Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 18 юни 2021 година

Снимка: Радио Видин

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят - "Jerusalema Dance Challange", се проведе във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика. 


Пациенти инициираха благотворителна кампания в подкрепа на отделението по неврология на видинската болница. Идеята е да бъдат събрани средства за закупуване на нова апаратура и за обновяване на отделението, обясни завеждащият д-р Ангел Благоев.


7 нови случая на коронавирус са установени през изминалото денонощие в българския Северозапад. От тях 4 са в област Враца, 2 - в област Видин и 1 - в област Монтана, сочат данните на Единния информационен портал. През последното денонощие има регистрирани две положителни проби за COVID-19 в област Видин, съобщават от здравните власти. Още един заболял от коронавирус, който е бил на домашна терапия, е оздравял.


Четирима нови с коронавирус отчетоха във Врачанско - по двама са заразените в общините Бяла Слатина и Мездра, отчетоха днес от Регионалната здравна инспекция. Трима от тях са настанени в лечебни заведения.


275 са Секционните избирателни комисии в област Монтана за извънредните парламентарни избори на 11 юли. В тях ще работят 2168 членове, уточни Ивайло Георгиев, говорител на РИК Монтана. 122 216 жители на област Монтана имат право да упражнят вота си на 11 юли.


270 хиляди лева струва логистичното осигуряване на изборния процес от общинските администрации в област Видин, информират от Областната администрация. За безопасни и здравословни условия на работа и спазване на противоепидемичните мерки от общинските администрации са осигурени над 39 хиляди лева. Средствата са разпределени по общини на база брой секции. 


Разяснение за трудовите и осигурителните права на българските граждани при заетост в страните - членки на Европейския съюз, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария ще направят експерти в Монтана, съобщи директорът на местната инспекция по труда инж. Димитър Петров.


Почти 137 000 лв. са платени от длъжници от област Монтана за данъци и осигурителни вноски, съобщават от приходната агенция. Още 350 000 лв. се очаква да постъпят от тях до края на този месец. 


Близо 1200 ученици се явиха на днешното национално външно оценяване по математика в 7-и и 10-и клас в област Видин. Срокът за обявяване на резултатите от всички изпити е 28 юни.


Сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци по селата дискутираха на Деня на кмета в Мездра, съобщават от местната управа. 

Над 50 възрастни хора получиха пакети с храни и лекарства от поредната инициатива на сдружение "Бъди добър! Прави добро!" във Врачанско. Акцията приключи успешно, каза Мая Методиева от организацията. През юли организацията планира да проведе следващата си инициатива в подкрепа на нуждаещи се жители на областта. 

След едногодишно прекъсване поради пандемията от Covid-19, Местната комисия за борба с противообщественитепрояви на малолетни и непълнолетни към Община Мездра започна реализирането на програма "Лятно детско обучение". Както и в предходните издания, в нея ще бъдат обхванати четвъртокласници от градските ИОУ "Св. св. Кирил и Методий", СУ "Иван Вазов" и ОУ "Христо Ботев".

Студентите на проф. Иванка Нинова от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" ще представят годишния си концерт днес във Видин. Сътрудничеството на проф. Нинова и Симфониета Видин продължава повече от 25 години. 

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят - "Jerusalema Dance Challange", се проведе във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика. 


Елица Стефанова от Враца се отличи по време на осмото издание на Международния конкурс "Звукът на времето", който събра в старата столица Велико Търново млади таланти от цяла България и чужбина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 април 2024 година

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Националният осигурителен институт започва изплащането..

публикувано на 26.04.24 в 18:00
Пощенска картичка на Белоградчик

Представят албум с пощенски картички от Белоградчик

Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията на Митко Лачев ще бъде показан в Белоградчик.  Албумът е издаден от семейство Поломски. Трябва да запазим красотата на Белоградчик, обясни д-р Петкана Поломска: "Идеята за този албум изникна още преди 10-15 години, когато един наш много голям приятел, който..

публикувано на 26.04.24 в 17:14

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кметът на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34