Pushime në Bullgari

Bullgaria është tërheqëse në çdo stinë të vitit. Si vërtetim i kësaj ju propozojmë një informacion të pasur për pushimet tuaja të paharrueshme dhe emocionale në Bullgari.

Ju prezantojmë destinacione atraktive, pushime në qytet dhe në fshat, shëtitje malore, eko-itinerare, vende për ushtrimin e sporteve të ndryshme dhe aktivitete të tjera në ambiente të hapura. Ju tregojmë edhe për objekte unikale të turizmit kulturor, për zakone, tubime folklorike, koncerte, festivale...

Na ndiqni! 


Kërkesa në rritje për pushime në Bullgari për festat e fundvitit, parashikojnë operatorët turistikë

Një stinë turistike të vështirë por, jo dhe të pamundur presin operatorët turistikë, sipas të cilëve mundësitë e kufizuara për udhëtime në Evropë dhe në Azi do të shkaktojnë një kërkim të rritur për pushimin në Bullgari për festat e Krishtlindjes..

botuar më 20-11-16 7.15.PD

Pushimorja dimërore Borovec pret turistë nga vendi dhe nga Ballkani

Bullgaria është në zonën e kuqe të hartës epidemike të Covid-19. Dega turistike prapë qëndron para vështirësive serioze. Megjithëkëtë pushimoret malore janë gati të tërheqin turistë me respektim rigoroz të masave antiepidemike. Ndër pushimoret e..

botuar më 20-11-16 6.15.PD

Pija e dashurisë dhe e hyjnive pret vlerësues në një festival në qytetin Plovdiv

Në kuadrin e tre ditëve /13-15 nëntor/ Festivali "Parada e verës së re" e kthen qytetin më të vjetër në Evropë - Plovdiv, në një qendër tërheqëse për vlerësuesit e pijes së dashurisë dhe të hyjnive - verës. Që nga edicioni i vet i parë gjatë vitit..

botuar më 20-11-14 7.20.PD

“Etëra” është kandidat për destinacion më të mirë krijues në botë

Muzeu i vetëm etnografik në të hapur tek ne do të masë forca me destinacionet më të mira krijuese në botë kurse baza është çmimi i Rrjetit Ndërkombëtar të Turizmit Krijues për këtë vit. “Etëra” është i hapur gjatë vitit 1964, është i vendosur në..

botuar më 20-11-10 7.05.PD

Mistikë dhe natyrë e bukur në rajonin e qytetit Breznik

Një prej shkaqeve për krenari të banorëve të qytetit të Breznikut janë kishat e shumta nga epoka të ndryshme të shpërndara në rajon. Për fat të keq sot disa prej këtyre antikiteteve janë harruar dhe vetëm rrënojat e dhëmbëzuara kujtojnë për lulëzimin e..

botuar më 20-11-07 8.05.PD

“Sportet dimërore e forcojnë shëndetin tuaj” - kjo është motoja e stinës së ardhshme

Llojet e specializuara të turizmit do të jenë fokusi bazë në Programin Vjetor për reklamë turistike kombëtare për vitin 2021. Qëllimi është që Bullgaria të afirmohet si një destinacion i parrezikshëm dhe i qetë me mundësi të larmishme për pushim gjatë..

botuar më 20-11-05 7.05.PD

Hotelierët në qytetin Bansko - optimistë për stinën, pavarësisht nga rezervimet e pakta

Pavarësisht se masat kufizuese në Evropë dhe nëpër botë në lidhje me pandeminë nga Covid-19 bëhen gjithnjë e më të rrepta, hotelierët dhe pronarët e shtëpive për miq në vendpushimin malor Bansko janë optimistë për stinën e ardhshme dimërore. Numri..

botuar më 20-11-03 3.18.MD

7 ide për shëtitje rreth qytetit Velingrad

Shikoni propozimet tona sesi të gërshetoni shëtitjen tuaj shëndetësore në qytetin Velingrad , i cili është afirmuar si një spa-kryeqytet i Ballkanit, që njiheni me malet e shkëlqyera Rodopi dhe kureshtjet dhe atraksionet aty pranë: Vizitoni liqenin..

botuar më 20-10-25 8.05.PD

Operatorët turistikë bullgarë paraqesin një video për Manastirin Allaxha

Muaji tetor po përfundon qetë-qetë, kurse bashkë me të dhe ditët e fundit të ngrohta, të përmbushura  me ngjyrat dhe nuancat e natyrës. Tani është momenti të mund t’i shijojmë  dhe ta përcjellim stinën me një ekskursion të paharruar deri në..

botuar më 20-10-25 6.10.PD

Sezoni vjeshtë-dimër në det ka filluar

Gjatë javës së kaluar qyteti Burgas priti 25 turistët e parë nga Ukraina për një pushim të kombinuar për periudhën vjeshtë-dimër. Sipas traditës së vjetër bullgare turistët u pritën me bukë dhe mjaltë , nën tingujt e instrumenteve autentike..

botuar më 20-10-24 6.15.PD