Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна фотосесия в помощ на бездомните животни на Видин

2
Снимка: Ана Любенова

Една от най-големите трудности, с които се сблъскват любителите на животни, е липсата на достатъчно средства, които да дарят на любимата си организация или за да подпомогнат четириног приятел в беда. Всяка стотинка може да е от помощ, но какво да правим, ако не разполагаме дори с толкова?

Винаги има начин .. Тази седмица под наслов "Снимай се, спаси куче" видински фотографи организират Благотворителна фотосесия за бездомните животинки в града. Фото сесията ще се проведе на 21 септември от 15 часа в градската градина до лисичките. Идеята е на Ана Любенова, която от малка много обича животните, ето какво разказва тя за себе си и идеята:

"Винаги съм искала да направя нещо, но не съм имала финансова възможност, винаги покрай празниците съм си мислела да събера пари от мои близки и заедно да ги дарим, но все не се получаваше... От известно време се появи едно ново хоби за мен, да снимам. Виждала съм такива фото сесии по другите градове и смятам, че във Видин не се е правило досега и ще бъде нещо ново. Реших да организирам и за моя голяма радост и други фотографи от Видин доброволно решиха да се включат. Събитието в социалните мрежи събра доста голяма аудитория от последователи, което наистина ме зарадва"

Дарителството е начин, по-който всеки може да допринесе за дадена обществено полезна кауза. И ако все пак е трудно да се отделят средства, има опция човек да стане доброволец... Един от най-добрите начини да се промени съдбата на животинките, е кой колкото може- да отдели от своето време. Дейността на организациите за защита на животните зависи изцяло от усилията на доброволците. Чрез работата си всеки доброволец помага не само за самите животни, но и на организацията, за да продължи тя своята дейност.

"Няма определена сума, която трябва да се дари, кой колкото може. 1-2-3 лева от сто човека правят доста голяма сума. Това е целта, ще има присъстващи и от сдружение ''Добрина, хуманност, състрадание", които ще донесат някои от животните, които хората могат да осиновят, а и за да се види на кого помагаме все пак. Снимките ще бъдат качени на така наречените "облаци" и хората ще могат да си ги свалят от интернет."

Хората са казали: "Благотворителността обединява, а обединението прави силата", затова нека дарим дори и малко, но от сърце. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Деян Донков в "Час при зъболекаря": За зъбите взимайте превантивни мерки

Броени дни след като отпразнува своя 50-годишен юбилей, роденият във Видин актьор Деян Донков гостува в рубриката ни "Час при зъболекаря", където сподели своите тайни за красива усмивка и си спомни за първата си среща със зъболекаря.  "Беше болезнено, тогава нямаше упойки. Някакъв кариес може би са ми пилили, не беше приятно, но сега вече е..

публикувано на 05.09.24 в 17:30

98-годишният Марин Ганчев: Мечтая да посрещна 100-те години с моите приятели

В "Думата имат старейшините" ни гостува 98-годишният Марин Ганчев. Родом е от плевенското село Искър, след като завършва военно училище е изпратен на служба във видинския полк, като офицер. В крайдунавски град той намира своята спътница в живота, жени се и остава тук във Видин.  Въпреки възрастта си Марин може да се похвали с..

публикувано на 05.09.24 в 16:55

Модната индустрия и ефектът й върху климата

Потребителските навици в сферата на модната индустрия участват доста сериозно в процеса на замърсяването на природата. Потреблението в глобален мащаб се увеличава. Увеличава се броят на закупуваните дрехи на годишна база повече от два пъти в сравнение с края на 20 век, каза Маргарита Асадурова- консултант в сферата на архетипното визуално профилиране..

публикувано на 05.09.24 в 16:55

Екологична катастрофа очаква Рабишкото езеро

Екологична катастрофа очаква Рабишкото езеро, ако в него продължи да не се влива вода, прогнозира Янчо Василев- директор на "Напоителни системи"- Видин. Това стана по време на заседанието на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. "Обемът на вода в момента в язовир Рабиша е 27%. Вече трета година там вода не се влива. Ако..

публикувано на 05.09.24 в 16:27

Енергийните напитки- модерната опасност сред децата

Всяко второ дете у нас консумира енергийни напитки. Това показват резултатите от Национално представително проучване за хранителните навици на децата между 7 и 18 години, проведено по поръчка на една от големите вериги за търговия с хранителни продукти в страната. Изследването е реализирано от изследователската агенция "Блу пойнт" в рамките на..

публикувано на 05.09.24 в 16:05

Облагородиха центъра на село Бърдарски геран

С множество инициативи облагородиха централната част на белослатинското село Бърдарски геран. Местата за отдих - пейки и беседки са освежени, почистен е шадравана, боядисана е оградата на училището, като зад тези дейности стоят местни младежи, подкрепяни от кметството и общината. Повече за доброволческите дейности, с които населеното място добива..

публикувано на 05.09.24 в 15:50

Предстои петото издание на Международния фолклорен фестивал "Синия Дунав"

Над 2000 артисти ще се изявят на сцената на Международния фолклорен фестивал "Синия Дунав" в края на седмицата във Видин. Сред тях ще бъдат певци, танцьори, занаятчии. Началото на събитието съвпада с Деня на Съединението - 6 септември, който ще бъде отбелязан с богата празнична програма, обясни зам.-кметът на Видин Борислава Борисова.  "За..

публикувано на 05.09.24 в 15:44