Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Винтидж календар подготвят организаторите на Ретро парад Видин

Снимка: Зорница Василева
Ретро календар за новата година подготвят организаторите на традиционния за Видин Ретро парад - Иван Цолов, Стефани Венциславова и платформата за събития "Естетика". Средствата от продажбата на календара ще бъдат използвани за подготовката на следващото шесто поред издание на Ретро парад Видин. 

"След всяка година, когато парада завърши, има около две седмици еуфория, позитивни емоции и добри коментари, но след това всичко приключва и сякаш се възражда един месец преди следващия парад, чак след една година. Исках нещо, което да поддържа духа и пламъка жив и се вдъхнових, именно от вас момичетата, които бяхте толкова стилни на последните няколко парада и ме вдъхновихте... Няколко цели имаме, самата идея на Vintage girls е да покаже една стилна страна на живота, една красива страна, да покаже че в днешно време не всичко е пари и целта не е момичетата да си поставят цена, с начина по който изглеждат и по който се обличат. Да видят, че има една непреходна, една вечна красота, която винаги е актуална, а именно класиката. Класиката винаги ще е актуална, винаги ще е красиво...“, каза за Радио Видин Иван Цолов.  


Всички, които участват в реализирането на идеята са от Видин. Модели на отделните месеци са момичетата от Vintage Girls Vidin, като снимките са заснемани през всички сезони.


"Ние снимаме и през четирите сезона, т.е. съответно има снимки според облеклото, с което момичето е облечено. Естествено във винтидж стил - пролетно, лятно, есенно и зимно. На скоро снимахме есенните, зимните също така ги приключваме и вече сме на финала както цяло... Всички, с които работим са видинчани, които са се включили абсолютно доброволно, с много голямо желание, за това нещата се получават.", допълва Стефани Венциславова, която е създателка на Фейсбук страницата Vintage Girls Vidin

Вижте още
Отдел

Да надникнем в "Дневникът на един татко звероукротител"

Във "Време за книги", с препоръката на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" - Видин,  Валентина Вълчева представя книгата на  Калоян Явашев  "Дневникът на един татко звероукротител": Дойде моментът да си поговорим за нещата от живота, макар и описани в книга, но затова пък описани по начин, който ще ви накара да се влюбите и в..

публикувано на 21.01.22 в 17:10

Бабинден в Неговановци- преди и сега

Във Видинското село Неговановци всяка година отбелязват Бабинден, като обичаят е да се посетят родилките, които са станали майки през изминалата година. В селото през 2021 година има четири нови "мъжки" майки. Те са дарени с поздравителен адрес от читалищното настоятелство и с топло одеялце за бебенцата. При последната родилка за миналата година -..

публикувано на 21.01.22 в 16:05

Психолог: Прегръдката успокоява

Отбелязваме Международния ден на прегръдката . Идеята за празника се заражда в САЩ през 1986 година, а за негов инициатор се смята пастор Кевин Заборни. Денят на прегръдката се отбелязва в ред страни - Германия, Великобритания, Китай и др. Прегръдките са вълшебно лекарство. Този мил физически акт е 100 процента здравословен, споделят специалисти...

публикувано на 21.01.22 в 13:01

Бабинден по време на пандемия в Ново село

Вече втора година жените във видинското село Ново село не могат да се съберат и да направят онова хубаво веселие, с което отдаваха почит на медицинските работници, които се грижеха за здравето на малкото бременни в общината и на новородените деца.  И все пак да се върнем към днешния 21 януари, който честваме от години като Ден на родилната помощ..

публикувано на 21.01.22 в 11:00

Екстремните метеорологични явления и последиците от тях

Онлайн платформата "Климатека" публикува информация за най- екстремните метеорологични явления за 2021 година. Сред тях са мощният циклон "Филомена", който донесе обилни снеговалежи в Португалия и Испания. Мадрид отбеляза 50 - 60 см снежна покривка - нещо невиждано за последните 50 години; наводненията, които засегнаха страни в Западна и..

публикувано на 20.01.22 в 16:59

Мездренско училище ще изучава птиците

Младежки център- Враца обяви резултатите от конкурса "Създаваме заедно".  6 са одобрените идеи на млади хора от областта, които ще получат финансиране от 500 лева. Сред одобрените инициативи е тази на Професионалната гимназия "Алеко Константинов" в Мездра. Еко клуб "Зелена планета" ще работи по проект "Искам да науча за птиците в моя роден край и..

публикувано на 20.01.22 в 16:53

Дариха дръвчета на видинчани, предстои и на Общината

Доброволци, които отглеждат и засаждат дръвчета, раздадоха 10 500 фиданки във Видин. Инициативата е на "Гората.бг" и се случи за втора поредна година в областния град. Целта е засаждане на милиони дървета в цялата страна. И този път преди обявения час на раздаване се беше образувала огромна опашка от чакащи на съботния пазар във Видин. Събралите..

публикувано на 20.01.22 в 16:50
Подкасти от БНР