Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БК Монтана с контроли в Гърция

2
Снимка: Любо Андреев


Баскетболистките на Монтана днес и утре гостуват в Гърция на ПАОК в контролни срещи. Тази вечер срещата е от 19 часа, а утре в 14. БК Монтана беше специален гост и проведе тренировката си преди контролните срещи с ПАОК в чисто новата модерна зала АРЕНА САНДАНСКИ. Треньорският щаб и момичетата бяха посрещнати от Никола Тимов - управител спортни дейности в град Сандански, а на тренировката присъстваха отборът на 14 момчета от град Сандански със своите треньори.
В петък, монтанчанки представиха последното си ново попълнение, американката Алисън Белджър. Ето какво сподели наставникът на Монтана Мануел Марков – Мъни за трансфера и за двете контроли в Гърция.

"Това ни бяха плановете с г-н Живков, но изчаквахме евентуално дали да го направим на Нова година или след Нова година, но играчът с който успяхме да подпишем, така рядко може да имаме привилегията да работим с такъв играч, защото е на доста високо ниво. И решихме да използваме този шанс и да я използваме още от сега, защото да може да се сработи с отбора с града и да може да ни помогне..."

За контролни срещи очакваме да изглеждаме по-подготвени, допълни Мануел Марков.

"Осъзнаваме, че ще играем срещу Еuro cup отбор, който е доста добре селектиран, вече е в доста по-средна фаза на подготовката и мачовете в Сърбия играхме срещу отбори, които са почнали преди 1 месец. Сега отново, което е добре за нас, все пак ние гоним си планировката..."

Капитанката на тима Димана Макариева благодари за гостоприемството на собственика на хотела където са отседнали Камен Гогев, като му подари топка с автографи на целия отбор. Кметът на Монтана Златко Живков изпрати специален подарък от общината на кмета на Сандански Атанас Стоянов.

Повече в звуковия файл.


Галерия

Вижте още

"Неделник" от 17 октомври 2021 година

"Неделник"- а е тук. Предстои ви пътуване към центъра на Европа. Да, ще отидем до Брюксел , където завърши ​Европейската седмица на регионите и градовете. Това е е най-голямата годишна проява, провеждана в Брюксел, посветена на регионалната политика. Има много важни неща от там свързани със Северозапада. За събитието ще ни разказв а Мариана..

публикувано на 17.10.21 в 14:08

Доброто и лошото семе

В Четвърта неделя след Неделя подир Въздвижение, която отбелязваме днес, Църквата ни отваря телесните и духовни очи, за да прозрем и видим Бог, Който се явява като един Сеяч, Който сее Словото на Евангелието и ни призовава да го следваме и дадем изобилни и достойни плодове. "Който има уши да слуша, нека слуша!" /Лк. 8 :15/..

публикувано на 17.10.21 в 08:00

Иван Лазаров, кмет на община Вършец: Продажбата на част от Медицинския център ще е от полза на всички

В края на септември общински съветници от Вършец организираха подписка срещу решение на Общинския съвет за продажба на част от поликлиниката в града. Един от инициаторите е общинският съветник Георги Найденов. Според него, решението е незаконно, защото не са били представени необходимите документи, както и инвестиционно предложение.    За..

публикувано на 15.10.21 в 13:46
кметство Войводово

Село Войводово - чешкото село

В село Войводово сме, единственото село в България, основано от чешки преселници, което  все още носи духа на чешката общност. Село Войводово е разположено в Северозападна България и влиза в пределите на община Мизия. Намира се на 5 км  от общинския център град Мизия.   Селото е основано от преселници от Банат - чешки и словашки протестанти, както..

публикувано на 15.10.21 в 12:00

Кампания помага на самотни възрастни хора във Врачанско

Започна поредното издание на кампанията "Подари Коледа на самотни баба и дядо". Целта на инициативата е да събере хранителни продукти от първа необходимост и хигиенни материали за нуждаещи се възрастни хора от Врачанско. Ще бъдат подпомогнати над 1000 души, обясни Мая Методиева от сдружение "Бъди добър! Прави добро!" , което организира кампанията:..

публикувано на 15.10.21 в 10:05

Видинчани: Информацията за офшорките е за отвличане на вниманието

В началото на този месец с пълна сила избухна скандалът с досиетата "Пандора". Тези документи разкриват механизмите, чрез които стотици политици и бизнесмени, са укривали парите си във фирми пощенски кутии, тръстове и фондации. Досиетата Пандора съдържат информация за 14 фирми за регистриране и поддръжка на офшорни компании , изтекла към..

публикувано на 14.10.21 в 16:35

Петковден слага край на сезонната работа

Българската православна църква почита днес -14 октомври църковния празник на преподобната Параскева /Петка/ Търновска - Петковден. На днешната дата имен ден имат Петко, Петка, Петра, Параскева, Паруш, Кева и производните им. Преподобната Петка, наречена още Българска, е родена в град Епиват на Мраморно море през XI век. Води благочестив живот, а..

публикувано на 14.10.21 в 15:30