Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фитнес залите във Видин заработиха

2
Снимка: Радио Видин






Вече втори ден, при строги противоепидемични мерки, работят фитнес залите в страната. Условията са дистанция, дезинфекция и ограничен брой трениращи на едно място. Голям интерес засега проявява по-младото поколение, според наблюденията на Анета Анкова, служител във фитнес зала "7 days" във Видин.

"Спазваме абсолютно всички адекватни мерки, които са заложени към заповедта на министъра. Имаме дезинфектанти навсякъде за уреди и за ръце. Отделно фитнеса ни е 240 квадрата, което позволява хората да са на достатъчно голямо отстояние един от друг, а баните ни са с топла вода и антибактериална пяна, която е задължителна, за който ползва. Задължително сме въвели, всеки да си носи хавлиена кърпа, за да се избегне контакта с кожените повърхности. При влизане имаме специална антибактериална течност и вътре шкафовете са затворени през един, така че да няма близост. Съблекалните и баните са доста големи, но повече от един човек не пускаме там. Според нас всичко е под контрол. Според мен ще ги мотивира, защото са се позаседяли, особено младите хора- с това онлайн обучение. В момента наблюдавам предимно млади момчета и момичета, които след 13 часа започнаха да идват. Те гледат малко по- повърхностно на проблема, но така или иначе спазват всички предписания, които сме им дали. Вътре няма струпване. Идват сами, най- много по двама, така че явно са си взели някаква поука."

Анета Анкова сподели, че не са пострадали от престоя у дома:

"Имахме да изчистваме отпуски. Слава богу сме си стояли вкъщи, но на заплащане. Не сме почувствали някаква бедност или криза. Само това, че по едно време бяха малко неясни нещата, дали въобще нещо ще се отвори, особено такова голямо, където трябва да има много хора. Слава на Бога, сега нещата вървят добре. Виждам, че и хората не са нахални, да влизат като по-рано. Не може, такива компании само в парка, и там на разстояние."

Видинчани споделиха, че по време на извънредното положение са поддържали форма в домашни условия и не се притесняват да възобновят посещенията на фитнес залите: 

"Основно вкъщи, тренировки със собствено тяло. Доста добре ми се отрази. Малко смених ежедневието във фитнеса. Имах нужда от нещо такова, по- различно. Не съм пропускал тренировки, здравословно хранене и така. Нямам търпение да ви кажа. Отдавна чаках този момент. С нетърпение очаквам и ще нападна с всички сили залата, не днес, но утре обещавам.  Мисля, че хората, които преди са посещавали фитнесите, отново ще го направят... Липсваха, защото всеки човек трябва да си поддържа формата по време на тази карантина, понеже знаете, че са тежки условията в момента и всеки човек се нуждае да се движи и от фитнес зали. Хубаво е всеки човек да иде, за да може да влезне във форма.  Сутринта бях на фитнес. Беше супер, беше пълно. Имаше дезинфектанти и подобни неща."

Физическата поддръжка на тялото е предпоставка за добро здравословно състояние, а здравето е най-голямото богатство, особено по време на пандемия. Затова специалистите съветват- всеки да спортува според предпочитанията си. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Две братчета от Мездра са млади надежди в шаха

На 27-и и 28 юли в Габрово се проведе Третият детски международен шахматен фестивал "Купа Марина". За няколко години този турнир се наложи като едно от най-силните и представителни шахматни състезания у нас. Участваха 75 състезатели от България, САЩ, Русия, Швеция и Испания, а от Шахматен клуб "Локомотив - Мездра" участваха трима състезатели...

публикувано на 13.08.24 в 14:00

Мария Спасова - гласът, който сбъдва мечти

Днес ви срещаме с Мария Спасова . Тя е на 27 години, родом от Берковица, но е израснала в Монтана, където се дипломира в езиковата гимназия с немски език. След това заминава за столицата да учи журналистика в Софийския университет и живее там вече 10 години. Наред с журналистиката, Мария винаги се е занимавала и с музика...

публикувано на 13.08.24 в 13:39

Ученичка от Видин получи награда от конкурс за рисунка

Мария Маринова , която ще бъде десетокласничка в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин получи награда от националния конкурс за рисунка "Нашата прекрасна Вселена" от фестивала "Ало, Космос! Говори България!" . В този конкурс са взели участие повече от 300 ученици от 1-ви до 12-и клас от цяла България. Мария разказа какво я мотивира да участва..

публикувано на 13.08.24 в 13:23

Безплатни мамологични прегледи се извършват в Монтана

В град Монтана се провеждат безплатни ехографски мамологични прегледи. Инициативата, която започва днес и ще приключи на 15 август (четвъртък) е организирана от фондация "Нана Гладуиш - Една от 8" , с подкрепата на Община Монтана  и има за цел да напомни на дамите колко е важна профилактиката и да ги мотивира да се изследват безплатно...

публикувано на 13.08.24 в 12:57

13 август - Международен ден на левичарите

13 август е обявен за Международен ден на левичарите. За пръв път денят се отбелязва през 1976 година от Международната асоциация на левичарите , като целта е била да се повиши осведомеността както за предимствата, така и за трудностите, с които се сблъскват хората, които използват лявата си ръка повече от дясната. Инициативата цели и да..

публикувано на 13.08.24 в 12:19

Струпешкият манастир "Св. пророк Илия" е горял и възстановяван няколко пъти

Струпешкият манастир „Свети пророк Илия” се намира на двайсет километра южно от град Мездра. Известен е още под името „Тържишки”, заради старо съседно тържище, възникнало, според предание, още по времето на Второто българско царство. В манастирски документ е записано, че при завладяването на България от османските нашественици, обителта била разрушена...

публикувано на 13.08.24 в 08:46
Румяна Димитрова, имиджов консултант

Модата и възрастта: Стилни съвети за всяка житейска фаза

Модата е универсален език, който всеки човек може да използва, за да изрази себе си. Независимо от възрастта, стилът и облеклото могат да отразят личността и жизнените ни фази. В днешното издание на "Модни лабиринти"  ще разгледаме темата как модата се променя и адаптира спрямо различните етапи от живота ни.  Например тийнейджърите често..

публикувано на 12.08.24 в 16:30