Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 20 април 2021 година

След две десетилетия отсъствие Братя Аргирови се завърнаха на музикалната сцена с концерт във Видин. В него те представиха своите златни хитове, като за първи път в кариерата си бяха солисти на симфоничен оркестър. 


Броят на общопрактикуващите лекари в област Монтана за последните шест години от 98 е намалял до 80. По различни причини 18 лични лекари са прекратили дейността си.

25 нови положителни проби за коронавирусна инфекция са отчететени за последното денонощие във Видинска област, сочат данните от Единния информационен порталС двама повече са установените новозаразени във Врачанско, където от началото на пандемията са регистрирани вече над 9500 случая. Най-много са новозаболелите в Монтанско, където новите случаи са 74. 2434 са положителните проби у нас през последните 24 часа - малко над 15 процента от направените 15 952 теста.

Новият гробищен парк във Враца да бъде разширен -  това ще обсъждат на редовното си заседание след седмица общинските съвет в града. Докладната касае изработване на проект за подробен устройствен план за отчуждаване на частни земеделски имоти в местност "Дърводелци", землище на град Враца, и промяна на предназначението им за разширение на новия гробищен парк. Директорът на общинското предприятие "БКС" във Враца Борислав Димитров е подал докладна към градската управа, с която е заявил необходимостта от назначаването на още 30 работници в предприятието, за да се подобри работата му.


Продължава рехабилитацията на шосето между Криводол, Галатин, Лесура и Фурен, което не е ремонтирано от над 50 години. Инвестицията възлиза около 17 милиона лева


Благотворителна инициатива за Великден организира сдружението във Враца "Бъди добър!Прави добро!". Доброволците в сдружението си поставят за цел да раздадат хранителни пакети на 180 самотно живеещи възрастни хора, които се нуждаят от помощ


Паралелно с десетките четения във всички детски градини и училища проведени от библиотекарите при НЧ "Просвета 1925" Мездра, Маратон на четене 2021 година стартира в библиотеката с виртуално четене от зам.-кмета на Община Мездра- Нели Минева и общински съветници. 


Индустриална косачка ще помага за приветливия вид на Видин, съобщават от общинската администрация. От днес тя започна работа в тревните площи 


Почина най-големият дарител на Монтана Кирил Маринов. Емигрантът от село Винище, който на 2 март навърши 94 години е починал на 14 април във Франкфурт, Германия.


Детски конкурс на тема "Историята на моето село" организира фондация "Възраждане на българските села". В конкурса могат да участват деца и читалища на села със собствен профил във Фейсбуk.


5 награди получиха малките художници от студио "Рениарт" Монтана за участието си в международния конкурс "Цветовете на есента", организиран от град Липова, Румъния.


Деветокласничката Виктория Станкова от видинската Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ спечели трето място в Международния конкурс за фотография и рисунка.


На свое събрание членовете на ПП ГЕРБ в област Видин избраха делегати за предстоящото, през месец май, Национално събрание на  партията. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Полицията разкри лаборатория за канабис в монтанско село

Лаборатория за отглеждане на канабис е разкрита в частен имот в монтанското село Долна Рикса , съобщават от полицията. Двама жители на Монтана са задържани.  Проверката е извършена вчера, 8 септември, след сигнал, че 27-годишен монтански жител отглежда наркотични растения в ползвания от него имот в населеното място. Криминалистите са установили в..

публикувано на 09.09.24 в 11:54
Наркотикът е открит в допълнително изградени две нефабрични конструкции (кухини) в пода на лекия автомобил.

Прокуратурата разследва опит за пренос на хероин през Дунав мост 2

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за   опит за пренасяне на хероин през границата на страната. Наркотикът е открит в  лек автомобил с българска регистрация на  граничния пункт на Дунав мост 2 на 4 септември.  Общото тегло на наркотичното вещество е 842,45 грама.  Шофьорът на колата и неговият спътник са..

публикувано на 09.09.24 в 11:13
Паметникът във Вършец на директора на първата държавна баня д-р Дамян Иванов

Вършец ще отбележи 60 години градски статут

Вършец ще отбележи 60 години от обявяването му за град на 11 септември . Т ържествено заседание на Общинския съвет ще се проведе о т 10:30 часа в конферентната зала на СПА хотел "Съни Гардън" . Общинските съветници ще разгледат предложение за допълнение на Наредбата за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания на община Вършец..

публикувано на 09.09.24 в 09:05

Подготвят детски празник във Враца

Община Враца подготвя поредното издание на детски празник „Усмивка". На 14 септември /събота/ от 10.00 часа пред сградата на местната администрация, разнообразни арт-ателиета ще забавляват малките жители и гости на града. На специална информационна шатра всеки малък посетител ще получи талон. На него има обозначени места, на които ще се поставят..

публикувано на 09.09.24 в 08:37

Ограничен е пожарът край Мизия

Екипи от пожарната, доброволци и служители на горското стопанство ограничиха големия пожар край град Мизия. Огънят е възникнал в труднодостъпна гориста местност между общинския център и село Войводово, но е далеч от града. Основания за паника няма, увериха от местната управа пред сътрудника на Радио Видин Ива Антонова.

публикувано на 09.09.24 в 08:00

Фестивал на лютеницата и хляба завладя видинското село Ясен

За втора поредна година на площада в село Ясен, жителите на селото събраха почитателите на истинската лютеница и хляба.   "Лютеницата и хлябът не са просто храна – те са част от всяко българско семейство, от спомените ни за детството и домашния уют.  Винаги в нашия регион са правили невероятна лютеница от местни продукти, а хляба винаги..

публикувано на 08.09.24 в 16:21

Стотици посетители събра Фестивала на Турлашката кухня в село Салаш

Стотици посетители от близо и далеч се събраха на първия кулинарен Фестивал на "Турлашката кухня и занаяти" .  Един ден в годината не е достатъчен, за да засвидетелстваме нашето внимание към всички вас, каза в приветственото си слово на откриването на фестивала кмета на Белоградчик  Боян Минков :  "Догодина ще честваме 100 години..

публикувано на 08.09.24 в 12:20