Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Лавров и Джон Кери обсъдиха ситуацията в Сирия

Джон Кери и Сергей Лавров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери обсъдиха обстановката в Сирия, споразуменията за иранската ядрена програма и ситуацията в Близкия изток. Това съобщи ТАСС, като се позова на руското министерство на външните работи.

Според изявлението поредният разговор между Лавров и Кери е бил част от подготовката за срещата между президентите на Русия и САЩ, Владимир Путин и Барак Обама, в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН.

Обсъдени бяха въпросите за уреждане на ситуацията в Сирия, изпълнение на договореностите за иранската ядрена програма и други аспекти на обстановката в Близкия изток и Северна Африка, каза руското външно министерството.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Проф. Владимир Чуков

Проф. Владимир Чуков: Великите сили виждат по различен начин бъдещето на Сирия и региона

Среща между американския президент Барак Обама и руския му колега Владимир Путин е един от акцентите в днешната програма от Общото събрание на ООН. Двамата лидери ще обсъдят на четири очи конфликта в Сирия и ролята на Русия в Близкия изток...

публикувано на 28.09.15 в 09:26

Йенс Столтенберг заяви, че е готов да разговаря с Русия за Сирия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е готов да разговаря с Русия за Сирия. В интервю за Ройтерс Столтенберг призова: Русия да играе конструктивна роля в борбата срещу "Ислямска държава ". От своя страна германският външен..

публикувано на 28.09.15 в 09:07

Берлин се обяви за преходно правителство в Сирия

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер се обяви за преходно правителство в Сирия и предложи посредничество между привърженици и противници на диалога със сирийския президент Башар Асад, съобщи "Франс прес". "Ако успеем да съберем всички..

публикувано на 28.09.15 в 09:35
Бан Ки-мун

Бан Ки-мун: Пет държави държат ключа към политическо решение в Сирия

Пет държави държат ключа за намиране на политическо решение в Сирия, заяви при откриването на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН генералният секретар на организацията Бан Ки-мун . По думите му, ако Русия, Съединените щати, Саудитска Арабия, Турция и..

обновено на 28.09.15 в 19:58