Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Снимката на 12 август 2022 година

Снимка: Радио ВИДИН

Общинското ръководство на БСП напуска партията. Основният мотив за това е дълбокото разминаване между програмата и целите на БСП и провежданата от националното ръководство политика.

Назначиха съставите на трите Районни избирателна комисии в Северозапада.

Красимир Колев е освободен от длъжността заместник-областен управител на Враца. Очаква се до часове да има информация кой ще заеме поста. 

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цената на природния газ за август, в размера на увеличението, поискано от "Булгаргаз". За един мегават час от синьото гориво ще се плаща 298 лв.

Откриха обновената детска ясла № 1 "Мечо Пух" в Монтана. Ремонтът продължи две години.

Изнесена приемна за граждани във Видин ще проведе екипът на омбудсмана Диана Ковачева, съобщават от областната администрация. По време на срещата експерти ще консултират жители от региона по техни казуси.

Дискусия за рисковете от зависимости организира Сдружение "Активно общество" във Видин по повод Международния ден на младите хора, който се отбелязва днес. Във форума, проведен в Регионалната библиотека във Видин, участваха 30 млади хора, както и психолози.

Приключи ремонта на спортната площадка и прилежащите площи в СУ "Васил Левски" град Кула. Това е най-мащабният проект, правен през последните 20 години.

Легендарният пианист на група "Сигнал" - Христо Ламбрев и гласовитата видинчанка Яна Каменова ще гостуват днес във Видин. Те за първи път ще се представят като дуо до стените на Телеграф Капия във Видин.

Балетен уикенд насред скалите над Белоградчик очаква ценителите на това изкуството. Спектакълът е част от летния фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали" на Софийска опера и балет.

Първият участник в Дунавската регата ТИД акостира на новоселския бряг вчера, 11 август.

80 са новите случаи на коронавирус в Северозападна България - 41 от тях са в област Враца, 21 в област Монтана и 18 във Видинско. 1274 са новозаразени с COVID-19 у нас през изминалото денонощие според официалната статистика.

Разнообразни културни програми за жителите и гостите на населените места край Враца ще се проведат през почивните дни. 

105-ят традиционен кулски панаир ще посреща гостите с нова визия, съобщиха от община Кула. Откриването на панаира е в понеделник, 15 август, с концерт на Гайдарски състав "Петко войвода" и ще продължи до 21 август.

Вижте още

Кметът на Монтана участва в заседание на сдружението на общините

Кметът на Монтана Златко Живков и член на УС на НСОРБ, участва в заседание на управителния съвет на сдружението в Панагюрище. Една от важните теми бе Европейските проекти и тяхното финансиране за периода 2021-2027 година. "Има забавяне по много програми и на практика едни от малкото, които се набират проекти с европейско финансиране до края на..

публикувано на 07.10.22 в 09:00
село Боденец

В село Боденец избират нов кмет

Четирима кандидати влизат в битката за кмет на кметство Боденец, съобщават от общинската администрация в Мездра. Кметските избори в третото по население село в общината бяха насрочени с Указ от 7 септември на Президента на Република България, след като през месец август тази година дългогодишният кмет на населеното място Емил Иванчев подаде оставка...

публикувано на 07.10.22 в 08:05

Снимката на 6 октомври 2022 година

Община Видин получава целево 3,5 млн. лв., с които ще започне основният ремонт на бул. „Панония“ . Ще ремонтират основно две улици в град Козлодуй, съобщават от местната управа. В края на месец септември Министерски съвет одобри Списък на инвестиционни проекти на общините за целево финансиране. Община Козлодуй ще получи средства в размер на над 5..

публикувано на 06.10.22 в 18:05

Започва основен ремонт на булевард "Панония" във Видин

Община Видин ще получи целево 3,5 млн. лв., с които ще започне основният ремонт на бул. "Панония".  Средствата са предоставени с решение на Министерски съвет от 30 септември 2022 г. и ще дадат възможност да се започне изпълнението на проекта поетапно, съобщават от пресслужбата на общинската администрация. Предвидено е цялостно..

публикувано на 06.10.22 в 15:58

Пет мездренски училища с финансиране за изкуство и спорт

Пет мездренски училища ще получат финансиране по Националната програма "Заедно в изкуството и в спорта" с обща стойност 135 414 лева. Това са 50% от утвърдените суми и те са за сценични костюми, инструменти, озвучителна техника, декори, екипировка, спортни уреди и пособия.  Останалата сума ще бъде преведена след предаване на справка за разходите в..

публикувано на 06.10.22 в 15:09

Представители на организацията на инвалидите в Кула се обучаваха за работа по проекти

От общинската организация на инвалидите в Кула, представиха област Видин на обучение за изграждане на капацитет за работа по проекти на хора с увреждания.  Обучението е по Проект "Възход", изпълняван от Националния съвет на хората с увреждания в България, финансиран от Европейския форум на хората с увреждания - ЕФХУ и фондация СИТИ. "За..

публикувано на 06.10.22 в 14:57

Работилница по грънчарство организират в Монтана

Работилница по грънчарство организират в Младежки дом - Монтана. Всеки, който желае, може да се   запознае с древната техника за изработване на съдове на ръка.    Грънчарското студио ще бъде разположено във фоайето на институцията на  12 октомври от 10.00 до 12.00 ч. и следобед от 14.00 до 16.00 часа, каза  директорът Мариета Христова и покани..

публикувано на 06.10.22 в 13:11