Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 27 октомври 2021 година

МБАЛ "Света Петка" Видин
Снимка: Светослав Цветанов

Covid -отделението във видинската болница е пълно. 85 са настанените, двама от тях са в интензивния сектор, каза директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова.


6816 са новите случаи на коронавирус у нас. Броят на новозаразените е рекорден от началото на пандемията. Положителни са 13,5% от пробите, показват данните в Единния информационен портал за предходното денонощие. В Северозапада най-много са случаите в Монтана- 215.137 са във Враца, 109 във Видин.


Ограничени са количествата на получените във Видин безплатни антигенни тестове. Цената на услугата варира между 5 и 10 лева, каза за Радио Видин директорът на Регионална здравна инспекция Видин, д-р Венцислав Владински.


558 дози ваксини срещу коронавирусна инфекция са били поставени във врачанска област вчера, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.


Още две общини във врачанска област – Хайредин и Криводол, влязоха в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19.


19 обекта в област Видин са проверени дали спазват новите мерки за зелен сертификат за два дни. Няма установени нарушения до момента, каза за Радио Видин д-р Адриян Данков, директор на Областна дирекция по безопасност на храните във Видин.


Една трета от всички нарушения, установени по Оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" за изминалия програмен период, са в Северозападна България. Регионът беше приоритетен в проектите за икономическо възстановяване в периода 2014-2020 година. Установените нарушения са на стойност 24 млн. лева.


Жителите на три населени места от община Георги Дамяново остава да бъдат снабдени с дърва за огрев. Към момента на 80% от населението са доставени дърва по домовете.


Община Роман получава държавни имоти във връзка с укрепване на свлачище, това реши Министерският съвет на днешното си заседание.


Учредява се сервитут за право на преминаване на директен електропровод през поземлен имот в село Антимово, община Видин, реши правителството на днешното си заседание.


Улици, водопроводи и обществени обекти в община Мездра се ремонтират по проекти за над 2,6 милиона лева.


Почти 13 хиляди лева безвъзмездно ще получи детска градина "Иглика" в Белоградчик, съобщават от Община Белоградчик. Средствата ще послужат за изграждане на иновационна образователна среда.


Занимания с ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Козлодуй проведоха експерти от Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" през вчерашния ден. В тях участваха ученици от 6. и 7.  клас с ръководител Петранка Кюланова.


Министерството на културата обяви конкурс за поста на директор на Драматично-кукления театър във Враца. До 25 ноември ще се събират документите на всички кандидати, личи от обявата, публикувана на сайта на културното ведомство.


Таня Василева, учител по изобразително изкуство в град Монтана, получи званието  "Най-добър арт педагог в света".


Млади хора ще създадат видеопоредица за българското село. Студентката по журналистика Антонина Лозанова и нейни приятели ще посетят няколко видински села, ще станат част от ежедневието на местните и ще го заснемат. Поредицата "При рода на село"няма нищо общо с нагласените риалити предавания по телевизията, всичко в нея е истинско


Срокът за плащане на местните данъци и такси изтича на 31 октомври, съобщиха от община Видин.

Вижте още

Снимката на 8 декември 2021 година

Коледен базар  е разположен на площад "Бдинци" във Видин. Организатори са сдружение "Арт-базар" към занаятчийската камара във Видин.  Очаква се решение на надзорния съвет на ВиК холдинга за отпускане на заем за дружеството във Видин , за да бъдат изплатени задълженията за електроенергия. В края на миналата седмица от ЕНЕРГО-ПРО предупредиха за..

публикувано на 08.12.21 в 17:58

Започва ремонт на библиотеката във Враца

Сградата на регионалната библиотека във Враца ще бъде обновена, съобщиха от общинската управа.  В рамките на проекта ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност на цялата сграда. Дейностите включват цялостна реконструкция на покрива, подмяна на топлоизолацията и дограмата, ремонт на електрически и ВиК инсталации.  Ремонтните дейности..

публикувано на 08.12.21 в 17:19

Ангел Престойски: Над 20 ВиК дружества в страната са заплашени от неплатежоспособност

Заради повишените над три пъти цени на електроенергията около 20 ВиК дружества в страната са заплашени да изпаднат в неплатежоспособност. Това съобщи Ангел Престойски , управител на ВиК- Враца, председател на Съюза на ВиК операторите: "В момента се трупат големи задължения към електроразпределителните дружества. Само за тези..

публикувано на 08.12.21 в 16:41

Община Кула готова за зимния сезон

В община Кула  са взети всички мерки за посрещане на зимния сезон. Снегопочистването е частично делегирано на общинското предприятие, обясни д-р Владимир Владимиров - кмет на общината. "Мога да кажа, че сме готови да посрещнем зимата, от една страна първо е осигурено отоплението на детските и социалните заведения и другите общински..

публикувано на 08.12.21 в 16:14

Облекчават обслужването на безработните в община Ружинци

На работна среща в община Ружинци е коментирано разкриването на Изнесено работно място на "Бюро по труда" в Дреновец. На срещата е присъствал директорът на Дирекция "Бюро по труда" Белоградчик Ангел Георгиев. Новата позиция ще обслужва и селата Тополовец и Динково, съобщи кметът на общината  Александър Александров : "Там където позволяват..

публикувано на 08.12.21 в 15:48

ВиК-Видин очаква заем, за да плати задълженията от над 500 000 лева за ток

Очаква се решение на надзорния съвет на ВиК холдинга за отпускане на заем за дружеството във Видин, за да бъдат изплатени задълженията за електроенергия. В края на миналата седмица от ЕНЕРГО-ПРО предупредиха за преустановяване на снабдяването с електрическа енергия, заради дълг от 515 000 лева, голяма част от който е в просрочие...

публикувано на 08.12.21 в 15:25
Врачанската болница

Петима от новозаразените с COVID-19 във Врачанско са в болница

57 са новите заразени с COVID-19 за изминалите 24 часа във Врачанско. Петима от тях са били докарани в болници, като четирима са постъпили в Белодробната болница във Враца - три жени и един мъж, а мъж от Козлодуй е бил хоспитализиран в местната болница. 2353-има са активните носители на вируса към днешна дата, като от тях 181 са в лечебни..

публикувано на 08.12.21 в 15:20
Подкасти от БНР