Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи са убити, а други - простреляни в американския град Батън Руж

| обновено на 17.07.16 в 19:09
Снимка: БТА

Трима полицаи са били убити, а поне още трима - ранени, при ожесточена престрелка днес в Батън Руж, щата Луизиана, съобщи Си Ен Ен като се позова на официална информация от местните органи на реда.

Един от нападателите е бил застрелян, но двама негови съучастници още се издирват. Полицията проверява района на престрелката с сапьорен робот.

Стрелбата е станала тази сутрин местно време на около миля от щаба на полицията. Ситуацията е овладяна към момента, според Вашингтон Поуст.

Хората са помолени да стоят на страна от засегната област. Кметът на Батън Руж е заявил пред MSNBC, че по време на нападението не е имало никакви протести.

Новината за стрелбата по полицаи идва  на фона на скорошните убийства от полицаи на чернокож и  националните протести срещу полицейското насилие – събития, които се смятат, че са повлияли на мъжа, който по-рано този месец уби петима полицаи по време на мирна демонстрация в Далас.

Засега не се знае дали със сигурност стрелбата има връзка с междурасовото напрежение в Съединените Щати.


По-рано този месец чернокож мъж беше застрелян в Батън Руж, след като беше проверяван от бели полицаи. Инцидентът доведе до масови протести и се разследва от министерството на правосъдието. След случая последва престрелката в Далас, щата Тексас, при коята петима полицаи бяха застреляни от нападател, разстроен от събитията в Батън Руж и подобен инцидент в Минеаполис, Минесота.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Барак Обама призова за обединение след трагедията в Далас

Американският президент Барак Обама призова за обединение след трагедията в Далас, щата Тексас, при която миналата седмица по време на мирна демонстрация бяха убити петима полицаи. В Далас към Обама се присъедини и бившият президент Джордж..

публикувано на 13.07.16 в 07:57

Полицията в Далас получи анонимни заплахи

Полицейското управление в американския град Далас бе затворено, след като беше получена заплаха срещу служители на реда. Това съобщи полицията два дни, след като въоръжен мъж уби петима полицаи в Далас. "Полицията получи анонимна заплаха срещу органите на..

публикувано на 10.07.16 в 08:13

Снайперистът от Далас е разполагал с материали за бомби

Снайперистът, който уби в Далас петима офицери и рани  други седем, е разполагал с материали за направа на бомби, сочат първите данни от разследването на инцидента. Заподозреният е заявил, че не е бил част от организирана група. Стрелецът беше убит след..

публикувано на 09.07.16 в 09:02