Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 23 декември 2021 година

Снимка: Радио Видин

Помощници на Дядо Коледа пристигнаха на колела във видинска детска градина. Мотористи донесоха подаръците за децата, които той да раздаде.


Коледари от шести клас на трето училище "Д-р Петър Берон" посетиха областния управител Валери Димитров и кмета на Монтана Златко Живков.


1 463 са новите случаи на коронавирус, установени у нас през последното денонощие.


Над 75 хиляди са ваксинирани срещу Covid-19 във Врачанско.


Държавата ще стимулира финансово ваксинацията на пенсионерите срещу коронавируса. 


С чисто нов багер разполага община Бойчиновци.


Два автобуса, собственост на община Кула, отиват на търг.


70 000 лева за почистването на снега отдели община Бойчиновци.



Момичета и момчета от 2-ро училище "Н.Й.Вапцаров” в Монтана направиха дарение на неонатологичното отделение на областната болница в града.


Четирима ученици от езиковата и математическата гимназии във Враца стартират благотворителна инициатива в помощ на МБАЛ "Христо Ботев" Враца. 


Областната дирекция на полицията в Монтана проведе традиционната си Коледна благотворителна кампания в помощ на децата на починали служители.


Кутия за хранителни продукти е поставена в двора на катедралния храм "Св. Димитър" във Видин. Инициативата е на Цветомир Цветанов, 11-класник от Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев".


Община Видин отказва да приема декларации за освобождаване от такса смет след 30 октомври.


Повече от 1 000 дръвчета ще бъдат засадени в община Мездра в инициативата "Да засадим дърво за Коледа!"


Благун на около 500 години, растящ до село Търнава в община Бяла Слатина, е сред 10-е претендента за титлата "Дърво с корен 2021".


Пещерата "Башовишки печ" става защитен природен обект.


Кампанията на българското дружество за защита на птиците /БДЗП/ "Зрънце любов" за поредна година ни напомня да се погрижим за птичките, които остават да презимуват у нас.


Едва 14% от българите оценяват отминаващата година като добра за България. Близо половината гледат по-скоро с оптимизъм към следващата, показват резултатите от изследване на социологическа агенция "Тренд".


Мартен Калеев: Само през духовността България ще намерия верния път.


Над 180 000 потребители ежедневно могат да действат като данъчни инспектори и да проверяват дали касовите бележки, които търговците им издават, са истински или фалшиви. Това е възможно с мобилното приложение на НАП, което сканира QR кода върху бележката. Чрез приложението, до този момент са инспектирани над 460 000 бележки, като само за тази година те са повече от 30 000 и нито една не е била фалшива. Освен с функция „данъчен инспектор“, мобилното приложение предлага и навигация до офисите на НАП, справка за здравно-осигурителен статус, данъчен календар и  справка за регистрация по ДДС. Мобилното приложение на НАП може да се изтегли през App Store за телефони с операционна система iOS или през Google Play - за  Android устройства.


За коледните и новогодишните празници БДЖ осигурява допълнителни места за пътуване за бързите влакове по най-натоварените направления, сред които са и София-Плевен и София-Видин. 


В последния ден от 2021 година Общински съвет - Белоградчик ще проведе и последното за годината редовно заседание. 


Коледно детско тържество организират в мездренското село Зли дол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ще преглеждат безплатно за рак на гърдата във Враца

Община Враца се включва в национална кампания срещу рака на гърдата, съобщиха от местната управа.  Кампанията се организира от Сдружение на жените мотористи "Lady Bikers MPowered Bulgaria".  На 12 октомври, събота от 09:00 часа в Медицински център "Фактор 2000" ще се извършват безплатни прегледи за рак на гърдата. Скринингът ще се провежда от д-р..

публикувано на 09.10.24 в 07:35

Катастрофа блокира пътя за Брегово

Катастрофа блокира движението в двете посоки по пътя Видин - Брегово, преди разклона за Майор Узуново.  По информация на Радио Видин, цистерна се е ударила в мантинелата, има тежко пострадал и разлив на гориво. Прави се оглед от криминолози, на мястото на инцидента има линейка и пожарен автомобил.  Всички МПС изчакват на място и движението..

публикувано на 08.10.24 в 22:10

Снимката на 8 октомври 2024 година

Общо 45 случая на остри заразни заболявания са регистрирани з a седмица в Монтанско , показват данните на здравните власти. 26 от тях са на болни от COVID-19. Регистрирани са и четири случая на варицела, както и един вирусен хепатит. През седмицата нивото на интензивност на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания е завишено,..

публикувано на 08.10.24 в 18:05

Читалището във Видин обяви конкурс за есе

Народно читалище "Цвят 1870" във Видин , със съдействието на Регионално управление на образованието,  обявява  Литературен конкурс за есе п о повод Деня на народните будители, 1 ноември . Темата е "Народните будители и техните поуки".  Право на участие имат всички ученици от V до ХІІ клас.  Литературните творби в обем до 2 стандартни..

публикувано на 08.10.24 в 16:54

Прокуратурата обвини мъж за грабеж в игрална зала в Оряхово

Районна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем 26-годишен мъж по досъдебно производство за извършен грабеж . Престъплението е извършено тази сутрин, около 05:30 часа в игрална зала в Оряхово . Извършителят заплашил с нож крупие в обекта и отнел 3302 лева от оборота.  Задържаният за престъплението мъж е направил самопризнания и..

публикувано на 08.10.24 в 16:34

Подвижна секция ще има на изборите за кмет в Габровница

Назначиха една подвижна секция за извънредните избори за кмет в монтанското село Габровница . Вотът е на 20 октомври. Общинската избирателна комисия в Монтана назначи една подвижна секция от 6-ма членове за кметските избори в Габровница. Десет жители на селото са изявили желание да гласуват в домовете си поради невъзможност да отидат до..

публикувано на 08.10.24 в 15:06

"Дунавски изгрев" е новата книга на видинчанина Петър Петров

Краеведът от Видин Петър Петров издаде н ова книга със заглавие "Дунавски изгрев" . Изданието е сборник, в който авторът събира свои и чужди разкази, поезия, статии и афоризми от региона. Чрез книгата се старая да преоткривам видинската литературна история, каза  Петър Петров : "Те са едно богатство на нашия край и в техните творби са..

публикувано на 08.10.24 в 15:00