Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снимката на 2 декември 2019 година

Снимка: Любо Андреев

Фасадата на детска млечна кухня в Монтана има нов облик. Италианският художник Микели Фусто изрисува стените. Младият художник бе част от делегация, която посети Монтана, по повод 128 години от обявяването на градския статут. Монтана и град Алпинияно в Италия подписаха меморандум за сътрудничество. 


Съкращават пенсионери в общинска администрация- Видин. Кметът Цветан Ценков обясни, че възможност за работа на длъжности в Общината ще имат студенти от филиала на Русенския университе във Видин, които тази година се дипломират.Регионална Библиотека "Михалаки Георгиев" даде старт на Коледните ателиета за деца, които ще се провеждат до 19 декември 2019 година. Програмата е съобразена със желанията на децата, каза Адриана Цветкова- ръководител "Детски отдел".


С празнична програма на площад "Йордан Радичков" в град Берковица бяха запалени светлините на Коледната елха.


Младежи от София дариха хранителни продукти на възрастни хора в община Белоградчик. Инициативата е на ученици и учители от частната английска гимназия "Проф. Иван Апостолов" - София и се провежда за трети път тази година.


Клубът на дейците на културата във Враца отбеляза 90-та годишнина от рождението на врачанския общественик Герго Чернев. Той е неизменна част от клуба през последните 15 години, съпричастен с неговите проблеми, дарител и спонсор на литературните издания на някои от врачанските творци.


С богата програма Второ средно училище "Н.Й.Вапцаров" в Монтана ще отбележи своя 60-годишен юбилей. От днес всеки ден ще има прояви свързани с празника, каза за Радио ВИДИН директорът Десислава Аврамова.


Теа Маркова- каскадьор в новия български филм "Диви и щастливи", ще присъства днес на прожекцията във Видин. Началото е от 19.00 часа. По-рано Теа се срещна с почитатели на българското кино, за да разкаже за филма. 


Ученици от врачанските училища ще могат да посетят безплатни прожекции на българския филм "Доза щастие"Прожекциите в кино "Метропол" ще са всеки ден до 5 декември от 14:30 часа, съобщават от Община Враца. 


Работна среща във връзка с Държавния план-прием в VIII клас за учебната 2020/2021 г. в общините Мездра и Роман ще се проведе на 5 декември (четвъртък) от 13:00 часа в Заседателната зала на Община Мездра. Целта е да се изготви балансиран прием по профили и професии, който е съобразен със стратегиите, прогнозите, програмите и плановете за развитие на общините и област Враца.

Вижте още

Полагат маркировка на пътя Иново - Градец

След репортаж на Радио Видин, по слушателски сигнал за опасна пътна отсечка, започна полагането на маркировка по третокласния път Иново - Градец. "Участъкът е с лоша видимост и често стават катастрофи", каза кметът на Градец Илия Томов: "Четири години не е полагана маркировка и заради тази маркировка имаше пътно транспортно произшествие. Беше при..

публикувано на 22.10.20 в 18:01

Снимката на 22 октомври 2020 година

От днес със Заповед на здравния министър бе въведена задължителната противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места, но само при струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Изложба  "Накитът - епоха и култура"  бе открита днес в музей..

публикувано на 22.10.20 в 18:10

Две години затвор заради закани за убийство във фейсбук

Две години "лишаване от свобода" при "строг“ режим на изтърпяване е присъдата, наложена на видинчанин, по повдигнатото му от Районна прокуратура – Видин обвинение за закани за убийство спрямо негов съгражданин, част от които през социалните мрежи. 53-годишният подсъдим е осъждан, съобщават от Апелативна прокуратура София. Мъжът е осъден заради..

публикувано на 22.10.20 в 17:13

Мляко, вино, мед и сладко от арония на първия фермерски пазар във Видин

Първи фермерски пазар се организира във Видин. Млечни продукти, вино и мед от местни производители, сладко от арония и лавандулово масло ще могат да опитат видинчани. Инициативата е на местната дирекция на Държавен фонд "Земеделие", каза директорът на институцията Кремена Николова: "Целим да бъдем по-близо до земеделските стопани и да достигне..

публикувано на 22.10.20 в 17:00

Второкласници почистиха около паметника на опълченците във Видин

Деца от Основно училище "Любен Каравелов" във Видин почистиха района около паметника на опълченците . Децата са от две групи целодневно обучение /ЦДО/ от училището: "Чистя около паметника... Идвам да почистя паметника с ръкавици и пликове... Не бих казал, че са много боклуците, но са доста.", споделиха част от децата. Училище "Любен..

публикувано на 22.10.20 в 15:17

Безплатни прожекции на документален филм за Радичков организира езиковата гимназия във Видин

Безплатни прожекции на документалния филм "Истории за хора, птици и други чудеса" организираха във Видин в рамките на Радичковите дни в езиковата гимназия. Видин е вторият град, в който е представен филмът, след премиерата в началото на октомври в София. Продукцията е включена и в програмата за празника на града Димитровден. Прожекциите..

публикувано на 22.10.20 в 15:00

Наградиха победителите от Димитровденското математическо състезание във Видин

Победителите в XVII-то Димитровденско математическо състезание бяха наградени във Видин. Тържествената церемония бе на площад "Бдинци". Инициативата е на видинската секция на Съюза на математиците в България и Община Видин. Резултатите са отлични, независимо от случващото се, заради пандемията, каза председателят на видинската математическа секция,..

публикувано на 22.10.20 в 14:28