Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин посреща Национален мотосъбор 2020

Снимка: Мотоклуб "Северозападни мотори" Видин

Отново сме в разгара на лятото и се надяваме август да ни донесе забавления и горещи страсти. Много са културните прояви и събитията, които може човек да посети, независимо от това в коя точка на страната ни се намира. Така е и във Видин. Една от запазените марки на лятото в крайдунавския град, обаче традиционния мотосъбор, който събира малки и големи почитатели на високите скорости и рок музиката на едно място. Така ще бъде и тази година, независимо от факта, че 2020-та се оказа доста специална и дори трудна в много аспекти за обществения и културен живот на хората. В края на седмицата, от 14 до 16 август, Видин ще посрещне мотористи от цялата страна и чужбина на традиционния Национален мотосъбор 2020. Организатор на събитието е видинският мотоклуб "Северозападни мотори". Какви са настроенията, които почитателите на свободния дух създават у жителите на един провинциален град и подкрепят ли подобни инициативи видинчани? Видинският мотоклуб "Северозападни мотори" отбелязва 13 години от своето създаване. В студиото на радио Видин гостуваха Младен Младенов, президент и Владимир Цветанов, сержант към мотоклуб "Северозападни мотори" Видин. 

"За нас 13 години са малко. Ние се стараем всяка година да направим някакво събитие в нашия град ... Идеята да започнем беше обща, но началото бе адски трудно. След приключването на първия ни събор се гледахме и си казвахме, че това не е истина. Всичко стана на шега- събрахме се група момчета, имащи всичките любов към моторите и решихме, че нещата трябва да станат доста по- сериозни ... Днес като цяло за всички участници в движението- има джигити и автомобилни, има и мотоциклетисти. Това е въпрос на самосъзнание, но тези елеци, които носим, означават голяма отговорност за нас."- споделиха Младен Младенов и Владимир Цветанов от мотоклуб "Северозападни мотори" Видин. 

Сред гостите, които видинските рокери очакват тази година е и Калин Цветков, президент на мотоклуб "Ядрените" от Козлодуй:

"Както всяка година, така и тази, да сме живи и здрави, 100% от нашия клуб ще присъства на мотосъбора във Видин. Ще се представим както трябва- три дни много рок, много изпълнения и скорост, ако имаме отсечки на летището и ще е "топ" работата, както обикновено. Ние от Северозападна България се държим стриктно и сме като едно ядро. Пет клуба сме ежедневно в контакт и решаваме нещо и на всеки един решението се уважава."- поясни Калин Цветков

Един от изпълнителите, които ще забавляват гостите на мотосъбора в съботната вечер е Радко Пърлев, китарист и вокалист на група "РОКА РОЛА":

"Усещането е невероятно, толкова години вече сме по мотосъбори. Ние залагаме само на купона- свирим вечните БГ рок хитове, закачаме класиката, световния хард рок и хората искат купон. Те искат тези песни, да ги пеят заедно с нас. Видин ни е любимо място, любими хора, страхотно е."- каза Радко Пърлев.

Видинчани одобряват провеждането на мотосъбор в града ни и биха посетили събитието, показа анкета на радио Видин:

"Щом има някакви занимания и нека хората да видят какъв прекрасен град е Видин- всичко е чудесно ... Когато сме отговорни и когато спазваме правилата и изискванията няма нищо опасно ... Градът ни наистина има нужда от такива събития- още повече в този период, в който се намираме сега. Нека все така да продължават ! Видинският мотоклуб има нужда да бъде отразен в Национален мащаб."- коментираха видинчани.

Община Видин отново подкрепя видинските рокери, каза Силвана Сюлейман, старши експерт "Култура" и допълни:

"За Община Видин е чест да подкрепи тази инициатива на прекрасните момчета от мотоклуб "Северозападни мотори". Убедена съм, че и тази година мотосъборът ще премине при изключителен успех и интерес, въпреки обстоятелствата, при които се провежда. Убедена съм и че видинчани също ще посетят мотосъбора, защото той е една изключителна възможност, особено в този сезон да чуем хубава музика ... За мен в случая работата и удоволствието напълно се припокриват- това са едни достойни мъже, на които може да се разчита и които смятам, че със своето поведение дават пример на всички останали."

Една от последните благотворителни каузи на мотоклуб "Северозападни мотори" бе събиране на средства с цел закупуването на микробус със специална рампа за предвижване на деца в неравностойно положение от видински домове за социални грижи. Днес каузата е реализирана и превозното средство вече е закупено. В момента се извършват довършителни ремонтни дейности и когато премине и през задължителния технически преглед, ще бъде готов за употреба, обясниха нашите сутрешни гости.
Мотосъбора ще се проведе в бившото поделение до замъка "Баба Вида".
Ето и програмата на Национален мотосъбор Видин 2020:

14.08. ПЕТЪК
12:00 ч. - Посрещане на гости
18:00 ч. - Игри, забавни състезания с много награди и изненади
21:00 ч. - Концерт на рок група "ЕР ГОЛЯМ"

15.08. СЪБОТА
14:00 ч. - Почетна обиколка на град Видин
14:30 ч. - Състезания по драг за мотоциклети по класове (стартови отсечки на 400м.)
17:00 ч. - Забавни игри и състезания с много награди.
21:00 ч. - Концерт на рок група "РОКА РОЛА"
24:00 ч. - Томбола с много изненади, голяма награда и тържествена заря

Мотоклуб "Северозападни мотори" си запазва правото за промяна на часовете в програмата, както и да включва допълнителни атракции в нея.



Повече по темата можете да чуете в звуковия файл към материала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проф. Вили Лилков: Нужна е формула за съставяне на временно управление с конкретни задачи

Ситуацията в парламента, както и като цяло за българското общество е изключително тревожна, коментира професор Вили Лилков от "Синя България" . По думите му, последните парламентарни избори не са показали път пред българското общество, а много силно раздробяване на политическия пейзаж. На този фон  няма никаква възможност за съставяне на трайно..

публикувано на 16.07.24 в 16:06
Михаил Миков

Михаил Миков: Тежката политическа фрагментация е пречка за съставяне на редовно правителство

Тежката политическа фрагментация в страната е пречка за съставяне на редовно правителство, коментира председателят на 42-рото Народно събрание и бивш председател на БСП Михаил Миков . На последните избори той участва в политическото обединение "Левицата".      "Всичките опити да се състави правителство при такава фрагментация на Народното..

публикувано на 16.07.24 в 13:33

Обсъдиха състоянието на пътищата в област Видин

На проведено заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата (ОКБДП), ръководено от областния управител на област Видин Ани Арутюнян, бе представен анализ на пътнотранспортната обстановка на територията на област Видин за второто тримесечие на 2024 г. В заседанието участваха представители на регионални институции и общини ,..

публикувано на 15.07.24 в 14:53

Село Гомотарци - с бъдеще във винения туризъм и с грижа за опазване на миналото

Гостуваме на Гомотарци, едно село разположило се на брега на река Дунав.  Голямо  и красиво населено място, с няколко площада, с просторни и красиви къщи с големи дворове и трудолюбиви хора. Видинското село се гордее със запазената си църква, големия църковен двор, с ценните стенописи, които са реставриран и с новата трапезария към храма...

публикувано на 12.07.24 в 12:00

Калин Виденов: Геноцидът над Северозапада от страна на ГЕРБ продължава

Все по-илюзорни изглеждат шансовете за съставяне на редовен кабинет в рамките на настоящото Народно събрание.  Политическата криза в страната продължава да се задълбочава.  Предсрочните избори наближават с все по-голяма скорост, а единственият шанс да не се стигне до тях е експертен и технически кабинет с третия мандат.  Как се отразява дългогодишният..

публикувано на 11.07.24 в 10:00

Нуждае ли се от рестарт икономиката ни?

България трябва да извърши смели реформи на пазара на труда и в образованието, защото рискува икономиката ѝ да стане много неконкурентоспособна. Разходите за труд растат ударно и въпреки това не успяват да наваксат изоставането спрямо ЕС, а производителността остава ниска. Трябва да се подобри рязко и средата за инвестиции, които изостават..

публикувано на 10.07.24 в 10:45
Боян Минков, кмет на община Белоградчик

Боян Минков: Липсата на редовно правителство затруднява работата на общините

Общините са сред потърпевшите от политическата криза в страната ни, коментира кметът на Белоградчик Боян Минков . По думите му политиците трябва разберат, че хората все повече ще ги наказват по време на избори, като все по-малко гласуват. "Има огромни затруднения в работата на общините и ние, кметовете, го усещаме най-силно, защото сме..

публикувано на 09.07.24 в 14:26