Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондон обяви, че е готов да направи по-интензивни преговорите за Брекзит

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания е готова да направи по-интензивни преговорите с Европейския съюз за Брекзит, но досега нищо не е било официално договорено, обяви говорител на британския премиер Тереза Мей.

След края на третия кръг преговори миналата седмица представители на Европейския съюз заявиха, че напредъкът не е достатъчен, за да преминат разговорите от темите за раздялата към бъдещите отношения между Лондон и Брюксел.

Говорителят каза още, че Великобритания разглежда всички начини за оказване на натиск върху Северна Корея, след като Пхенян проведе опит с водородна бомба. Говорителят добави, че според Лондон мирните дипломатически решения са най-добрите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Дейвид Дейвис

Дейвид Дейвис: Лондон няма да плати сметката за Брекзит, ако не е сигурен, че тя отговаря на реалността

Изявление на Мишел Барние , че не иска да наказва Великобритания за напускането на ЕС, но Брекзит ще бъде показателен урок за британците, породи открито възмущение в Обединеното кралство. Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис изтъкна, че Лондон..

публикувано на 03.09.17 в 18:53
Лиъм Фокс

Лиъм Фокс: Лондон няма да бъде изнудван от Брюксел за сметката за Брекзит

Британският министър на международната търговия Лиъм Фокс заяви, че Лондон няма да бъде изнудван от Европейския съюз да се съгласи да плати голяма сметка за Брекзит. Фокс също призова Брюксел да ускори постигането на споразумение за излизането на..

публикувано на 01.09.17 в 08:04

Тереза Мей иска да управлява Великобритания и след Брекзит

Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще води консерваторите и на следващите общи избори, с което сложи край на спекулациите, че ще подаде оставка. В интервю за Би Би Си по време на посещението ѝ в Япония тя заяви, че смята да остане на власт за..

публикувано на 31.08.17 в 10:21