Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Маги от Монтана иска да заразява с рок

7
Магдалена Александрова изпълнява песента "Не мога да спра"
Снимка: личен алхив
Магдалена Александрова от Монтана стана носител на голямата награда GRAND PRIX за клип в VІІ Международен конкурс SOFIA GRAND PRIX 2020 г.

Клипът е създаден по песента "Не мога да спра". Автор на текста и на музиката е майката на Маги - Наталия Делионова. Тя дълги години работи като музикален педагог в детска градина, в момента е по майчинство с третото си дете.  В семейството им се пее, свири се на пиано и китара, слуша се музика. Според Наталия, това със сигурност  е насочило голямата ѝ дъщеря към  музиката. Наталия създава авторски песни, като по този начин се опитва да изрази мислите си и бунтарската си същност, да предизвика, да провокира и да разсъждава по всякакви проблеми и теми. "Маги е посланикът на моите идеи", казва Наталия Делионова:

"На четиригодишна възраст реших да я пробвам с пиано, беше твърде малка, на 5 години я заведох на прослушване за пеене, след прослушването госпожата ни каза: "Моля родителите на Магдалена да останат", помислих си, че ще ни направят забележка, че е пречела, но ми казаха, че има такива гласови качества и музикалност, каквито малко деца имат и ако почнат да се занимават от малки, печелят първи места по конкурси и това се доказа във времето... Песента създадохме 1 година преди видеоклипа, в шеговита форма започна проекта... Решихме да участваме в конкурси, в които може да се представя нова авторска песен, с авторска музика и то взе, че започна да набира инерция... Това ни радва и ни сочи, че сме на прав път..."

До момента песента "Не мога да спра" е получила три първи места, едно второ и едно трето място от различни конкурси.Магдалена Александрова  е възпитаничка на вокално студио “Детски смях” към Обединен детски комплекс “Ние, врабчетата” - град Монтана. Нейн вокален педагог е Миглена Георгиева, която е и директор на комплекса:

"Маги е фантастично дете, което е изключително трудолюбиво, при нея няма "Не мога". Убедена съм, че ще има успех, защото има изключителен  талант. Всичко, което тя изпълнява е плод на нашата съвместна работа. Маги има огромен репертоар."

За деца, които се занимават с музика, спорт и други извънкласни дейности лятото не е само и единствено за почивка, а и време за допълнителна работа. През лятната ваканция  Маги успя да прочете всички книги от задължителния списък по българска литература  и да създаде видеоклипа на песента "Не мога да спра", разказа малката певица за Радио Видин:

"Беше много вълнуващо по време на снимките, имаше трудности, беше много сложно, много изморително... Имахме около 5-6 дена да го направим... Сменяхме обстановките, това беше в жегата... Опитах се, постарах се и мисля, че резултатът е добър. Аз постоянно пея, дори и в банята, и будя и двамата ми братя, защото не се усещам... Добре се чувствам на сцената... Имам четири GRAND PRIX и имам много първи места. Ще се старая така да е в бъдеще... С песента, имам предвид да заразим хората с рок, искахме да направим нещо готино за хората, да им хареса... Любимата ми група е Queen, а любимата ми песен е  "We will rock you"... На децата искам да пожелая да имат много успехи в училище, да изкарват много шестици, да следват мечтите си и да слушат рок!"
Галерия

Вижте още

Дарения за Видинския архив и Радио Видин

Две дарения направи днес  Трифон Павлов-  председател на Гражданско сдружение "Епископ Йосип Юрай Щросмайер" и секретар на Народно читалище "Епископ Йосип Юрай Щросмайер - 2009" - София. На видинския архив той дари научна и справочна литература, а на Радио Видин- стари радиоприемници. "Това е литература за хора- ценители, строго научна..

публикувано на 18.09.20 в 16:55

Първият учебен ден- спомен за цял живот

В "Истории от миналото и днес" говорим за първия учебен ден. Но не за този, който започна преди няколко дни, а за един такъв преди повече от 60 години. За него и за отношението към училището и учителите си спомнят  Мая Ангелова и мъжът й Йордан.  Тя е учила в Дунавци, а той- в село Якимово. "Преди 61 години беше. Ние живеехме срещу училището,..

публикувано на 18.09.20 в 16:53

Кристина Стоилова: Най-хубавото нещо на шивашката професия е свободата на въображението

В рубриката "Професия/Хоби" днес ще ви запозная с Кристина Стоилова и нейната страст шиенето. Криси се занимава със шиене от училище. Своя професионален път започва от Видин с шивашки услуги и корекции, а вече от 5 години  е собственик на шивашко ателие в Плама де Майорка, където шие и продава свои дизайнерски дрехи. Как се заражда любовта й..

публикувано на 18.09.20 в 16:20

Арън- най-доброто куче на света

Днес в рубриката "97 лапи и 1 опашка" ви срещам с Йоана Миронова и нейното куче Арън. Той е порода чао-чао и е на два месеца и десет дени.   Йоана го описва като най-доброто куче на света, което си заслужава ходенето до Пловдив. "Аз и мъжа ми го избрахме, първоначално ми харесваше името Ейдън, обаче той не се съгласи и стигнахме до консенсус-..

публикувано на 18.09.20 в 15:30

Честит празник, Лом!

17 септември се отбелязва като Ден на град Лом.  По този повод Общинският съвет се събра на тържествено заседание, на което отличи лекари, служители на реда и дарители, подпомогнали града в борбата с коронавируса. Заседанието откри председателят на местния парламент Христина Христова:   "... Нека здравето и благоденствието да ви зареждат с воля и..

публикувано на 17.09.20 в 15:38

Комплекс за игра изградиха в детската градина на село Дърманци

Нов комплекс за игра е изграден в ДГ “Слънчице” – с. Дърманци . Всички нови уреди са безопасни и модерни. Освен пързалки и катерушки, в двора е изградена и беседка с нови пейки, както и дъска за писане, подходяща за малки деца. В детското заведение се обучават в смесена група 14 деца, като предстои още 2 да бъдат записани, каза за Радио ВИДИН..

публикувано на 17.09.20 в 14:02

Кръговите кръстовища във Видин - удобство или недоразумение?

Кръговите кръстовища са все по-често срещани като начин за регулация на движението, а Видин не прави изключение. В крайдунавския град "кръговите" постепенно заменят не само конфликтните, но и кръстовищата със светофарна уредба. По-младите водачи може и да не си спомнят, но на мястото на две от кръговите кръстовища по булевард "Панония" преди..

публикувано на 17.09.20 в 12:32