Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Собственик на квартален магазин във Видин помага на затруднени съграждани

2
Снимка: Радио Видин

Малка щайга с  плодове и зеленчуци, с надпис, че всеки може да си вземе безплатно от тях, е поставил в магазинчето си Радослав Гетов от Видин. Всеки, който реши, може да добави в кошницата и свои продукти, които са му в повече, казва собственика на магазина и разказва за идеята си: 


"Тъй като знам какво е положението в цялата страна с тази криза, породена от коронавируса, много хора са без работа, много хора се водят на работа, но нямат доходи, и отделно в нашия град  хората са с много ниски доходи или никакви и реших, че нищо не ми коства това да го направя. В крайна сметка отделил съм половин квадратен метър от площта на обекта и слагам продукти... Забелязал съм, че има много хора, които минават и гледат. Гледат най-често възрастни хора, свеждат глава и продължават... Реших, че хората нямат възможност, защо пък да не си вземат по нещо... Идеята ми беше не само аз да го пълня, но да подтикна другите хора да вършат нещо добро, който пожелае може да купи два банана или пакет брашно и да го сложи..."


Все още хората не се възползват от това предложение на собственика на магазина. Попитахме случайни минувачи какво мислят за инициативата:


"Да, идеята е добра, но се съмнявам , че много хора ще слагат продукти вътре... Аз не бих си взела, това е за хора, които имат нужда... Не съм го чел, но това е добра идея, има хора, които изнемогват, който има повече, да помага на другите."

Галерия

Вижте още

Гласуваха рекорден в историята на община Видин бюджет

Бюджетът за 2021 година , който е в размер на 52 милиона лева , което е с близо 10 милиона повече от миналогодишния, приеха с 23 гласа "за", 5 "против" и 2 "въздържал се" общинските съветници във Видин днес.  Приходите с държавен характер са 33 950 879 лв., а приходите с общински характер - 18 763 618 лв. Общата субсидия за делегирани..

обновено на 26.02.21 в 17:59

Центърът за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация" във Видин поетапно отваря вратите си за потребители

Темите в "Едно" на 26 февруари 2021 година: В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин се готвят да започнат присъствено занимания с всички потребители. Продължават да търсят и нови възможности за работа и общуване, затова и екипът премина обучение за използване на дигитални мрежи за..

публикувано на 26.02.21 в 17:15

В саниран блок във Видин чакат строителите да поправят щетите от некачествен ремонт

По Радио Видин разказахме за неволите на живущи във вход "И" на блок 19 в жилищен комплекс "Крум Бъчваров", които се оплакаха от некачествен ремонт. Оказа се, че потърпевши са не само те, а проблеми има и в другите входове в блока. Ремонтът е извършен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  За..

публикувано на 26.02.21 в 16:30

Оборска тор и купища боклуци на един входовете на ромския квартал във Видин

В сметище  е превърнат един от входовете на видинския ромски  квартал "Нов път".  Боклуците, изхвърляни  от двете страни на улица "Стара планина", тормозят живеещите наоколо от години, сигнализира слушател на Радио Видин. Проблемът се задълбочава и от купчините кравешка тор от кравеферма, която се намира в квартала. Торта се изхвърля редовно с..

публикувано на 26.02.21 в 11:30

Най-красивата мартеница търсят в Мизия

Конкурс "Българската мартеница през Вашите очи" организира община Мизия. Инициативата е насочена към  всички жители на общината, без ограничение на възрастта. Така всеки един ще покаже как вижда мартеницата, каза за Радио ВИДИН Елица Руменова от местната администрация: "Целта е може би по-скоро развлекателна и всеки един гражданин да покаже как..

публикувано на 26.02.21 в 11:13

Подкрепа за заетост в условията на пандемия от COVID-19

Пандемията от коронавирус изправи пред сериозни изпитания икономиката и пазара на труда в цяла Европа. За да смекчат удара върху бизнеса и да запазят поминъка на хората, Европейският съюз и държавите членки въведоха извънредни мерки. България също въведе мерки в помощ на  запазване на работните места в условията на пандемия. Компанията, която..

публикувано на 26.02.21 в 10:50

РИК Видин работи добре въпреки, служебното ѝ назначаване

Районната избирателна комисия във Видин работи добре и няма проблеми между членовете ѝ , въпреки, че бе създадена служебно от ЦИК, тъй като по време на консултациите за създаването ѝ не бе постигнато споразумение между политическите партии. Това каза в интервю за Радио Видин председателят ѝ Даниел Боянов. По думите му няма регистрирани..

публикувано на 25.02.21 в 17:55