Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 27 октомври 2021 година

МБАЛ "Света Петка" Видин
Снимка: Светослав Цветанов

Covid -отделението във видинската болница е пълно. 85 са настанените, двама от тях са в интензивния сектор, каза директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова.


6816 са новите случаи на коронавирус у нас. Броят на новозаразените е рекорден от началото на пандемията. Положителни са 13,5% от пробите, показват данните в Единния информационен портал за предходното денонощие. В Северозапада най-много са случаите в Монтана- 215.137 са във Враца, 109 във Видин.


Ограничени са количествата на получените във Видин безплатни антигенни тестове. Цената на услугата варира между 5 и 10 лева, каза за Радио Видин директорът на Регионална здравна инспекция Видин, д-р Венцислав Владински.


558 дози ваксини срещу коронавирусна инфекция са били поставени във врачанска област вчера, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.


Още две общини във врачанска област – Хайредин и Криводол, влязоха в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19.


19 обекта в област Видин са проверени дали спазват новите мерки за зелен сертификат за два дни. Няма установени нарушения до момента, каза за Радио Видин д-р Адриян Данков, директор на Областна дирекция по безопасност на храните във Видин.


Една трета от всички нарушения, установени по Оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" за изминалия програмен период, са в Северозападна България. Регионът беше приоритетен в проектите за икономическо възстановяване в периода 2014-2020 година. Установените нарушения са на стойност 24 млн. лева.


Жителите на три населени места от община Георги Дамяново остава да бъдат снабдени с дърва за огрев. Към момента на 80% от населението са доставени дърва по домовете.


Община Роман получава държавни имоти във връзка с укрепване на свлачище, това реши Министерският съвет на днешното си заседание.


Учредява се сервитут за право на преминаване на директен електропровод през поземлен имот в село Антимово, община Видин, реши правителството на днешното си заседание.


Улици, водопроводи и обществени обекти в община Мездра се ремонтират по проекти за над 2,6 милиона лева.


Почти 13 хиляди лева безвъзмездно ще получи детска градина "Иглика" в Белоградчик, съобщават от Община Белоградчик. Средствата ще послужат за изграждане на иновационна образователна среда.


Занимания с ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Козлодуй проведоха експерти от Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" през вчерашния ден. В тях участваха ученици от 6. и 7.  клас с ръководител Петранка Кюланова.


Министерството на културата обяви конкурс за поста на директор на Драматично-кукления театър във Враца. До 25 ноември ще се събират документите на всички кандидати, личи от обявата, публикувана на сайта на културното ведомство.


Таня Василева, учител по изобразително изкуство в град Монтана, получи званието  "Най-добър арт педагог в света".


Млади хора ще създадат видеопоредица за българското село. Студентката по журналистика Антонина Лозанова и нейни приятели ще посетят няколко видински села, ще станат част от ежедневието на местните и ще го заснемат. Поредицата "При рода на село"няма нищо общо с нагласените риалити предавания по телевизията, всичко в нея е истинско


Срокът за плащане на местните данъци и такси изтича на 31 октомври, съобщиха от община Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 23 април 2024 година

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ е уредена в Културен център "Жул Паскин" във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин.  Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на..

публикувано на 23.04.24 в 18:05

Враца получава 22 млн. лв. за ремонти

Едно от най-големите села на Враца – Згориград, ще има нова канализация и реконструирана водопроводна мрежа. Днес бе подписано споразумението в регионалното министерство, с което се осигуряват 22 милиона лева за реализирането на ключовия проект.  Кметът на община Враца Калин Каменов коментира, че успешното изпълнение на строително-ремонтните..

публикувано на 23.04.24 в 16:59

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Утре в залата на Симфониета Видин от 19:00 часа в концертна програма под диригентството на Петър Димитров ще гостуват Бойко Цветанов - тенор, Анелия Господинова - пиано и Евгения Ралчева - сопран. Концертът е предизвикателство за нас, каза диригентът Петър Димитров: "За нас този концерт ще бъде екстремно изживяване в много насоки. Първо..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

3D великденска украса ще изработват във видинската библиотека

Работилница за изработване на  3D  великденска украса започна във видинската библиотека. Инициативата е включена в програмата за отбелязване на великденските празници и се провежда всеки ден, каза Лидия Векова от отдел "Заемна за възрастни": "По случай предстоящите великденски празници сме обвили традиционни работилници. В периода от 22 до..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Белоградчик ще предоставят безплатни дърва за огрев на приемни родители

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 20 точки. С ъветници приеха решение относно управление на имоти общинска собственост - отдаване под наем на имоти, приемане на решение относно предоставяне на имоти - полски пътища. В дневния ред бе включено и решение относно избор на одитор за независим одитен ангажимент..

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Призови места за млади изпълнители от Враца

Възпитаници на детската школа по изкуствата към НЧ "Развитие 1869" Враца с отлично представяне в поредна престижна надпревара.  Възпитаниците от класа по пиано на Олга Младенова отново спечелиха призови места с изпълненията си в ХVІІІ Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти - Перник 2024 г.  10-годишната..

публикувано на 23.04.24 в 15:12

Първи случай на коклюш във Видинско

Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин. Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Цветанова и добави: "Боледуват и имунизирани. Въпреки че детето е имунизирано сравнително..

публикувано на 23.04.24 в 15:08