Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Маги от Монтана иска да заразява с рок

7
Магдалена Александрова изпълнява песента "Не мога да спра"
Снимка: личен алхив
Магдалена Александрова от Монтана стана носител на голямата награда GRAND PRIX за клип в VІІ Международен конкурс SOFIA GRAND PRIX 2020 г.

Клипът е създаден по песента "Не мога да спра". Автор на текста и на музиката е майката на Маги - Наталия Делионова. Тя дълги години работи като музикален педагог в детска градина, в момента е по майчинство с третото си дете.  В семейството им се пее, свири се на пиано и китара, слуша се музика. Според Наталия, това със сигурност  е насочило голямата ѝ дъщеря към  музиката. Наталия създава авторски песни, като по този начин се опитва да изрази мислите си и бунтарската си същност, да предизвика, да провокира и да разсъждава по всякакви проблеми и теми. "Маги е посланикът на моите идеи", казва Наталия Делионова:

"На четиригодишна възраст реших да я пробвам с пиано, беше твърде малка, на 5 години я заведох на прослушване за пеене, след прослушването госпожата ни каза: "Моля родителите на Магдалена да останат", помислих си, че ще ни направят забележка, че е пречела, но ми казаха, че има такива гласови качества и музикалност, каквито малко деца имат и ако почнат да се занимават от малки, печелят първи места по конкурси и това се доказа във времето... Песента създадохме 1 година преди видеоклипа, в шеговита форма започна проекта... Решихме да участваме в конкурси, в които може да се представя нова авторска песен, с авторска музика и то взе, че започна да набира инерция... Това ни радва и ни сочи, че сме на прав път..."

До момента песента "Не мога да спра" е получила три първи места, едно второ и едно трето място от различни конкурси.Магдалена Александрова  е възпитаничка на вокално студио “Детски смях” към Обединен детски комплекс “Ние, врабчетата” - град Монтана. Нейн вокален педагог е Миглена Георгиева, която е и директор на комплекса:

"Маги е фантастично дете, което е изключително трудолюбиво, при нея няма "Не мога". Убедена съм, че ще има успех, защото има изключителен  талант. Всичко, което тя изпълнява е плод на нашата съвместна работа. Маги има огромен репертоар."

За деца, които се занимават с музика, спорт и други извънкласни дейности лятото не е само и единствено за почивка, а и време за допълнителна работа. През лятната ваканция  Маги успя да прочете всички книги от задължителния списък по българска литература  и да създаде видеоклипа на песента "Не мога да спра", разказа малката певица за Радио Видин:

"Беше много вълнуващо по време на снимките, имаше трудности, беше много сложно, много изморително... Имахме около 5-6 дена да го направим... Сменяхме обстановките, това беше в жегата... Опитах се, постарах се и мисля, че резултатът е добър. Аз постоянно пея, дори и в банята, и будя и двамата ми братя, защото не се усещам... Добре се чувствам на сцената... Имам четири GRAND PRIX и имам много първи места. Ще се старая така да е в бъдеще... С песента, имам предвид да заразим хората с рок, искахме да направим нещо готино за хората, да им хареса... Любимата ми група е Queen, а любимата ми песен е  "We will rock you"... На децата искам да пожелая да имат много успехи в училище, да изкарват много шестици, да следват мечтите си и да слушат рок!"
Галерия

Вижте още

В "Музикална зона" на 28 януари 2021 слушаме Артур Рубинщайн

Днес се навършват 134 г. от рождението на световноизвестния пианист – виртуоз Артур Рубинщайн. Един от най-добрите интерпретатори на произведенията на Шопен. Записва всички клавирни концерти на Бетховен. Дава името си на няколко пианистични конкурса. Десеткратен носител на "Грами" за класическа музика. С редица награди в международен мащаб...

публикувано на 28.01.21 в 09:00

Холокоста е велик урок по история, който трябва да помним

На 27 януари съветските войски освобождават лагера Аушвиц. През 2005 година, по време на 60-та годишнина от освобождението на лагера, Общото събрание на ООН обявява 27 януари за Международен ден в памет на жертвите от Холокоста . Видинските евреи- 624 семейства, е трябвало да бъдат качени в конските вагони и отведени в лагерите на 29 май 1943..

публикувано на 27.01.21 в 17:14

Собственици и служители на заведения излязоха на протест във Видин

Собственици на заведения и работещи в бранша излязоха на протест на централния площад във Видин. Действията им са в подкрепа на националния протест в столицата. Причината са нелогичните мерки на управляващите, каза Светослав Цветанов , собственик на заведение във Видин: "Ресторант в хотел може да работи, а ресторант извън хотел не може да работи!..

публикувано на 27.01.21 в 15:25

Нужна е по-добра информираност за 5G мрежите у нас

Процесът по предоставяне на 5G честотите у нас вече е на доста напреднал етап и поетапно ще започнат да се появяват съоръжения и услуги от пето поколение. Това каза председателят на Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ Иван Димитров и поясни, че институцията има ангажимент да информира широката общественост какво е 5G и какво предстои..

обновено на 27.01.21 в 14:51

Часовете по физическо възпитание са възможни и онлайн

Часовете по физическо възпитание и спорт са възможни онлайн , доказват в Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. Учениците имат упражнения за работа вкъщи и спортуват пълноценно дори и от дома. Нямат търпение да влязат отново в новата спортна зала в училище, но засега  спазват стриктно указанията на..

обновено на 27.01.21 в 14:27

Нощ на "Хари Потър" във врачанската библиотека

Оригинални аксесоари на Хари Потър ще могат да спечелят най-големите почитатели на момчето магьосник. За целта е необходимо да се включат в седмата "Нощ на книгите на Хари Потър", организирана от Регионална библиотека "Христо Ботев" Враца. Тази година инициативата ще премине на два етапа , като първият ще бъде под формата на онлайн игра с..

публикувано на 27.01.21 в 16:25

"Вечер на руската музика" във Видин

"Вечер на руската музика" ще представи този четвъртък Симфониета Видин. Под диригентството на маестро Свилен Симеонов оркестърът ще изпълни шедьоври на руската оперна класика, популярни песни и филмова музика. Солисти ще бъдат Кирил Василев , ръководител на ВИГ "Нова китара", Дейвид Славчев , директор на Драматичен театър Видин, добре..

публикувано на 27.01.21 в 16:10