Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свършиха транспортните мъки за врачани

Заради ремонти на булеварди във Враца тролейбусите бяха с променен маршрут
Снимка: Жоро Александров

Общественият транспорт във Враца бе възобновен в началото на тази седмица /от 18 август/, когато тролейбусните линии отново бяха пуснати. Това стана възможно, благодарение на ударния ремонт на трасетата, по които преминават мотрисите в централната градска част в участъка, заключен между бул. "Демокрация", ул. "Екзарх Йосиф" и бул. "Втори юни". От 15 май до 17 август мотрисите се движеха от ж.к. "Дъбника" до площад "Св. Софроний Врачански", което е половината от пълния им маршрут. Макар че все още има участъци по трите улици, които ще търпят корекции, тролеите тръгнаха в началото на седмицата - а това се случи след двумесечни транспортни мъки за врачани.

"Много е хубаво, че отново са пуснати тролеите във Враца. За нашия град това е голямо предимство - екологично чисто е и е твърде удобно"- казаха жителите на града под Околчица.

Снимка: Жоро АлександровВ началото на седмицата бяха възстановени курсовете на петте тролейбусни линии във Враца. За това какво са тролеите за врачани говорят няколко факта: месечно по около 120 000 души се возят в тролеите във Враца, а цената на билетчето от 60 стотинки е най-ниската в страната изобщо. Над 80 процента от пътниците във Враца ползват тролейбус, каза Илиян Йончев, управител на "Тролейбусен транспорт".  

Илиян Йончев, управител на Тролейбусен транспорт, снимка: Жоро Александров"След продължилите около три месеца ремонти, движението отново е възстановено по цялата дължина на тролейбусните линии. Тролейбусния транспорт е основен вид транспорт във Враца. Бройката на пътуващите е различен през различните сезони на годината. Около 85% от превозваните пътници се падат на този транспорт. Средно на месец това са около 120 хиляди пътници."  

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обратното броене за Йоана Георгиева към Игрите в Лос Анджелис вече започна

България записа най-доброто си представяне на Олимпийски игри през новото столетие със спечелените три златни, един сребърен и три бронзови отличия в Париж. Страната ни се нареди на 26-о място по отличия сред 206-е участнички в най-голямото спортно събитие на планетата.  На Игрите в Париж имаше и видинско участие. Единствената представителка на..

публикувано на 15.08.24 в 12:47

Подготвят реформи в туризма - какви са реакциите в бранша

Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма, който касае създаването на Туристически гаранционен фонд. С предложения проект се предлагат промени, свързани с пакетните туристически пътувания и пътническите услуги. В момента потребителската защита се гарантира..

публикувано на 14.08.24 в 10:45

Димитър Петров: От избора на служебни министри ще стане ясно дали Грънчарова-Кожарева има политически зависимости

Продължават разговорите на избраната от президента за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева с настоящи служебни министри и експерти за формиране на управленски екип , който да организира и проведе предсрочни избори през октомври. Президентът Румен Радев определи датата 20 октомври за новите предсрочни парламентарни избори и даде на Горица..

публикувано на 13.08.24 в 13:17

Живеят ли в лишения жителите на Северозапада?

Според КТ "Подкрепа" 2/3 от домакинствата у нас са под прага на жизнения месечен минимум. Рекордно висока безработица в редица общини отчита Агенцията по заетостта. Най-висока е тя в община Димово, Видинско, където през юни е била 67%. През същия месец преди три години безработните са 35%. Един от водещите региони отново се оказва..

публикувано на 12.08.24 в 11:15

Жителите на Гъмзово мечтаят младите да се завърнат на село

Днес гостуваме на  село Гъмзово в о бщина Брегово . Намира се по средата на второкласния път, свързващ областния център Видин с Брегово и сръбския град Неготин . Има връзка с Дунав мост 2 и ГКПП пункт „Брегово“. В миналото селото е било съставено от две махали -  българска и влашка . Жителите били работници при турски..

публикувано на 09.08.24 в 16:38
Яница Петкова

Яница Петкова: Предстоящите избори дават възможност да бъде взета поука от допуснатите грешки

За втори път през тази година и за седми от 2021-ва досега ще избираме парламент.  Кои са реалните фактори, продължаващи да задълбочават партийната и политическата криза в страната?  Ще продължи ли тенденцията активността на гражданите да бъде все по-ниска?  Има ли основания да се очаква, че вотът наесен ще приключи изборната спирала?  Действащото..

публикувано на 08.08.24 в 10:00

Остава ли предпочитан ИT секторът у нас?

Българският ИT сектор продължава да расте и няма изгледи това да се промени. Ръстът в индустрията е факт и той ще се запази през следващите години. Това е напълно нормално, предвид факта, че светът ще става все по-дигитален и в ежедневието си ще ползваме все повече и повече дигитални продукти и услуги. До 2025 г. новонаетите специалисти..

публикувано на 07.08.24 в 10:45