Резултати : Autor Juzlem Tefikova

Përse një IT specialist ringjall lojërat e bullgarëve nga vitet 90?

Sami Dogmush është 28 vjeç dhe punon në sferën e sipërmarrësisë digjitale dhe sociale. I provokuar nga nostalgjia për fëmijërinë e tij dhe gëzimin nga lojërat nga koha e kaluar, banuesi i kryeqytetit bashkë me akoma bashkëmendimtarë të tjerë, vendosin t’i..

03.11.20 06:05 |

Eksperti Maksim Behar: Detyra jonë e madhe është të jemi shumë të përpiktë sa i përket së vërtetës

“Ky nuk është një ashensor për sukses, duhet të ngjitesh nëpër shkallët ” – ky mbishkrim të tërheq vëmendjen në hyrjen e godinës, ku gjendet kompania e ekspertit të marrëdhënieve me publikun Maksim Behar.   Kur fillon ngjitja e tij deri në nivelin më..

10.02.20 13:03 |
Mihaell Vërbanov, Todor Kesarovski, Petër Bodurov dhe Emill Liçev

Të rinjtë nga qyteti Shumen po e përmirësojnë mjedisin e qytetit

Emill Liçev dhe Petër Bodurov janë njerëz të rinj, aktivë dhe shumë ambiciozë. I lidhin gjëra të shumta, por më kryesoret janë optimizmi dhe besimi se ndryshimi fillon nga vetë njeriu . Duke e kuptuar forcën dhe bukurinë e këtij ndryshimi, të rinjtë nga..

19.12.19 14:31 |

Kampioni Evropian Ergünal Sabri: Boksi është art

Ergünal Sabri-Ogi fitoi një kupë dhe medalje të artë për Bullgarinë në turneun memorial “Živorad Rajshiç Rajsha” zhvilluar në qytetin serb Shabac. Në turneun më 23-24 nëntor ai garoi për Skuadrën Kombëtare të Boksit. “ Morën pjesë vetëm..

05.12.19 14:05 |
Stas, Kris dhe Jasen në premierën e librit.

Bullgaria përmes vështrimit të vlogerit Kris Zahariev

Shkaku për takimin tonë me Kris Zaharievin është libri i tij “Të humbasësh me qëllim”. ”Ky është sa libër, kaq dhe fotoalbum, udhëshkrim, ditar me kujtime dhe një kërcim mbrapa në kohën, në të cilën nis udhëtimi, i cili ka ndryshuar jetën time. Pa..

23.09.19 09:00 |

Shpresa e re e pingpongut – Cvetelina Georgieva nga qyteti Ardino

Klubi sportiv  i pingpongut “Junak” në qytetin Ardino (Bullgari Jugore) është themeluar gjatë vitit të largët 1961. Gjatë vitit 1992 drejtoria e klubit krijoi një turne ndërkombëtar për nder të njërit prej sportistëve të parë, pas kësaj dhe trajner..

20.09.19 16:01 |

Ju prezantojmë Selin Ali – kampionen botërore të qitjes së gjahut në disiplinën “Trap” për vajzat

17 vjeçarja Selin Ali është kampionia jonë botërore e qitjes së gjahut në disiplinën “Tramp” për vajzat. Ajo ka lindur në qytetin Ajtos, Bullgari Juglindore, në një familje gjahtarësh. Është marrë me sporte të ndryshme dhe ka qenë nxënëse e..

28.07.19 08:25 |

Të kesh një zemër të madhe nuk peshon shumë

Për vit të tretë të radhës iniciativa “Dekorata Kombëtare për guxim dhe fisnikëri të treguar nga njerëzit e rinj” dha dekorata për mirësi të kryera nga fëmijët dhe të rinjtë deri në moshën 20 vjeçare. Mes të dekoruarve për “fisnikëri, guxim e trimëri” në..

02.07.19 15:54 |

Nurgyul Salimova – një dukuri unike në skenën e shahut

“Besoj se suksesi arrihet me shumë punë dhe këmbëngulje”, thotë vajza, e cila gjatë vitit 2017 u bë kampionia më e re mes grave në historinë e shahut bullgar. Aktualisht, bullgarja 15- vjeçare është në vendin e parë në ranglistën botërore në shah për..

14.03.19 12:49 |

Restaurimi i Tombul Xhamisë, ose një histori e shkurtër për tempullin, kohën dhe njerëzit

Shumeni është një qytet i njohur si një nga qendrat e Rilindjes bullgare, të jetës kulturore dhe shpirtërore, ku ende mund të ndihet shpirti i kësaj kohe. Në qoftë se shëtitni në rrugën e kalldrëmit  “Mbreti i Çlirimit” dhe ecni drejt Tombul..

10.03.18 10:15 |