Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 21 февруари 2022 година

Снимка: Радио Видин

От 14 март ще започне подписването на договорите по първия етап на програмата за подмяна на уредите на твърдо гориво във Видин с по-екологични. Одобрени са близо 3000 домакинства. Създадена е организация подписването на договорите да приключи до 4 април. Графикът ще бъде залепен на входа на община Видин пред Информационния център. Ще може да се види и на сайта на общината в раздел "На фокус".  

От 20 март падат всички ковид рестрикции, а от 5 март- сертификатът. Страната навлиза в етап 2 и 3 на ковид пандемията, очакваме да стигнем и до етап 1 в къс период, което значи, че цяла България ще бъде скоро в зелената зона. Към 20 март ще е възможно да прекратим всички ограничения в страната и зеленият сертификат да остане единствено действащ в европейския регламент за пътуване. Това заяви премиерът Кирил Петков на брифинг, в който участваха и здравният министър Асена Сербезова и държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. От 24 февруари първа стъпка е всеки обект да допуска лица без зелен сертификат. Изискванията остават само за персонала. Допуска се обучение на до 12 деца в образователни центрове и школи.


45 са новите случаи на заразени с COVID-19 в Северозапада. Най- много са отчетени в област Враца- 25, Монтана- 11 и Видин- 9 нови случая.


От днес в училище се връщат всички ученици от 1 до 12 клас в област  Видин.  Наблюдава се тенденцията към намаляване на заболеваемостта. Карантинираните от педагогическия и непедагогически персонал са трима, съобщиха от РУО-Видин. 

В писмо до премиера Кирил Петков и вицепремиера и министър на околната среда и водите Борислав Сандов кметът на Видин Цветан Ценков определя като клевета твърдението за незаконен добив на инертен материал в имот общинска собственост, отдаден под наем на "НИВЕЛ СТРОЙ" ЕООД, съобщават от общинската пресслужба.  В съобщението до медиите, което беше разпространено на 16 февруари от областния управител на Видин, се посочва че "добиването на изкопния материал е ставало със знанието на Кмета на Община Видин".

Община Кула остава без банкови офисиЕдинственият офис- този на ОББ, ще бъде закрит в края на месец март.

Министерството на отбраната е обявило обществена поръчка за събаряне на сгради в държавни имоти с отпаднала необходимост. Във Враца площта на старите сгради е над 11 хиляди кв. м., което е най-голямата площ за бутане в списъка.


Среща с членове на БСП и граждани на Видин организираха народният представител Крум Зарков, кметът на Перник Станислав Владимиров и евродепутатът Петър Витанов. Целта на дискусията е да се очертаят проблемите пред българската левица.


Започна кандидатстването за третия випуск на Програма "Училища за пример" на Фондация "Заедно в час". Програмата за професионално развитие на училищните екипи е двугодишна и подкрепя училищата устойчиво да подобряват управленските и преподавателските си практики.


Ученичка от XI клас от Видин е претендентка за титлата "Мис здраве" в едноименния фотоконкурс, който се провежда онлайн в социалните мрежи. Цветомира Найденова учи в професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев".


Възпитаници на СУ "Св. Климент Охридски" в мездренското село Зверино участваха в математически турнир "Иван Салабашев ". Учениците от първи и четвърти клас получиха грамоти, а класиралите се на призови места, бяха наградени с медали.


Навършват се 100 години от основаването на Български младежки червен кръст (БМЧК) във Видин. Националната организация е създаден година по-рано, но 1922 година се счита като официална година на създаване.


Отбелязваме Международния ден на екскурзовода


Центърът за обществена подкрепа в Берковица обяви конкурс за мартеница


Бившият капитан на Националния ни отбор по футбол Стилиян Петров посети Видин, Дреновец и Монтана. Визитата му бе част от предвидената обиколка в страната на кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговия екип.


Баскетболен клуб "Видабаскет" ще бъде подкрепян финансово от млади земеделски производители от Покрайна. Идеята е да бъде възроден този спорт във Видин, това каза Калин Лозанов от новите спонсори. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48

Ново улично осветление изграждат във Видин, Белоградчик и Ружинци

Енергийно ефективно осветление ще бъде изградено по проекти на общините Видин, Белоградчик и Ружинци. Финансирането е по Плана за възстановяване и устойчивост. В община Белоградчик проектът е на стойност 380 000 лева. Ще бъдат обхванати най-големите населени места, обясни кметът Боян Минков.  "При условията на много сериозна конкуренция,..

публикувано на 13.07.24 в 12:58

Ремонтират улици във Враца

Лятото във Враца ще премине в ремонти, съобщиха от общинската управа и поясниха, че са осигурени са средства за рехабилитацията на още улици в града и селата.  Предстои обновяването на още ключови пътни участъци и междублокови пространства в града, както и на компрометирани улици в населените места на Враца. С подписано преди дни споразумение между..

публикувано на 13.07.24 в 12:20

Комисия се събра за събора "Кадъ боаз"

Традиционният международен граничен събор на прохода „Кадъ боаз" при селата Салаш  и Ново Корито тази година ще се проведе от 19 до 21 юли. По традиция съборът се отбелязва всяка година в предпоследната събота и неделя на месец юли. Организатори на най-големия международен събор на Балканите са Община Белоградчик от Република България и Община..

публикувано на 13.07.24 в 10:43

Фолклорен фестивал събира в Нефела над 400 самодейци от Северозапада

Фолклорният фестивал “Северняшки ритми” ще се проведе във врачанското село Нефела. Над 400 самодейци от десетки читалища в Северозападна България ще покажат таланта си, обясни секретарят на местното читалище "Св. св. Кирил и  Методий" Елка Петрова. "Първи на сцената ще излезе нашият танцов състава "Северняши ритми", на който е кръстен..

публикувано на 13.07.24 в 10:00