Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ръката, която дарява, не обеднява

807 лева събраха организаторите на благотворителния концерт в Брегово за Грейъм Йонов от Видин, който страда от болестта мускулна дистрофия. Средствата бяха събрани от входни билетчета на цена от 1 лев, от продадените сувенири, изработени от участниците и лични дарения.

"Децата разбраха защо трябва да помогнем", каза за РАДИО ВИДИН директорът на Центъра за работа с деца в Брегово Татяна Стойкова. Захарина Лазарова, учител в детска градина "Детелина" допълни, че участниците в концерта са успели да предадат посланието:

"Ръката, която дарява, не обеднява. Сърцето, което сгрява, не се забравя."

Участваха над 130 деца от детска градина "Детелина" Брегово и възпитаници на Центъра за работа с деца. Това е вторият благотворителен концерт за 15-годишния видинчанин. Преди около месец над 1000 видичани изпълниха спортна зала "Фестивална" на благотворителния концерт за набиране на средства за лечението на Грейъм Йонов. В тричасовия концерт се включиха около 30 индивидуални и групови изпълнители от Видин и София- организирани от съученици и приятели на Грейъм. Събраните средства от този концерт бяха 2 262 лв. На 20 април 2011 година по дарителската сметка на Грейъм Йонов бяха преведени 2 000 лв. безвъзмездна помощ, гласувана на редовната сесия на Общински съвет Видин, с решение от 24 март т.г. С тези пари събраните от семейството на момчето средства вече са близо 13 000 лв. За лечението на Грейъм в Бразилия са необходими общо 15 хиляди лева.
Вижте още

Ще има ли втори тест за здравната система след коронавируса

След месеци без посещения при лекар по време на извънредното положение, повече са чакащите сега пред кабинетите на медиците. Според Първан Симеонов от  Центъра за обществени и политически изследвания "Галъп Интернешънъл" , наплив от пациенти след коронавируса ще е втори тест пред здравната система. 15% от българите са имали..

публикувано на 03.06.20 в 16:46

Приключват процедурите преди старта на новия път Видин-Ружинци

До месец и половина се очаква да започне изграждането на новия магистрален път Видин-Ботевград в отсечката  Видин - Ружинци, съобщи кметът Цветан Ценков. Новото трасе е отразено в Общия устройствен план на Община Видин.  С решение на Министерски съвет се чака да започнат процедурите по отчуждаване на имотите и обезщетяване на собствениците на..

публикувано на 03.06.20 в 16:04

Достойни ли сме за Ботев?!

Днес честваме подвига на Христо Ботев и почитаме паметта на всички загинали за свободата и независимостта на България. Поетът-революционер- останал завинаги на 28 години, но оставил неоценимо наследство от гениални стихове, ярка публицистика и проза и дал живота си за това сега да можем да се наречем свободни. Днешният ден е повод да се замислим, че..

публикувано на 02.06.20 в 13:22

Музиката през детските очи

На 1 юни ви срeщаме с талантливи деца от Северозапада. С детски песни и празнично настроение ще отбележим Деня на детето в ефира на Радио ВИДИН. Вокална група "Детски свят"- град Мездра е създадена през 2001 година. За тези 19 години много талантливи деца са се докоснали до магията на песента. Ръководител на групата е Анета Петкова :..

публикувано на 01.06.20 в 14:17

В Плешивец се притесняват при всеки проливен дъжд

В ружинското село Плешивец не могат да забравят трагедията от 2014 година, когато заради обилните дъждове местната река преля и наводни къщите и стопанските постройки. Преди няколко дни поройни дъждове и буря за малко не предизвикаха нов потоп там. Селото се размина само с наводнени мазета и отнесена настилка на десетина улици.  "Подобни..

публикувано на 29.05.20 в 17:00

След извънредното положение: Хайде на хорото, но без да се докосваме!

На 24 май работещи в танцови музикални школи излязоха на протест пред Министерския съвет, за да изразят негодуванието си, че школите са все още затворени като част от мерките срещу коронавируса. След протеста танцовите зали, театрите и оперите вече могат да работят и на закрито при определени изисквания. Ще се справят ли самодейните състави и..

публикувано на 28.05.20 в 14:48

Станахме ли по- дисциплинирани заради коронакризата

Кризата, която ни връхлетя в началото на 2020 година се отрази негативно върху всички сфери на социалния и икономическия живот на жителите на много страни по света. Хората не бяха подготвени за подобно предизвикателство и в началото дори много от тях изпаднаха в паника от събитията, които възникваха час след час и неизвестните ставаха все повече и..

публикувано на 27.05.20 в 12:22