Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Летни приключения във фондация "Подкрепа за реализация"

Започнаха летните приключения в Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация" във Видин . В програмата за летните месеци са включени излети сред природата, посещения на кинопрожекции, екскурзия до Плевен,..

публикувано на 21.07.23 в 14:10

Детски психолог: Екранът замества родителя

"Екранни деца са от 2017-а нагоре." "Те растат само с телефон, с таблет, но ако си подбереш правилните неща да гледаш, можеш наистина да научиш." "Някои деца са зарибени по това, не излизат навън." "Някои неща са болни от такива неща – от гледане на..

публикувано на 14.07.23 в 16:37

Майки настояват за увеличение на помощите за деца с увеждания

Майки на деца с увреждания настояват за увеличение на месечните помощи с бюджета за настоящата година. Не са променени от шест години, а лечението и терапията са поскъпнали двойно. Призовават също за медицинска грижа за хронично болните деца,..

публикувано на 14.07.23 в 14:10
Благодарение на Обществения дарителски фонд в НУ

Дарителски фонд в Бяла Слатина подкрепя инициативи на местни общности

Общественият дарителски фонд в Бяла Слатина "Участвам – дарявам – променям" за поредна година подкрепя инициативи на местни общности с до 2500 лева. От фонда отправиха покана към граждански групи, институции, неправителствени организации, които да..

публикувано на 07.07.23 в 15:15
Мария Беломачева

6-годишно момиченце от Видин дари косата си

Малката Мария Баломачева  от Видин се включи в каузата на Асоциация "Промени живота си сега" за изработване перуки за онкоболни деца. Фризьорът Елена Павлова , в чийто салон може да се дари коса за Асоциацията и която подстрига Мария, сподели..

публикувано на 07.07.23 в 11:53

Неправителствена организация с кампания за равни права на труд и доходи

Застъпнически кампании за равни права на труд и доходи провежда сдружение "Агенция за регионално развитие и бизнес център-Видин". Предварителният анализ на законодателството и действащите програми показват, че по-голямата част от средствата за..

публикувано на 06.07.23 в 09:32

Деня на занаятите отбелязаха от фондация "Подкрепа за реализация"

В "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация"- Видин през месец юни.  От Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондацията участваха в етнофестивал в сръбския град Зайчар. Отбелязаха Деня на..

публикувано на 30.06.23 в 17:18

Започва изплащането на еднократната държавна помощ на пострадали от наводненията във Видинско

В Регионалната дирекция за социално подпомагане във Видин до сега е постъпила информация за 141 домакинства, пострадали от наводненията в края на миналата седмица в областта. Започва изплащането на еднократната помощ за най-пострадалите, каза..

публикувано на 23.06.23 в 15:10

Националното сдружение на общините обяви конкурс за младежи

Националното сдружение на общините в Република България обяви национален младежки конкурс на тема "Аз за моята община: един проблем - едно решение" . Инициативата е по повод Деня на българската община и местното самоуправление, който отбелязваме на..

публикувано на 22.06.23 в 09:30

Незрящ мъж измина веломаршрута "Дунав ултра" с кауза

Александър Спасов измина повече от 700 километра по веломаршрута "Дунав ултра", за да популяризира активния начин на живот и красивите места в България. Той е първият колоездач с увредено зрение, който  успява да прекоси трасето. Впусна се в..

публикувано на 16.06.23 в 16:52