Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 27 октомври 2021 година

МБАЛ "Света Петка" Видин
Снимка: Светослав Цветанов

Covid -отделението във видинската болница е пълно. 85 са настанените, двама от тях са в интензивния сектор, каза директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова.


6816 са новите случаи на коронавирус у нас. Броят на новозаразените е рекорден от началото на пандемията. Положителни са 13,5% от пробите, показват данните в Единния информационен портал за предходното денонощие. В Северозапада най-много са случаите в Монтана- 215.137 са във Враца, 109 във Видин.


Ограничени са количествата на получените във Видин безплатни антигенни тестове. Цената на услугата варира между 5 и 10 лева, каза за Радио Видин директорът на Регионална здравна инспекция Видин, д-р Венцислав Владински.


558 дози ваксини срещу коронавирусна инфекция са били поставени във врачанска област вчера, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.


Още две общини във врачанска област – Хайредин и Криводол, влязоха в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19.


19 обекта в област Видин са проверени дали спазват новите мерки за зелен сертификат за два дни. Няма установени нарушения до момента, каза за Радио Видин д-р Адриян Данков, директор на Областна дирекция по безопасност на храните във Видин.


Една трета от всички нарушения, установени по Оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" за изминалия програмен период, са в Северозападна България. Регионът беше приоритетен в проектите за икономическо възстановяване в периода 2014-2020 година. Установените нарушения са на стойност 24 млн. лева.


Жителите на три населени места от община Георги Дамяново остава да бъдат снабдени с дърва за огрев. Към момента на 80% от населението са доставени дърва по домовете.


Община Роман получава държавни имоти във връзка с укрепване на свлачище, това реши Министерският съвет на днешното си заседание.


Учредява се сервитут за право на преминаване на директен електропровод през поземлен имот в село Антимово, община Видин, реши правителството на днешното си заседание.


Улици, водопроводи и обществени обекти в община Мездра се ремонтират по проекти за над 2,6 милиона лева.


Почти 13 хиляди лева безвъзмездно ще получи детска градина "Иглика" в Белоградчик, съобщават от Община Белоградчик. Средствата ще послужат за изграждане на иновационна образователна среда.


Занимания с ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Козлодуй проведоха експерти от Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" през вчерашния ден. В тях участваха ученици от 6. и 7.  клас с ръководител Петранка Кюланова.


Министерството на културата обяви конкурс за поста на директор на Драматично-кукления театър във Враца. До 25 ноември ще се събират документите на всички кандидати, личи от обявата, публикувана на сайта на културното ведомство.


Таня Василева, учител по изобразително изкуство в град Монтана, получи званието  "Най-добър арт педагог в света".


Млади хора ще създадат видеопоредица за българското село. Студентката по журналистика Антонина Лозанова и нейни приятели ще посетят няколко видински села, ще станат част от ежедневието на местните и ще го заснемат. Поредицата "При рода на село"няма нищо общо с нагласените риалити предавания по телевизията, всичко в нея е истинско


Срокът за плащане на местните данъци и такси изтича на 31 октомври, съобщиха от община Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48

Ново улично осветление изграждат във Видин, Белоградчик и Ружинци

Енергийно ефективно осветление ще бъде изградено по проекти на общините Видин, Белоградчик и Ружинци. Финансирането е по Плана за възстановяване и устойчивост. В община Белоградчик проектът е на стойност 380 000 лева. Ще бъдат обхванати най-големите населени места, обясни кметът Боян Минков.  "При условията на много сериозна конкуренция,..

публикувано на 13.07.24 в 12:58

Ремонтират улици във Враца

Лятото във Враца ще премине в ремонти, съобщиха от общинската управа и поясниха, че са осигурени са средства за рехабилитацията на още улици в града и селата.  Предстои обновяването на още ключови пътни участъци и междублокови пространства в града, както и на компрометирани улици в населените места на Враца. С подписано преди дни споразумение между..

публикувано на 13.07.24 в 12:20

Комисия се събра за събора "Кадъ боаз"

Традиционният международен граничен събор на прохода „Кадъ боаз" при селата Салаш  и Ново Корито тази година ще се проведе от 19 до 21 юли. По традиция съборът се отбелязва всяка година в предпоследната събота и неделя на месец юли. Организатори на най-големия международен събор на Балканите са Община Белоградчик от Република България и Община..

публикувано на 13.07.24 в 10:43

Фолклорен фестивал събира в Нефела над 400 самодейци от Северозапада

Фолклорният фестивал “Северняшки ритми” ще се проведе във врачанското село Нефела. Над 400 самодейци от десетки читалища в Северозападна България ще покажат таланта си, обясни секретарят на местното читалище "Св. св. Кирил и  Методий" Елка Петрова. "Първи на сцената ще излезе нашият танцов състава "Северняши ритми", на който е кръстен..

публикувано на 13.07.24 в 10:00