Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


За 20-та година фондация "Благотворител" осигурява стипендии на младежи, лишени от родителска грижа

Фондация "Благотворител" вече 20 години подкрепя младежи, лишени от родителската грижа, за да могат да се развиват. Осигурява месечни стипендии за ученици в гимназията, както и за студенти първокурсници. Помощта е за младежи от социални заведения,..

публикувано на 22.09.23 в 15:10

"Бягай с усмивка" в подкрепа на деца с лицева аномалия

Благотворително бягане в подкрепа на деца с вродена цепнатина на устната организират във Врачанския Балкан . Едно на 700 деца у нас се раждат с такъв проблем, казва организаторът Светослав Марков. Събитието ще е на 23 септември. Всички събрани..

публикувано на 08.09.23 в 16:16

Видинчанка помогна на семейство от Монтанско

Преди дни Весела от Видин , която по професия е маникюрист, се включи в кампанията в подкрепа на нуждаещо се семейство от Монтанско. Тя дари за каузата средствата, които получи от разкрасителни процедури миналата неделя. Извън графика ѝ, в..

публикувано на 08.09.23 в 14:59

Артисти преобразиха автобусна спирка

Младежи от артистичната инициативата "Резиденция Баба" представят в събития резултатите от престоя си във видинското село Кошава . В продължение на месец илюстраторката Илияна Григорова , художничката Антоанета Куик и фотографът Евгени Младенов..

публикувано на 08.09.23 в 14:42

Организираха пейнтбол за младежи от социални заведения във Видин

Николай Илиев, организатор на развлекателни игри във Видин предложи безплатни посещения за деца и младежи от социални заведения и услуги. Казва, че може би досега те не са имали тази възможност, затова решава да им я предостави.  "Назад..

публикувано на 01.09.23 в 17:05
Ромео Любомиров

Ромео Любомиров: Обединени можем да помогнем за по-добро бъдеще

Ромео Любомиров, който е треньор по бокс от Видин организира приятели в социалната мрежа, за да помогнат за издирването на млад мъж в района на село Цар Петрово, който излиза от дома си и повече от денонощие е в неизвестност. Над 50 доброволци..

публикувано на 01.09.23 в 14:57

Отбелязаха 16 години на социален център във Видин

Екипът на фондация "Подкрепа за реализация"- гр. Видин и хората, които ползват услугите към организацията отбелязаха 16 години от създаването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция.  "Празникът се състоя на 7 август, за първи го..

публикувано на 25.08.23 в 16:30

Младежи от социален център във Видин представиха старинен обичай на фолклорен фестивал

Младежи от социална услуга във Видин участваха в международния фолклорен фестивал „Дунавци пее и танцува” . Събитието се проведе под патронажа на Министерството на културата  и се организира от читалище „Феникс-2020” в град Дунавци. Участниците в..

публикувано на 18.08.23 в 16:55
Ураганният вятър повали дървета и клони в двора на детска градина

Сдружение помага на институции, пострадали от ураган и градушка в Бяла Слатина

Сдружение „Първи юни“ в Бяла Слатина помага със средства на училища, детски градини и читалище, които пострадаха от градушка и ураганен вятър на 22 юли. Пет са учрежденията, партньори на организацията, които ще получат финансиране. Средствата са..

публикувано на 18.08.23 в 16:17

Кампания на УНИЦЕФ помага на деца и семейства в случаи на насилие

От Детския фонд към Организацията на обединените нации в България се присъединиха към обществената и политическа реакция на случаите на насилие, които станаха известни през последните седмици. Изразиха подкрепа към пострадалите и призоваха за нулева..

публикувано на 18.08.23 в 15:00