Снимката на 2 декември 2019 година

Снимка: Любо Андреев

Фасадата на детска млечна кухня в Монтана има нов облик. Италианският художник Микели Фусто изрисува стените. Младият художник бе част от делегация, която посети Монтана, по повод 128 години от обявяването на градския статут. Монтана и град Алпинияно в Италия подписаха меморандум за сътрудничество. 


Съкращават пенсионери в общинска администрация- Видин. Кметът Цветан Ценков обясни, че възможност за работа на длъжности в Общината ще имат студенти от филиала на Русенския университе във Видин, които тази година се дипломират.Регионална Библиотека "Михалаки Георгиев" даде старт на Коледните ателиета за деца, които ще се провеждат до 19 декември 2019 година. Програмата е съобразена със желанията на децата, каза Адриана Цветкова- ръководител "Детски отдел".


С празнична програма на площад "Йордан Радичков" в град Берковица бяха запалени светлините на Коледната елха.


Младежи от София дариха хранителни продукти на възрастни хора в община Белоградчик. Инициативата е на ученици и учители от частната английска гимназия "Проф. Иван Апостолов" - София и се провежда за трети път тази година.


Клубът на дейците на културата във Враца отбеляза 90-та годишнина от рождението на врачанския общественик Герго Чернев. Той е неизменна част от клуба през последните 15 години, съпричастен с неговите проблеми, дарител и спонсор на литературните издания на някои от врачанските творци.


С богата програма Второ средно училище "Н.Й.Вапцаров" в Монтана ще отбележи своя 60-годишен юбилей. От днес всеки ден ще има прояви свързани с празника, каза за Радио ВИДИН директорът Десислава Аврамова.


Теа Маркова- каскадьор в новия български филм "Диви и щастливи", ще присъства днес на прожекцията във Видин. Началото е от 19.00 часа. По-рано Теа се срещна с почитатели на българското кино, за да разкаже за филма. 


Ученици от врачанските училища ще могат да посетят безплатни прожекции на българския филм "Доза щастие"Прожекциите в кино "Метропол" ще са всеки ден до 5 декември от 14:30 часа, съобщават от Община Враца. 


Работна среща във връзка с Държавния план-прием в VIII клас за учебната 2020/2021 г. в общините Мездра и Роман ще се проведе на 5 декември (четвъртък) от 13:00 часа в Заседателната зала на Община Мездра. Целта е да се изготви балансиран прием по профили и професии, който е съобразен със стратегиите, прогнозите, програмите и плановете за развитие на общините и област Враца.

Вижте още

Снимката на 13 декември 2019 година

Коледно градче  посреща децата на Видин на детската площадка до храм "Св. Николай". То е подарък от Фондация "Подкрепа за реализация" и Видинска митрополия. В празничната програма за откриването участваха деца от село Ружинци, които получиха и своите подаръци от благотворителната кампания "Операция "Плюшено мече" ", на която фондацията е партньор...

публикувано на 13.12.19 в 17:50

Мая Манолова с "Изправи се. БГ" във Видин

Във Видин ще е първият клон на гражданската платформа "Изправи се.БГ", която беше учредена преди дни в София. Приемна за граждани откри председателят ѝ Мая Манолова: "Признавам си, че имам особено отношение към Видин. Харесвам Видин. Обичам хората във Видин и затова дойдох с удоволствие. Освен това тук с част от гражданите сме..

публикувано на 13.12.19 в 17:20

Диабетици получиха хранителни пакети

561 диабетици получиха хранителни пакети във Видин. Общо за видинска област ще бъдат подпомогнати близо 900 души със заболяването.  "Доволни сме, все пак е някаква помощ, благодарим... Две пакетчета ориз, две пакетчета леща, две бутилки маслинено олио... Аз най-много се радвам за маслиненото олио"- споделиха хората. Безплатни пакети с..

публикувано на 13.12.19 в 15:49

Одобриха новата общинска администрация в Мездра

Общинският съвет в Мездра одобри предложената от кмета Иван Аспарухов структура и обща численост на Общинска администрация  - Мездра за мандат 2019-2023 г . Решението бе взето на декемврийската сесия на местния парламент. Общата численост е 149 щатни бройки, в т. ч. 46 щ. бр. в Обща администрация, 48 щ. бр. в Специализирана администрация, 27..

публикувано на 13.12.19 в 15:32

Екоактивистът и почетен гражданин на Видин Богомил Петров празнува 80 години

Инициативен комитет организира честването по повод 80-годишнината на Богомил Петров, а събитието се състоя в Художествената галерия "Никола Петров". "Още много години бъди все така активен и жизнен и представлявай Видин с достойнство, както си го правил и до сега" – пожела на рожденика кметът Цветан Ценков . Той връчи на Богомил..

публикувано на 13.12.19 в 15:30

Частично изграждат две кръгови кръстовища във Видин

Две нови кръгови кръстовища се изграждат във Видин. Едното е на  бул. "Панония" и улица "Гео Милев", второто ще е на ул. "Христо Ботев" и  ул."Акад. Стефан Младенов". Днес там се поставят стойките на пътните знаци, които ще обозначават движението.  Двете кръгови се изграждат частично, каза ръководителят на фирмата- изпълнител Иван Богданов ...

публикувано на 13.12.19 в 14:42

Коледно градче радва децата на Видин

Коледно градче посреща децата на Видин на детската площадка до храм " Св. Николай" . То е подарък от Фондация " Подкрепа за реализация"  и Видинска митрополия. В празничната програма за откриването участваха деца от село Ружинци, които получиха и своите подаръци от благотворителната кампания "Операция " Плюшено мече" " , на която фондацията е..

публикувано на 13.12.19 в 14:13