kënga e cila është bërë shkak që kjo të rastis është “Talismani blu”-një kompozicion i cili edhe sot e kësaj dite..

09.02.20 11:40 |

Bunyverse – albumi i parë solo i Petër Jordanovit-Buny

Petër Jordanov-Buny është një artist i lirë, i njohur shumë mirë si një nga themeluesit e projekteve të mëdha muzikore me muzikë etno, mes të cilëve janë “Oratnica”, “Daulle dhe gajde”, “Kryesish erëra”, “Two Man Orchestra” dhe “МyStory of..

24.01.20 13:11 |

Stanisllav Hvërçillkov: Jam shumë i lumtur nga interesi të cilin e tregon publiku ndaj meje dhe ndaj punës sime

Pasi 15 vjet nuk kishte zhvilluar koncerte në atdheun e vet, gjatë vitit 2019 Stanisllav Hvërçillkov i gëzoi adhuruesit e vet me dy programe të ndryshme, për të cilat do të mësoni nga intervista e tij për Radio Bullgarinë. Do të rikujtojmë se ai i..

15.01.20 15:56 |

Në “Trupat e huaj” këngëtari Stenli ka tërhequr muzikantë nga Mançesteri dhe Dublini

Pas një pauze prej 17 vitesh në tregun muzikor bullgar u përhap albumi i ri i Stanisllav Sllanevit - Stenli – “Trupa të huaj”. Ai ka qenë vokal i grupeve “Tangra” dhe “Sprint”. Ka dhe disa albume të veta – “Lotët е endacakut” (1990), “Rruga drejt..

05.01.20 11:30 |