Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Зелен кът за отдих във видинско училище

© Снимка: РАДИО ВИДИН

Цветна градина и кът за отдих оформиха учениците в ГПЧЕ “Йордан Радичков” във Видин. С акцията се ангажира цялото училище.

"В запустялото място засадихме 30 кедрови дръвчета, 10 липи и още 50 други видове дървета, дарени от Горско стопанство- Белоградчик. Цветята и дизайна са на учениците"- каза за РАДИО ВИДИН Василиса Димитрова, преподавател по химия и опазване на околната среда и председател на Екоклуб "Зелен хоризонт".

Екоинициативата е по спечелен проект към МОСВ "Нашето зелено училище", изработен само за 4 дни от две ученички от 11 клас, които имат желание да кандидатстват архитектура.

"По-добре зелен кът, отколкото огромен празен двор. Надяваме се това да е нашето място за почивка"- каза една от "проектантктите" Дияна Стефанова.
"Сега сме на зелена вълна и ще продължим да работим, за да придобие
 
нашата гимназия още по-приветлив вид" - сподели Василиса Димитрова.
Със съвместни, общи усилия, се оформят красиви цветни лехи. След време учениците ще могат да почиват на сянка под дървета, а красивият кът със сигурност ще привлича десетки любопитни погледи.
Най - хубавото е, че заради екоакцията денят бе неучебен.
 
Ура!!! Ура!!! Ура!!!
 
Вижте още

Хубав ден Великден, още по-хубав - Гергьовден

Българската православна църква отбелязва паметта на големия светец и чудотворец Свети великомъченик Георги Победоносец .  Името на светеца произлиза от гръцкото "Георгиос", което означава земеделец, а за живота и делото му разказа свещеник Илия Симеонов от Видинската епархия. "Той е бил любимец на Диоклециан, но след като започва..

публикувано на 06.05.21 в 10:35

Ще бъдат ли подпомогнати туроператорите заради кризата?

Българските туроператори и туристически агенти са сериозно обезпокоени от липсата на яснота за последващото подаване на документи по мерките за запазване на заетост и по третата фаза на процедурата за подкрепа чрез оборотен капитал за малките и средни предприятия, засегнати от временните противоепидемични мерки. От обединение "Бъдеще за туризма",..

публикувано на 05.05.21 в 11:46

Разбраха ли народните избранници посланието на избирателите?

Защо партиите в парламента не пожелаха да чуят посланието на избирателите, изпратили ги там с този изборен резултат и в тази конфигурация. С бързата промяна на Изборният кодекс, увеличението на депутатските заплати и острия дефицит на диалог ли ще запомним само това Народно събрание. Къде останаха реалните проблеми на хората, социално-икономическата..

публикувано на 04.05.21 в 16:51

Защо се изграждат фотоволтаични инсталации в пустеещи селски имоти

3 май е Международен ден на слънцето. Обявен е през 1994 година по инициатива на Европейската секция на Международната общност по слънчева енергия (ISES-Europe) с цел да се привлече вниманието към възможностите за използване на възобновяемите източници на енергия. В област Видин последната година се наблюдава интерес към  производство на енергия от..

публикувано на 03.05.21 в 12:22

Велики четвъртък: най-важният ден от Страстната седмица

Страстната седмица - прелюдията към вечния живот, наричана още Седмица на страданието , защото животът на Христос наближава своя край, която започна от понеделник, денят след Цветница , продължава с днешния Велики четвъртък : денят, в който църквата ни припомня Тайната вечеря на Божия син с апостолите. Исус дава на своите ученици последните..

публикувано на 29.04.21 в 10:45

Да се завърнеш у дома за Великден- какви са настроенията в Северозапада?

За много жители на Северозападна България Великден и Коледа не са просто празници, а всичко, което им е липсвало през годината и същевременно шанс да се завърнеш, макар за кратко у дома. Великденските празници обикновено събират баби и дядовци, майки и бащи, деца и внуци отново на празничната трапеза и всички са заедно. За съжаление през годините..

публикувано на 28.04.21 в 12:32

Филип Попов, БСП: Бързи предсрочни избори крият риска ГЕРБ да се върне на бял кон

БСП е сред възможните партии, към които ще бъде насочен третият проучвателен мандат за съставяне на правителство. Изненадани ли са социалистите от решението на "Има такъв народ" да не предложи за гласуване нов Министерски съвет? Въпросът е към народния представител от Видин Филип Попов : - Мен лично не ме изненада, но би следвало да се зададе..

публикувано на 27.04.21 в 14:50