Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 10 август 2018 година

Снимка: Радио Видин

20 хиляди лева са отпуснати от Министерството на културата за теренна дейност в района на античното средище Рациария, на територията на видинското село Арчар. За шеста поредна година доцент д-р Здравко Димитров ръководи археологическите разкопки. Работи се на три подобекта.  Разкопките в Арчар ще продължат до края на август.

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществената поръчка за изработване на прединвестиционно проучване за трасето на тунел под Петрохан. Бъдещият изпълнител ще трябва да предложи 3 варианта на трасе. Въз основа на извършеното проучване трябва бъде определен пътният габарит на направлението. Индикативната стойност на обществената поръчка е 500 000 лв., а срокът за изпълнение 180 дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 27 септември 2018 г.

17 души са потърсили помощ от лекарите в Центъра за спешна медицинска помощ във Враца заради горещините, съобщиха от бърза помощ.


46 пътно транспортни произшествия са възникнали през месец юли на територията на област Видин, съобщи Владимир Герасимов началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР във Видин. Има загинали и ранени.


Продължават дейностите по извършване на текущ ремонт на пътната мрежа в община Враца.


137 хиляди лева осигурява Министерството на културата за изготвянето на програма за реставрация и консервация на скалните рисунки в пещерата „Магурата“. Финансирането е по проект на Регионалния исторически музей във Видин.


Тежък проблем свързан с движението по ул. „Георги Кирков“ в Мездра е на път да бъде решен, съобщиха от местната управа.


Продължават дейностите по извършване на текущ ремонт на пътната мрежа в община Враца. В момента се асфалтира участък от пътя село Мраморен - село Голямо Пещене. Предстои да се извършат ремонтни дейности в участъците от пътната мрежа: пътя до село Згориград, Баница - Мало Пещенe и пътя до село Оходен.

На нова придобивка ще се радват мездренските деца, съобщиха от Община Мездра. В градинката зад Младежкия клуб днес бе разположен батут. Устройството за скокове може да се ползва безплатно, като се спазват указанията за безопасност. През лятото скачането на батут е хит не само сред децата. Това е идеален начин родителите да прекарат топлите дни заедно с малчуганите. Скачането на батут крие своите рискове, поради което ползващите го, трябва да бъдат внимателни.


Събор "Войводска вечер" ще се проведе утре в района на местността "Войводин дол", край прохода „Вратцата“. Събитието е посветено на 115-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, съобщи депутатът от ВМРО Красимир Богданов. Началният час на мероприятието е 16.00. Организаторите на събора са подготвили специален щанд със сувенири, традиционният за такива събития курбан и още много изненади.

Три празника в съботния ден ще има в Ново село.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Монтана 164 са кандидатите за депутати

164 са кандидатите за народни представители от област Монтана. Те са част от общо 31 листи, регистрирани в Районната избирателна комисия. По 41 кандидати ще се борят за едно от 4-те депутатски места от Монтанско на парламентарните избори, насрочени за 9 юни. 8 са пълните листи от по 8 кандидати. Следват всички листи от 12-и Многомандатен избирателен..

публикувано на 08.05.24 в 12:14

Врачанин отглежда 20 магарета, иска да опази вида

Днешният  Световен ден на магарето ще бъде отбелязан с подобаващ коктейл в двора на Ивайло Симеонов от врачанския квартал "Бистрец" . Като хоби и с кауза да съхрани този почти изчезващ вид у нас, той отглежда двайсет магарета. За празника им е подготвил една каросерия на камион, пълна с моркови и ябълки, "за да въртят опашки от радост, докато..

публикувано на 08.05.24 в 12:00

По 30 кандидати се борят за едно депутатско място във Враца

185 са кандидатите от област Враца за 6 места в парламента. 31 партии и коалиции са регистрирали свои листи в Районната избирателна комисия за парламентарните избори на 9 юни. 5 са пълните листи с по 12 кандидати. Следват всички регистрирани в РИК Враца кандидатски листи: БНО 1. Калин Гошев Кръстев 2. Ивайло Милчев Кюпарски БЪЛГАРСКИ..

публикувано на 08.05.24 в 11:13

Почина видинският актьор Петко Петков

Актьорът и дългогодишен директор на видинския драматичен театър Петко Петков е починал тази нощ, съобщиха от културната институция. Петко Петков е роден на 16 декември 1941 г. в с. Раковица, където завършва основното си образование. Средното си образование започва в гр. Кула, но завършва във Видинската гимназия „Димитър Благоев“. Още като ученик се..

публикувано на 08.05.24 в 10:59

149 са кандидатите за четирите депутатски места от Видин

31 партии и коалиции регистрираха свои листи в Районната избирателна комисия във Видин за парламентарните избори на 9 юни. 7 са пълните листи от по 8 кандидати, две са само с по един кандидат. 149 са кандидатите за народни представители от 5-и Многомандатен избирателен район Видин. Те ще се конкурират за 4 места в Народното събрание. Следват всички..

публикувано на 08.05.24 в 10:58

Ванина Вецина води листата на "ПП – ДБ" в Монтана

Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" подаде документи за регистрация в Районната избирателна комисия в Монтана . Водач на листата е досегашният народен представител Ванина Вецина (на снимката - в средата):   "Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" е единствената алтернатива за промяна към..

публикувано на 08.05.24 в 09:59

В Мездра започва детски фестивал за песни и танци

За трета поредна година на 8 и 9 май 2024 г. в гр. Мездра ще се проведе Детски фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май“ , съобщават от общинската управа. Организатори на събитието, което е от програмата на 50-ите юбилейни Празници на културата „Мездра-май“, са Община Мездра и НЧ „Просвета 1925“ -..

публикувано на 08.05.24 в 09:00