Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Латино треска в Плевен

3
Снимка: Община Плевен

Латино танците запалиха децата на Плевен, съобщават от Общината. Участниците в първия курс за начинаещи по спортни танци и латино, организиран от клуб по спортни танци "Дъга", с ръководител Жени Василева, демонстрираха първи стъпки в грациозното изкуство в заключителен концерт вчера вечерта пред Военния клуб. Всички те, както и "ветераните" от клуба, които също зарадваха публиката с изпълненията си, получиха грамоти лично от кмета на Община Плевен.

Курсът е част програмата на местната управа "Ваканция в Плевен - лято 2015", която предоставя многообразна палитра за изява и забавления на плевенските деца - рисуване и приложни изкуства, актьорско, танцово, фотографско майсторство, спортни занимания, музикални вечери.

Втората група за курса по спортни и латино танци ще проведе занимания от 7 до 19 август отново пред Военния клуб, допълват от Общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Превишената скорост - причина за ПТП-тата в област Монтана

Превишена скорост е причината за настъпилите от началото на годината 111 тежки пътно-транспортни произшествия на територията на област Монтана.  До края на седмицата е в ход спецакция за контрол на скоростните режими на движение по пътищата. За 16 тежки катастрофи на месец, станали по пътищата на област Монтана от началото на годината, причината е..

публикувано на 06.08.24 в 08:18

Започва АНТИСПИН кампания в Монтана

Информационна антиспин кампания за повишаване информираността сред жителите на Монтана започва днес с безплатно и анонимно тестване. Представители на хигиенната инспекция започват кампанията си от басейн край Монтана. От 10:30 до 12:30 часа всеки желаещ ще може да се изследва безплатно и анонимно за СПИН. Утре информационна кампания ще има на..

публикувано на 06.08.24 в 08:11

Отбелязваме Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне.  Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос.  Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. "Господ се преобразява във слава пред трима от своите апостоли - Петър, Яков и..

публикувано на 06.08.24 в 07:48

Села във Видинско остават без ток временно

Електрозахранването в селата Бело поле, Белоптичене, Гюргич, Дражинци, Плешивец, Роглец, Ружинци и Черно поле в община Ружинци и село Орешец в община Димово ще бъде прекъснато за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч днес, съобщават от Електрохолд България. Причината е реконструкция на електропровод, захранващ подстанция "Белоградчик", която ще се извърши..

обновено на 06.08.24 в 07:43

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци. Пробите на хигиенната инспекция показали наличието на ешерихия коли и коли форми. В четири от 14-те водни проби от централно водоснабдяване са показали наличието на ешерихия коли и коли форми. Тестовете на водите са направени на територията на населени места в общините Монтана,..

публикувано на 06.08.24 в 07:25

Снимката на 5 август 2024 година

Над 2000 жители в населени места в област Монтана са на  воден режим . Продължителното засушаване наложи ограничение във водоподаването. Не се изключва в следващите дни и други селища да минат на режим. Спокойна е пожарната ситуация в област Видин, отчетоха на работна среща  във връзка с опасността от възникването на пожари в региона. Това..

публикувано на 05.08.24 в 18:00

Прокуратурата разследва опит за убийство във Вършец

Окръжна прокуратура - Монтана ръководи разследване по дело за опит за умишлено убийство и причиняване на телесни повреди във Вършец с трима пострадали. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на 43-годишен мъж. Той е обвинен, че е нападнал 41-годишна жена в дома ѝ на ул. „Липа“ в града, като ѝ нанесъл прободни рани..

публикувано на 05.08.24 в 16:34